Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemdgaan

Essie
5 jaar geleden

Hallo,

Ik heb afgelopen nacht gedroomd dat mijn verloofde veeemd ging met de vriendin van mijn schoonbroetje. Zij kennen elkaar al een jaren maar ze gaan pas sinds dit jaar met elkaar. Ook zoekt ze altijd de aandacht van mijn verloofde op, op een of andere manier.

Maar verder met mijn droom;

Ik droomde dus dat hij haar ineens leuker begon te vinden en steeds minder geïntresseerd was in mij. Ik heb ze toen betrapt. En daarna hebben we ruzie gemaakt. Zij stond in het hoekje te lachen. Ik heb gezegd dat het over was tussen ons. Even later al mijn vriendinnen verteld wat er gebeurt was (ook een “vriendin” die ik al jaren niet meer spreek). Hij is naar zijn ouders gegaan en zij is meegegaan natuurlijk. In de tussentijd heb ik allemaal leuke dingen gedaan. Hij kwam dus een paar dagen later terug, en ik vroeg me wat hij met zn spullen ging doen en wanneer hij het kwam ophalen. Hierna hebben we een heel lang gesprek gevoerd en hier kwam ook uit dat hij eigenlijk bij mij wou zijn en niet bij haar. Zij kwam evenlater wel binnen en ging weer plakken aan hem. Werd zo boos daarna dat ik eigenlijk wou vechten met haar maar mij alsnog ingehouden heb. Ze zei dat ze voor een eeekje gingen kijken hoe het ging tussen hun, en ze had haar verlovingsring dus ook af gedaan zei ze (ik had die van mij ook af gedaan maar ik had het de dag dat hij kwam weer omgedaan, onbewust, ik wist niet dat hij langs zou komen). Uiteindelijk voelde ik mij zo goed in mijn vel (was wel eerst verdrietig maar was er best snel weer bovenop). Dat ik besloot dat ik hem niet meer in mijn leven wou. Wij hebben daarna nog samen gelachen. Hij vroeg hoe ik het in mijn eentje zou gaan doen met het huis, ik zei dat ik dat nog niet wist en misschien een huisgenoot zou gaan nemen. Hierna ben ik naar een festival gegaan (mijn verloofde ging dus ook mee ineens) met de trein ik gleed van de trapleuning af naar beneden omdat ik zo blij was. Evenlater in de trein was het best druk en op het fesitval ook. (Hierna ging mijn wekker).



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden
Beheerder

Het gaat om jaloezie. Maar de vraag ontstaat ook of die relatie wel is wat je wenst?
De droom geeft aan dat je eigenlijk vrij zou willen zijn en dan zou "zij" een mooi excuus zijn om er een punt achter te zetten.
Dus krachten in jezelf staan tegenover die relatie.
Aangezien dromen altijd tegenstrijdige beelden opleveren kom je er zo niet uit.
Misschien bestaat er een bindingsangst en wil je nog vrij zijn?