Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Jezus/God licht !

6 jaar geleden

IK heb gedroomt dat ik in een donkere kelder was met mensen en we waren iets aan het zoeken, op een gegeven moment vond ik een stok en verwel ik deze beet pakt begint die op de kopp van de stok wit te schijnen en veel en groot een een rustig geluid/ muziek er bij, op dat moment komt er iemand aan reden en verteld mij geef mij het je hebt het licht van jezus / god gevonden. ik loop met de stok weg , en enkele momente later breekt de stok en werd ik rustig wakker.

kan iemand mij vertellen wat dit betekend ?

6 jaar geleden
Beheerder

De stok is de magierstaf, maar je kunt er niet op leunen (steun) even later breekt hij. (Op Jezus moet je ook niet leunen)
Dat je het licht gevonden hebt is een beeld van bewustwording.
Jezus wordt dan wel het licht genoemd, maar Hij zei ook, "Gij zijt het licht der wereld" (en het zout der aarde) en daarmee bedoelde hij zijn leerlingen en de mensheid als geheel.
De staf was overigens symbolisch de fallisch opgerichte slang (nous serpens/ wijsheid)
In oude afbeeldingen kun je nog zien dat de staf een met een gouden kroon getooide slang was.
De vergelijking gaat nog veel verder want de wijnstok is in feite de gekruisigde slang waarvan nog afbeeldingen bestaan.
Dat houdt nauw verband met de wijngod Dionysos/Bacchus en Pan en vele andere vruchtbaarheidsgoden. (Vandaar water en wijn.)
Mozes stond in verband met de water- en vuurgoden, de woestijngod en later ook de stormgod, daarom kon hij de Rode Zee (Schelfzee/Rietzee) splijten met zijn staf. (Mythen)
Hij wierp in Egypte zijn staf op de grond en die zou veranderd zijn in een slang.
De slang is altijd een voorbeeld geweest van macht en wijsheid of occultisme. (is ook een sterrenbeeld)