Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over ex

Ni
6 jaar geleden

Hallo allemaal ik droomde vandaag met mijn ed en zijn moeder. Ik droomde dat ik ik haar tuin (niet haar echte tuin) ging spelen met mijn leerlingen. Mijn broer was in de zandbak aan het elastieken met een paar leerlingen mijn ex zijn moeder vroeg of hij dat niet wilde doen. Toen zah ik scherven op het kunstgras ik wilde deze oprapen omdat ik dacht straks gaan mijn leerlingen ermee spelen maar ik raapte ze gek genoeg toch niet op. Toen gingen wik weer naat binnen, dit was gek genoeg 3 huizen naast mijn moeders huis. Mijn ex zijn moeder hield de deur open zovan kom naar binnnen maar het voelde zo ongemakelijk voor mij (die vrouw is zo scheinheilig en ik had zoiets in mn droom van je lacht wel, maar ik weet hoe je over mij gesproken hebt en denkt) ik koos ervoor om naar mijn moeders huis te gaan en daar naar binnen te gaan. Uiteindelijk ging ik toch weer terug naar mijn leerlingen zij zaten de douche, ik ging er wel bij staan om ze aam te kleden etc. Toen werd een opeens leerling boos en ging apart zitten, dus ik vroeg van goh ik zie dat je boos bent wil ke erover praten mn ex zat er ook naast. De leerling wilde niet erover praten. Even later was mijm ex geschreven dat in de badkamee lag aan het opvegen. Weet iemamd wat deze droom betekend alvast bedankt!

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De moeder staat symbool voor de negatieve vrouwelijke kant. Alle slechte eigenschappen doet je walgen. Het kunstgras is nep en dat is de relatie tussen je ex en de moeder van je ex ook. Je ontfermt je over de leerlingen. Dit is een spiegel, want eigenlijk kun je deze ondersteuning ook wel gebruiken; interesse en zorgzaamheid ontvangen. De drie huizen zijn de fases uit je leven of 3 eenheid van generaties. Kind, volwassene en oudere.

Onder de douche kan men zich reinigen. Af en toe is het goed om oude zaken of viezigheid weg te wassen. Je veegt de badkamer van je ex aan. Dit lijkt alsof je meer voor hem zorgt, dan andersom.

R
6 jaar geleden

Mijn ex die veegde het glas op

6 jaar geleden
Beheerder

Scherven in het gras zijn gevaarlijk.
Het gras dat aan de overkant altijd groen leek is nep, klatergoud.
Waarschijnlijk zijn het scherven van geluk.
Glasscherven waarvoor je op je tenen moet lopen.
De ex of schoonmoeder is de heks "Kom maar in mijn huisje".
Kinderen staan waarschijnlijk voor iets dat nog klein en kwetsbaar is en niet je kalenderleeftijd is aangepast.
Het teleurgestelde innerlijke kind. Staat ook voor chaotische gedachten want kinderen zijn vaak druk.

6 jaar geleden

Ze zeggen: Scherven brengen gelukt. Maar scherven kunnen ook wonden maken. Het opvegen wilde je in de eerste instantie doen, maar je werd afgeleid door je leerlingen. Je kon het toch niet aan en ben jij degene die zoekt om verzorgt te worden.