Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mond vol kauwgom

Claudia
18 mei 2018

En daar is mijn droom weer. Al een aantal jaar komt de volgende droom terug.

Ik ben in gesprek of vergadering en heb kauwgom in mijn mond. Ineens wordtv hij groter en gaat vast zitten in mijn mond. Ik loop dan weg om m rustig los te halen maar het zit vast rond mijn tanden en wordt groter. Uiteindelijk zit mijn hele mond vol met slierten en stukken waardoor praten lastig is.
De ene keer krijg ik het allemaal los en kan ik verder, de andere keer gaan er kiezen loszitten die ik wel weer op hun plek kan zetten. Daarna kan ik weer verder met het gesprek en word ik wakker.

Ik kan deze droom niet herleiden naar wat er overdag gebeurt is of waarom hij terug keert. Wellicht kunnen jullie helpen?

Kwasiba
18 mei 2018

Ik kan je niet vertellen wat het betekend maar wel dat de droom voor mij heel herkenbaar is. En ook regelmatig terugkeert bij mij. Een mond vol kauwgom en ik wil er vanaf. Maar krijg het niet voor elkaar! Heel vervelend! Ben ook heel benieuwd naar de verklaring.

18 mei 2018
Beheerder

Lijkt op herkauwen van iets moeilijks.
Je weet het niet (meer), maar er komt iets boven, of het wil boven komen om te worden verwerkt.
Kauwgum kan taai zijn en het onmogelijk maken te spreken of je mond open te doen.
Taaie slierten alsof het aan een touw uit je strot moet komen.
Kiezen wijzen op wilskracht en vermalen. Als die dus uitvallen of loszitten kun je er niets mee kauwen.

Di
19 mei 2018

Dit droom ik ook wel eens, bij mij plakt het alleen aan mijn kies. Trek dan van achteruit mijn mond een dikke sliert gom uit mijn kies.. met 2 handen hou ik de sliert vast en trek, trek... af en toe breekt de sliert ik pak dan weer het stukje vast en begin weet te trekken..

Ik tanden knars tijdens slaap ... misschien dat het er mee te maken heeft