Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

scooter

5 jaar geleden

hallo
ik droomde dat ik met een kennis een video games zat te spelen een zombie spelletje alleen konden we niet dood gaan, ik was heel verbaasd ging testen of ik echt niet dood kon en uiteindelijk ging ik wel dood ( in een computer spel in mn droom)

en ik had in de droom later een scooter op een schuine dijk met gras had geparkeerd en op de achterkant van het zadel had ik een bus op geparkeerd ( te raar voor woorden eigenlijk)

er kwam iemand aan en die vroeg me hoe ik dat voor elkaar gekregen heb
om de 1 of andere reden vroeg hij mij of ik hem wou volgen en toen speelde hij een favoriete nummer op de gitaar terwijl die auto reed

Gr

5 jaar geleden
Beheerder

Dood gaan doe je meestal niet in dromen. Dood gaan is onbewust worden, er niet meer willen zijn, of het afleggen van het oude ego.
Een zombie is eigenlijk iemand die zo bezig is met zijn spelletjes, dat hij niet meer ziet of weet wat er om hem heen gebeurt.

Op straat zie je vaak groepjes of ook wel individuele dromers lopen die voorovergebogen geobsedeerd zijn door hun mobieltje.
Het lijkt Narcissus wel verdiept in zijn vijver.
Ziekelijke verslaving en niet zelden een gevaarlijk verschijnsel van deze tijd.
Vraag mij wel vaker af hoeveel ongevallen te wijten zijn aan onoplettendheid door "sociale media" en dat onding.

De bus is een beeld van een collectief voertuig terwijl een scooter meer een in individueel voertuig is.
Dus de massa staat hier in het zadel. Of de bus is een soort draak. Een bus is ook een soort vrachtvoertuig. Het gewicht zou de scooter natuurlijk verpletteren. (onder druk staan)
De massa mensen kun je zien als collectieve invloed. (b.v. een groep, familie, staat, zaak enz. of het collectieve onbewuste dat uiteraard symbolische connecties heeft met het droommobieltje van de zombiestaat.)

De dijk met gras kan een ontspanning inhouden.
Wie reed er auto toen die man muziek speelde? Blijkbaar zit je niet zelf aan het stuur.