Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Eend en zwanger

Dagboek
6 jaar geleden

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het ontrafelen van onderstaande droom.

Ik klim met heel veel moeite uit een dal een heuveltje/bergje op, waarvan de zwarte aarde aan het afbrokkelen is tijdens het klimmen. Toch lukt het mij en kan ik bovenop de top genieten van een prachtige zonsondergang met allerlei kleuren (vooral de kleur oranje). Ik sta in de berm langs een asfaltweg en ik wil een foto maken met mijn telefoon.
Dan zie ik in de verte regenwolken verschijnen. Ik wacht het nog even af, maar als het zachtjes begint te regenen weet ik dat ik weg moet wezen. Ik spring naar beneden en ren het bos in. Het wordt al donkerder en ik zie niet meer zo goed waar de eenden lopen op het pad. Er lopen ook veel kuikens tussen en ik ben bang dat ik ze vertrap.

Eenmaal in het boshuis zie ik mijn moeder staan. Ze vertelt dat ze onverwacht zwanger is en dat ze nog een naam nodig heeft voor de baby.
Dan lig ik opeens in het bed van mijn ouderlijke huis, na te denken over een naam. Een bijzondere naam - een naam die je eigenlijk nooit hoort - past niet bij haar.

Alvast bedankt!

6 jaar geleden
Beheerder

Het dal is waarschijnlijk een dieptepunt in je leven.
De zwarte aarde tekent de prima materia uit de alchemie maar ook zwaarmoedigheid.
Je zeult tegen die berg op (hindernissen, moeilijkheden)
Maar hoewel op de top aangekomen dreigen er weer donkere wolken (depressies)
Eenden kunnen vruchtbaarheidssymbolen zijn.
Maar ze wijzen ook naar het water van het onbewuste.
Kuikens staan eveneens voor nieuw leven ze zijn niet voor niets verbonden met de Paaseieren. (Ostara/Astarte, Eastern)
De moeder is een moederbeeld, moeder natuur.

De ziel draagt een unieke naam.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Door hard te bikkelen weersta je de berg. Je hebt hard gewerkt aan studie, werk of revalidatie en nu pluk je vruchten ervan af. Het was echt een hele kluif. In het boeddhisme staat de kleur oranje symbool voor wijsheid en de leerlingen van Boeddha. Ook staat deze kleur voor de verlichting, de rijzende zon en het geestelijk en spiritueel ontwaken. De gewaden van de monnik staan symbool voor het achterlaten van het wereldse leven.

De foto laat mooie herinneringen zien. Je hebt alles onder controle.
Maar zodra je geen controle meer op de situatie komen angsten naar boven. Misschien ook een stukje onzekerheid. Eenden zijn veelzijdig. Ze kunnen vliegen, zwemmen en lopen. Het lijkt in de droom dat je beschikt over genoeg vaardigheden, maar dat je toch nog bescheiden blijft.

De moeder staat symbool voor zorgzaamheid. De zwangerschap staat voor vruchtbaarheid; nieuwe ideeën en keuzes.
Het ouderlijkhuis brengen je herinneringen naar vroeger. Normen en waarden kun je afwegen. Wat vind je bijvoorbeeld tegenwoordig belangrijk en wat niet.

Dagboek
6 jaar geleden

Dankjulliewel, ik kan de uitleg plaatsen.