Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zeer vreemde droom

vreemde dromer
5 jaar geleden

Het is slechts zeer zelden dat wanneer ik wakker word ik mijn droom nog kan herinneren. Maar vannacht droomde ik zoiets bizar dat ik het nog steeds kan navertellen:

Ik droomde dat ik een appartementsblok op moest klimmen en de handgrepen en voetsteunen waren grote plakken rauwe zalm. (ik zou zeggen dat dit zo gek is dat ik het niet kan verzinnen, maar dat heb ik dus wel gedaan :))
De stukken zalm scheurden wanneer ik er mij aan optrok en mijn voeten op zette (zoals een echt stuk vis/vlees zou doen) maar uiteindelijk geraakte ik toch veilig boven, zonder echt heel veel moeite. (ik was er sneller dan ik dacht)
Bovenaan stond mijn grootmoeder en die hield de stukken zalm vast zodat ik opnieuw naar beneden kon. De stukken scheurden tijdens het zakken maar hielden het net zodat ik terug veilig beneden geraakte.

Tijdens het naar boven klimmen in de droom voelde ik spanning maar ik stond geen doodsangsten uit. Eens boven voelde ik vooral dankbaarheid naar mijn grootmoeder toe omdat ze me veilig opnieuw liet zakken. Hoewel de stukken vis scheurden terwijl ik eraan hing en meters boven de grond bengelde voelde ik rust en vertrouwen in mijn grootmoeder.

Nog wat extra info
- mijn hobby/passie is sportklimmen en ik ben net thuis gekomen van een sportieve klimvakantie
- mijn grootmoeder is het enige familielid waar ik nog een band mee heb
- ik lust zeer graag rauwe zalm (in de vorm van sashimi dan ;))

Wat betekent dit? Alvast bedankt

5 jaar geleden
Beheerder

De zalm doet mij denken aan de heroische tochten die de zalm onderneemt op weg naar de geboortegrond om daar te paren en te sterven.
Jij klimt als het ware regressief terug naar je grootmoeder. Ongeveer zoals je over de rug van anderen naar boven worstelt.
Kan ook een glibberige ambitie zijn.
Je Grootje gooit aas uit en heeft je daarmee te pakken. Haha.
We zullen maar niet Freudiaans gaan duiden in dit geval....hoewel.....?