Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

mijn broertje word ontvoerd

Karina
15 jaar geleden

Ik heb gedroomt dat we op vakantie waren met familie in italie en dat mijn broertje ontvoerd word maar ik zie het en ik zeg het tegen mijn moeder en mijn moeder zegt 'ohh dan hebben wij een beetje rust'.. wat wil dit zeggen?

15 jaar geleden

Hoi Karina.

Een droom over ontvoering geeft aan dat je geen baas bent over een situatie, maar dat de omstandigheden of iemand jou controleren. Als je in je droom iemand ontvoerd ziet worden, voorpelt dit onverwacht nieuws.

De broer is in de droom meer het symbool voor broederlijkheid dan voor een echte broer

De moeder is een archetypisch symbool. Volgens Carl G. Jung het verborgene, de afgrond, het duistere, het geheime, de onderwereld, het levend makende, de verleiding, het onontkoombare en het giftige. Verder staat zij voor geborgenheid, het zachtaardige, het beschermende, het autoritaire en de plaats waar de wedergeboorte plaatsvindt. Vaak heeft in de droom de moeder niet haar eigen gedaante. In de droom lijken we onze eigen moeder soms nauwelijks te kennen. Wie in de droom zijn eigen moeder ziet heeft in het waakbestaan gebrek aan zelfbewustzijn.


Wie in de droom aan het uitrusten is, voelt zich in het waakbestaan tijdelijk wat zwak. Het kan zijn dat we ons in het waakbestaan lichamelijk zwak voelen maar vaak is het psychische zwakte waaraan we lijden.

Zo Karina, ik hoop dat je e wat mee kan, dat je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.