Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Uitglijden

Floor
6 jaar geleden

Hallo,

Vannacht droomde ik vreemd...
Ik was bij een voorstelling aan het kijken en ik genoot. Het was de nieuwste voorstelling van iemand die ik bewonder. Toen het afgelopen was (nogal abrupt) klapte niemand en de acteurs stonden een beetje verloren op het podium. Na een voor mij veel te lange stilte begon ik te roepen en klappen, maar ik kreeg de zaal niet mee. De acteurs bleven een beetje aangeslagen staan en toen ging het doek dicht.
Ik kon niet opstaan en de vrouw voor mij zei tegen mij dat ze die man toch zo goed vond en begon te praten over vorige stukken van hem. Ik probeerde wat te zeggen maar ze luisterde maar nauwelijks.
Toen ik naar mijn handen keek zag ik dat ik rode nagels had behalve op een nagel van mijn linker hand en twee op mijn rechter hand. Ik vroeg het zoontje van de vrouw voor mij of hij mijn laatste nagels wilde lakken, maar daarvoor in de plaats drukte hij nepnagels in dezelfde kleur in mijn nagelbedden, het deed veel pijn! Daarna was mijn familie, die ver achter mij hadden gezeten tijdens de voorstelling, opgestaan en riepen mij dat ze wilden gaan. Ik kon niet opstaan want mijn laarzen waren zo glad dat ik iedere keer uitgleed. Kruipent, uitglijdent en vallent kwam ik bij de deur. Daar zaten alle acteurs op de grond aan het wachten op hun vervoer. Ik wilde zeggen dat ik het zo mooi had gevonden, maar omdat ik mij niet staande kon houden ging ik kruipend langs ze heen en zei dat het zo maar moest (zij lachten mij vriendelijk toe). Ik werd wakker toen ik door de deur ging.

Weet iemand wat dit betekend?

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het alleen klappen en juichen staat symbool voor eenzaamheid. Er zijn wel mensen om je heen, maar je voelt je toch niet verbonden met de rest. Ook wordt je met je verhaal haast genegeerd. Zere nagels brengt je in een situatie van vermijden of dat je verantwoordelijkheid probeert te ontlopen. De gladde laarzen halen je uit je balans.

6 jaar geleden
Beheerder

Je kunt niet op eigen benen staan.
Met nagels zou je houvast kunnen hebben of er je nagels in zetten (agressie).
Je kijkt passief naar de voorstelling van je onbewuste.
Je bent geen medespeelster.
De mannelijke kant domineert op het toneel.
Jij maakt je druk om je nageltjes.
Als je dan nog nagels krijgt zijn ze nep (vals) en doen pijn.
Het valt op dat ook in de zaal een vrouw reageert.
De mannen bezetten blijkbaar het toneel.
Het lijkt wel een oude film waarin vrouwen altijd onhandig zijn, flauw vallen, of over hun lange rokken struikelen en te laat komen. Haha.
Je kruipt voor de auteurs c.q. mannen. Maar tegelijk sla je een flater figuur door onzekerheid.
Je zou wat meer van die acteurs moeten hebben.