Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nog bij je ouders wonen

Roos55
13 maart 2018

Ik droom steeds dat ik nog bij mijn ouders woon en nog op school zit terwijl ik ook in de droom weet dat ik mijn school al heb afgemaakt en een diploma heb. Ik doe dit om zg Iers te doen, in de droom schrik ik soms en denk ik jeetje ik ben al 55 en woon nog bij mijn ouders zit op de middelbare school tussen kinderen, ik moet een eigen huis gaan zoeken,
Wat zou deze droom kunnen betekenen?

13 maart 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je kan het verleden niet loslaten. Daarom droom je over je ouderlijk huis. Misschien heb je moeite om alleen je levenspad te bewandelen. Dat kan wel een blokkade in je ontwikkeling worden.

Roos55
13 maart 2018

Dank u voor uw reactie. Ja ik denk wel dat dit klopt. Het vreemde is dat ik in de droom waar ik nog bij mijn ouders woon en naar school ga ook 55 ben maar dan opeens schrik en me realiseer dat ik allang uit huis had moeten gaan.
Ik de realiteit (ik ben 55) ben ik al vroeg het huis uitgegaan en ben meteen gaan werken en was al vroeg zelfstandig.

13 maart 2018

Okee, dus je eigen keuze om vroeg uit huis te gaan. Het kan zijn dat je onbewust de zorgzaamheid van je moeder gemist hebt. Dat je er daarom over droomt. Maar ik vind het wel knap dat je zo snel op eigen benen staat alleen mis je nu wat. Misschien ben je zover om je te gaan nestelen. Huisje, boompje, beestje.

13 maart 2018
Beheerder

Dromen over de school is vaak omdat je bepaalde levenslessen niet hebt geleerd.
Deels sta je dan nog in de kinderschoenen.
Het overdoen van een klas is meestal een beschamend gevoel.