Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zweven boven bed

Mini-me
6 jaar geleden

Goedemorgen,

Men moeder heeft paar keer gedroomd dat er iemand naast haar bed staat en dat ze zo uit het niets paar meter boven haar bed zweeft, liggend op haar rug en om hulp roept en niemand komt, nu twijfelt ze of het nu werkelijkheid was of gedroomd, maar ze durfde paar nachten niet meer te slapen.
Groetjes.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Iemand die naast haar bed staan kan van alles zijn. Het kan een bekende maar ook onbekende zijn. Omhoog reizen is een moment waarbij men niet onder controle is. In het dagelijks leven zou ze makkelijk beïnvloedbaar kunnen zijn. Het apart dat de schim en het zweven in één moment gebeurd. De schim kan een spiegel van eigen onbekende eigenschappen, dat zich manifesteert als een persoon. Maar omdat je moeder het niet zelf schrijft, blijft het gissen, omdat alleen zij de emotie bij de droom heeft. Daar gaat het ook om bij droomanalyse. Op deze manier blijft het suggestief.

Unicorn
6 jaar geleden

Het kan ook zijn dat je moeder slaapverlamming heeft. Dat is dat je net voor het slapen niks kan doen dus niet knipperen of bewegen. Het kan ook precies het zelfde als je net na het slapen er last van hebt.

Groetjes

6 jaar geleden
Beheerder

In de slaap beleef je een gevoel van levitatie.
Daarbij kun je in de illusie verkeren te zweven.
Maar het is een vorm van "uittreding".
Daarbij kun je in een droom terecht komen maar het is mogelijk dingen te gaan zien die meer bij de geestelijke wereld horen.
Hallucinaties of droomvoorstellingen zijn meer gebruikelijk.
Je ziet wat er in je gedachten opkomt maar dat moet je niet te concreet nemen.
Het komt ook voor dat men zichzelf waarneemt.

Mini-me
6 jaar geleden

Hoi esme,

Nou men moeder kan dingen zien en waarnemen, dus het zou kunnen dat er wel degelijk iemand naast haar bed staat. Maar ze heeft inderdaad veel mee gemaakt en is ook ziek, veel lichamelijke klachten. Gr