Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

sekswedstrijd, kleding partner en ....???

Leeuwtje
15 jaar geleden

Ik heb de afgelopen 3 nachten heel vreemd gedroomd. Normaal kom ik wel redelijk uit de betekenis van dromen, maar hier kan ik echt niks van maken...

nacht 1:
Ik lig op een megagroot bed, ik ben bezig met een sekswedstrijd. Mijn tegenstander is een oud-collega waar ik het heel erg goed kon vinden. Onze sekspartners kan ik niet zien, zijn niet herkenbaar. Het tweede onderdeel is dat we zo snel mogelijk een bepaalde hoeveelheid vloeistof in onze vagina moeten gieten. Onze vagina is doorzichtig en het ziet eruit als een cilinder uit een laboratorium. Ik wordt wakker.

nacht 2:
Mijn partner heeft een aantal nieuwe broeken, de oude heeft hij niet meer. Ik kom de slaapkamer binnen en overal hangen zijn broeken; er zitten norme grote verfvlekken op de broeken. Ik word boos en ik word wakker.

nacht 3:
Ik ben bij een goede vriendin. Haar ouders wonen daar ook (in het echt niet), het is een klam huisje wat bestaat uit maar 1 kamer met een keuken en 1 raam. Ik wil kleding wisselen, want mijn kleding is vies, ik heb er een sporttas staan. Als ik een schone broek van de vloer wil pakken blijkt hij helemaal vochtig en beschimmeld te zijn. Ik haal een andere broek uit de tas, maar ik heb geen ander shirt, dus ik heb alleen een bh aan. Het is een mooie zwarte kanten bh. Ik lig op het bed van de vriendin, we kijken samen tv en zij zit achter me. Ze heeft haar armen om me heen, over mijn schouders. Het is niets seksueels, het voelt gewoon vriendschappelijk zoals beste vriendinnen close kunnen zijn. Dan moet ik naar de wc. Er zijn 3 wc's in het huis, waarvan 1 in een badkamer. Overal is het wc-papier bijna op. Ik blijf heen en weer lopen. Als ik de badkamer in loop zie ik haar moeder in een gat in de grond, het lijkt op een soort stoomcabine/douche, maar dan in de grond. Ze lijkt zich betrapt te voelen en ik verontschuldig me opgelaten (in het echt is de sfeer heel open). Ik loop terug naar het bed en op het moment dat ik wil gaan zitten of liggen zie ik dat aan de overkant van de straat, recht tegenover het raam, een oude vriend plaatsnemen achter zijn raam aan de overkant. Ik besef dat ik in mijn mooie zwarte kanten bh rondloop en ik word wakker.

Kan iemand hier iets over zeggen?

Groetjes,
Jori

15 jaar geleden

Hallo Jori,

Volgens mij gaan al je dromen over jouw relatie tot seksualiteit. Ik heb geen pasklare verklaring, alleen een paar gedachten bij je dromen. Misschien heb je er iets aan.

1. Je maakt in je droom van seks een wedstrijd, waarbij je meer bezig bent met je collega dan met je partner. Die collega is vrouwelijk - het is, denk ik, je eigen vrouwelijke kant. Vraag je je misschien af of je, als vrouw, wel goed genoeg presteert? Je bent in elk geval zelf tijdens de seks in de droom hard aan het werk. Waar een vrouw meestal de ontvangende partij is, zijn jij en je collega bezig met 'zelfvervulling'. In je droom krijgt seks iets klinisch.

2. Is er iets veranderd, onlangs, in de seksuele relatie tussen jou en je partner? De kleding die hij aan zijn onderlijf draagt, is nieuw, onbekend voor je. Kleding is beschermend - de kleding van je partner (dat kan ook je eigen mannelijke kant zijn, hoor) is veranderd. Het roept bij mij op dat er 'iets nieuws' is dat de bekkenenergie afschermt, de instinctieve kant van je relatie. Daar word je overal mee geconfronteerd. Maar alles is besmeurd met verf. En dat maakt je boos. Het lijkt me dat er in je seksuele relatie iets schoon te maken is.

