Puma

Anoniem94
2 jaar geleden

Beste,

Ik droomde vannacht dat ik achterin de auto zat en ik zag door het raam een puma (katachtige) voorbij rennen, zeer fraai en elegant zag de dier eruit.
Ik las al op de site iets over het zien van een panter, maar ik denk niet dat dit een panter was. Een panter wordt vaak geassocieerd als een zwarte panter, maar deze grote katachtige was goudbruin van kleur (vaak toch een referentie voor puma)? Wat zou deze fraaie dier kunnen betekenen?

Groetjes,

Anoniem94

2 jaar geleden
Beheerder

Een Puma is een roofdier.
Maar het kan een totemdier zijn.
Katachtigen zijn ook wel beelden van de anima in haar dierlijke gedaante.
Een Puma is een bewoner van de wildernis en dus het onbewuste met zijn gevaren.
Kan soms een hulpkracht betekenen.
Katachtigen kunnen goed zien in het donker en daarom werden ze vaak geassocieerd met het occulte/magische, maar ook met het kwaad.
De kat staat ook voor de intuïtie.
Als gids zou de Puma niet misstaan.
Maar het dier is alleen in de natuur in zijn element.
Dus ofwel hoort hij niet in de beschaving thuis, of jij niet in de wildernis.

De anima/godin werd heel vaak afgebeeld geflankeerd door twee katachtigen.

De Puma behoort net als de Leeuw tot de Zonnesymbolen. (bewustzijn, moed en kracht)

Ik weet niet of de auto reed?
De auto is een beeld van je psyche.
Maar de Puma haalt je dus met gemak in.
Het dier is vrij, jij zit in een virtuele kooi.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door Sheherazade.

Anoniem94
2 jaar geleden

Beste Sheherazade,

Bedankt voor u uitleg. Het klopt, de auto reed voorbij en de Puma rende langs ons heen, we gingen beiden de andere kant op. De auto ging naar rechts en ik zag de Puma in de tegenovergestelde richting voorbij rennen. Ik was trouwens vergeten te vermelden, voor dat ik deze ene Puma voorbij zag rennen, zag ik een andere pPuma en een schaap die gevangen zaten in een val. Deze val was dus waarschijnlijk bedoeld voor de Puma's zodat ze niet bij de schapen kunnen komen. Dit vond plaats in de stad van mijn ouders (ik woon daar niet meer), ik reed ook in de auto met m'n ouders voorin. Zou u mij misschien willen vertellen wat voor betekenis dit kan hebben voor een persoon? Ik snap namelijk niet precies wat de droom mij hierin wilt vertellen/wijs wilt maken.

2 jaar geleden
Beheerder

Het schaap zit gevangen maar de Puma is vrij.
Ben jij het schaap en bang voor de Puma of de boze wolf?
Zou de Puma gevangen zitten zijn de schapen wel veilig, maar wat moet een wild dier in een kooi in de stad of de "beschaving"?
Jij bent net als dat schaap want jij zit in de kooi die de auto is. Je vreest dus de vrijheid. Je durft niet uit je slakkenhuisje te komen.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Monica
10 maanden geleden

Goedemorgen.
Vannacht heb ik gedroomd dat ik in bed lag. Ik lag in de tegenovergestelde richting als mijn partner dus hij met zijn hoofd aan mijn voeten en ik met mijn hoofd aan zijn voeten.. op een bepaald moment word ik wakker omdat mijn deur open gaat... mijn partner slaapt gedurende de hele droom... er springt ineens een puma op mijn bed... ik schrik niet en het beestje komt zelfs als een lieve kat langs me liggen om haar te strelen... als ik opsta om te kijken of alles in huis ok is achtervolgt de puma me overal... in mijn woonkamer ligt ineens een tijger en een kat met 6 kittens ben me nog steeds van geen kwaad bewust en aai de tijger... deze heeft alleen oog voor de kittens en ik heb het gevoel dat de tijger deze wil opeten... ik grijp alle 6 de kittens en de kat en loop naar de slaapkamer sluit de deur en als ik achter me kijk staat de puma daar.... En dan word ik wakker....

10 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

De richting waarin je slaapt is als yin en yang. Je bent in balans met je partner. Het bed is de meest intieme plek. Je rust er uit, bewaart je geheimen en viert het leven.

De Puma is een symbool van kracht en moed. Net als de tijger en de leeuw belichaamt hij agressiviteit en macht. De Puma staat symbool voor het vrouwelijke, de donkere moeder en de afnemende maan. Het leven en de krachten der nacht en du van het onbewuste; de duisternis, dood en wedergeboorte. De Puma leert ons onze krachten te benutten en angsten te begrijpen.

De kittens staan hier symbool voor nieuw creatieve ideeën.

monica
10 maanden geleden

heel erg bedankt voor de uitleg. is heel mooi om te zien hoe dit echt van toepassing is op de huidige situatie en hoe zich dit dus ook uit in mijn dromen... :) gewoon lekker geloven in mijn eigen kracht dus.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **   ** ********  *******  **     ****** 
 **   ** **   ** **   ** **    **  ** 
 **   ** **   **     ** **    **    
 **   ** ********  *******  **    **    
 **  **  **        ** **    **    
  ** **  **     **   ** **    **  ** 
  ***   **     *******  ********  ****** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht