Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over baby ontvoeren

Iris25
5 jaar geleden

Hallo allemaal,

Dit is mijn eerste keer op dit forum. Ik ben al heel lang geïnteresseerd in dromen en geloof ook echt dat dromen je iets over jezelf kunnen vertellen.
Ik heb regelmatig dromen die ik graag beter zou willen begrijpen.

Zo droomde ik vannacht dat ik in de kinderopvang was waar ik heb gewerkt. Mijn dienst zat er bijna op. Ik had er die dag over nagedacht om een baby mee naar huis te nemen. Ik besloot dit te doen en nam haar mee in een draagzak. Toen was ik nog zenuwachtig. Onderweg naar huis voelde ik veel liefde voor de baby en was ik enthousiast. Tot ik erachter kwam dat ik mijn tas was vergeten. Ik moest terug om deze op te halen. Toen pas realiseerde ik mij dat ik door deze actie in de problemen kon komen en dat ik de baby weer daar moest achterlaten. Ik bracht haar terug. Even later kwam de moeder haar ophalen en was het alsof er niks was gebeurd. Ik was opgelucht.

Ik heb vaker dromen over baby's gehad. Maar nog nooit over het ontvoeren van een baby. Weet iemand wat dit kan betekenen?

5 jaar geleden
Beheerder

Een baby staat vaak voor nieuwe mogelijkheden.
Maar jij wilt er een stelen.
Dat is iets overhevelen vanuit het onbewuste.
De zak of tas is meestal de ballast waarmee je rondloopt.
Een baby vereist zorg en liefde en roept dus een moederlijke houding op.
Het moederinstinct leeft in elke vrouw.
De vraag is, in hoeverre jij daaraan beantwoordt?

De baby is ook een beeld van de verloren ziel.
Vaak dus een vondeling of wees.

5 jaar geleden

Welkom op het forum! Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

De kinderopvang symboliseert zorgzaamheid. Een baby staat voor vernieuwing. Alleen wil je met andermans veren pronken. Niet alles is kant en klaar. Je moet er voor werken om nieuwe ideeën te krijgen en te kunnen ontwikkelen.

Je tas is je bagage. Sommige dingen mag je bij je dragen, bijvoorbeeld je vaardigheden en eigenschappen. Maar sommige meuk mag je ook weggooien, zoals trauma’s of problemen die je vasthoudt.