3. Ook hier is er een probleem met kleding. Nu is jouw kleding die je aan je onderlijf draagt niet meer draagbaar, vies, beschimmeld. Het gaat hier volgens mij weer om seksualiteit, maar in deze droom wordt duidelijk dat het probleem bij jou zit. Moeten je eigen ideeën over wie je bent, als vrouw, vervangen worden? De relatie met je vrouwelijke kant - je beste vriendin - is goed, maar er is wel sprake van een bepaalde kwetsbaarheid. Je zit daar in je bh. Die is zwart - de kleur van problemen. Waar je om je onderlichaam - opnieuw je instinctieve kant - bescherming, schone kleren hebt, heb je om je bovenlichaam alleen ondergoed. Boven- en onderlichaam zijn niet met elkaar in balans.

Is er bij jou misschien een probleem tussen hoofd en hart, tussen je mentale, mannelijke kant en je intuitieve, vrouwelijke kant? Als je in contact staat met het vrouwelijke, ontstaat in je droom nl al snel een behoefte om je te ontlasten. Je gaat in elk geval in je droom hard op zoek naar een manier om jezelf te ontlasten. En dat lukt niet, want er is geen wc-papier. In je zoektocht naar een plek om je eigen afvalstoffen af te voeren, kom je de moederfiguur tegen. Ze is zich aan het schoonmaken. Misschien wil je droom zeggen dat daar je oplossing zit: in de relatie met de moeder. Als die vriendin jouw vrouwelijke kant is, dan is de moeder van je vriendin gewoon je eigen moeder. Er is iets dat jullie verstandhouding ongemakkelijk maakt en dat moet schoongemaakt worden. Het zit nu weggestopt onder de grond, maar vermoedelijk is het de sleutel tot je probleem. Want als je er niets mee doet, ontstaat er een nieuwe ongemakkelijke situatie. Je beseft aan het einde van je droom hoe kwetsbaar je bent. Je bent afgescheiden van het mannelijke, maar die oude vriend kan wel bij je naar binnen kijken. En dat roept schaamte, ongemak op.

15 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie, ik zie veel raakvlakken.

Alleen vraag ik me iets af bij droom 2, want er is niks nieuws. Wel ben ik momenteel erg bezig met m'n persoonlijke ontwikkeling en bevind ik me midden in een bewustwordingsproces. Ik denk dat dat er wel veel mee te maken heeft...

15 jaar geleden

Dat een bewustwordingsproces in je dromen terugkomt als nieuwe kleren lijkt me best logisch. Ik kan me voorstellen dat je droom zegt dat het nieuwe in je ontwikkeling in je slaapkamer, de plek van de sensualiteit, al wel overal aanwezig is, zichbaar is, maar dat er nog resten van de oude buitenkant zijn. Die resten beïnvloeden je, met name je instinctieve kant, de kant van je driften. Dat wordt gesymboliseerd door de vlekken op de nieuwe kleren die overal in de slaapkamer hangen.

De vlekken, de problemen kunnen zijn ontstaan doordat een deel van jezelf nog niet schoon is, waardoor het nieuwe besmeurd wordt, of doordat jij bent veranderd, maar je partner niet is meegegaan. Persoonlijke groei heeft als eerste gevolgen voor je seksuele relatie, voor intimiteit. Er kan bijvoorbeeld tijdelijk een situatie ontstaan dat het niet helemaal meer matcht met je partner, omdat jouw behoeften veranderen. Zoiets kan versterkt worden als je partner persoonlijke ontwikkeling minder belangrijk vindt dan jij. Hoe het ook zij, frustratie hoort erbij, denk ik, omdat oude patronen op sommige terreinen (zeker het seksuele) nu eenmaal heel hardnekkig kunnen zijn. Succes ermee.