Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over verhuizen

Daatje
12 maart 2018

Hoi,

Ik heb met enige regelmaat last van een terugkerende droom over verhuizen. Hij gaat als volgt. Steeds in de droom krijg ik een woning, deze woning is altijd mooier en beter dan de huidige (klein appartement), ik ga dan verhuizen naar deze woning. Echter als ik dan in de woning zit heb ik meteen spijt. Ik mis dan mijn oude woning en wil graag terug maar dit kan niet. De nieuwe woning waar ik in zit heeft altijd vreemde gebreken, het balkon zit verkeerdom, de tuin is zodanig dat ik er niet in kan, hij is heel schuin of ik kan er niet staan. Ik was benieuwd wat de bekekenis is van deze droom.

Overigens ben ik dan altijd alleen in de droom.

12 maart 2018

Het gras is altijd groener bij de buren. Het kan er mee te maken hebben dat je niet helemaal tevreden bent met situaties en een andere weg in wilt slaan. Maar je kan daarin je draai niet vinden. De tuin staat symbool voor bewegingsvrijheid. Je kunt je kont niet keren. Je zit als het ware gevangen.

Daatje
12 maart 2018

Hoi Esme. Hetgeen wat momenteel mij bezighoud is juist verhuizen naar iets groters letterlijk wat we hopelijk eind dit jaar ook kunnen gaan doen. Ik heb idd wel moeite met de weinige ruimte van het huis momenteel maar kan dit ook de letterlijke vertaling zijn? En waarom droom ik dan toch weer dat ik terug wil

12 maart 2018

Ik denk dat je droomt over je oude huis, omdat je daar je herinneringen daar hebt liggen. Met het oude haard en huis verlaten ben je aan het verwerken en daarmee zorg je onbewust dat je het mag loslaten. Het blijft toch je oude vertrouwde stekje. Verhuis je van huis betekent dit toch weer een nieuw begin. In het nieuwe huis zal je je ook thuis moeten gaan voelen. En opnieuw die draai kunnen vinden. Dat heeft z'n tijd nodig.

12 maart 2018
Beheerder

Een woning is je psyche.
Dus je kunt een expansie van bewustzijn verwachten maar je wilt liever klein blijven op het oude stekje.
Woning en psyche kunnen wel op elkaar lijken maar symbolisch zijn het 2 verschillende zaken.
Je kunt niet in het verleden blijven wonen.