Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom zus.

5 jaar geleden

Ik heb vannacht een droom gehad over mijn zus. Ik was met mijn vrouw in de Hema en ineens kijk ik achterom en zie ik dat mijn zus om de hoek mij staat te begluren. Ik kijk haar strak aan, ze heeft felblauwe ogen, de ogen zijn zo helder dat het mij angst aanjaagt. Op het moment dat zij in de gaten heeft dat ik haar ontdekt heb gaat zij snel weg. Ik laat mijn vrouw achter in de Hema en ik achtervolg mijn zus. Die is al verdwenen en ik kan haar niets zeggen of verhaal halen. Ook draagt zij in de droom een soort hoedje van krantenpapier.

Ik ben in proces om dingen met haar af te sluiten, maar steeds meer en vaker op momenten die ik niet verwacht en zonder aanleiding in mijn dromen.
Wel heb ik het gevoel dat er veel waarde en energie maar vooral boodschappen uit deze dromen te halen zijn om mij in te laten zien wat er gaande is en wat er in het verleden is gebeurt.

Kan of wil iemand mij de bovengenoemde droom uitleggen?

Groet Dahaille

5 jaar geleden
Beheerder

De Hema is een volkszaak, een soort warenhuis waar je de dingen van de dag haalt. (het onbewuste)
De indringende blauwe ogen hebben een kracht die waarschijnlijk op haat of jaloezie wijst. (een Medusa?)
Ze draagt een goedkoop hoedje van krantenpapier. Wie loopt daarmee nu rond? Dat doen alleen kinderen. (kinderachtig gedrag)
Kranten bevatten veel tekst en onzin. Het hoofd bedekken is ook een vorm van afscherming. De krant bevat het nieuws en de roddels.
Met wat voor "reclame" of "nieuws" loopt ze rond?

Misschien wil ze weten wat je koopt?
Maar waarom loop je haar eigenlijk na?

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

Hema betekent in de medische terminologie; bloed. Je zus en jij zijn bloedverwanten. Je vrouw en jij staan voor dubbele kracht. Je familie houdt je in de gaten. Schijnbaar kunnen ze je niet loslaten. Het blauwe oog is het boze oog of het Nazar amulet. Wanneer ze betrapt wordt, doet ze of er niets aan de hand is. Je kunt bij bepaalde meningen van de familie niet meegaan of kiezen voor je vrouw. Je laat haar achter. Het hoedje van papier is speelsheid. Misschien een beetje pest gedrag of de nar spelen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

5 jaar geleden

Hallo.

Dank je voor de reacties en beiden kan ik veel mee.
Mijn zus verbergt een heleboel geheimen voor mij. En het loslaten en dat familie mij in de gaten houd kan wel eens heel goed kloppen.

Waarom ik mijn zus achterna ga is dat ik dingen van haar wil weten die zij toch nooit prijs zal geven.
Dus vlucht ze weer voor mij in mijn droom en dat doet zij mijn hele leven al in het aardse leven.
Vlug als kwik, vol met leugens is zij iedereen keer op keer te snel af en zo kan zij haar geheimen verborgen houden.
Het is zelfs zo dat mijn gevoel zegt dat mijn familie van veel op de hoogte is. Zeg maar een soort doofpot.

5 jaar geleden
Beheerder

Het is wel oppassen want die zus is tegelijk een eigenschap van jezelf. (argwaan)
Dus je loopt zeg maar je "speurneus" na als een hond op een spoor en verdenkt haar van alles.
Maar de val bestaat eruit dat je daarmee paranoïde kunt worden.
Het lokt je met succes mee (en van je vrouw vandaan).

Hoeveel "krantenknipsels" zijn er verzameld?
De Hema als volkszaak doet mij denken aan de anima, waarbij ze in haar nog ongedifferentieerde toestand als "volksvrouw" kan optreden.
Daarmee kunnen de meest ergerlijke ongenuanceerde algemeenheden worden geuit die weliswaar op zich juist zijn maar nooit de kern treffen.
Of zo iemand is erop uit als een slang toe te slaan als er iets ontdekt is en aan de grote klok kan worden gehangen om de ander in diskrediet te brengen. Dat gaat vaak om heel andere zaken dan de actuele, of het is uit het verre verleden op ander vlak waar het toevallig het ongelijk van de ander bevestigde, of als "bewijs" van diens lagere status in de pikorde.
Iets dergelijks zal een man in de kortste keren mateloos ergeren.
Voorbeelden zijn intriges, verdachtmakingen, twijfel oproepen, zaken verdraaien enz. smoesjes, listen, of vergelijkingen maken met anderen, de directe confrontatie vermijdend, of op een zijspoor manoeuvrerend, al naar hoe het hen op dat moment van pas komt, zonder de tegenstrijdigheden in hun gedrag of verhaal op te merken. Of voortdurend van standpunt veranderen en dus zo glad als een aal.