Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

betekenis van droom

nonny
16 oktober 2008

ik droom dat ik een kaft van een boek zie met even prachtig erop
op de kaft staat een afbeelding van een meisje geketent aan een muur en een jongen die op een gevangennis bank zit
ze bevinden zig in een kerker in een mideleeuwse stijl het meisje heeft twee zwarte vegtjes in en kijkt naat de jongen
boven hun is een raam bet tralies en er schijnt ligt door heen

weet iemant wat dit betekent

16 oktober 2008

Hoi nonny.

Het boek in de droom is ons levensboek. Het is belangrijk wat er in het boek staat geschreven, maar ook de titel en het thema verschaffen veel inzicht in de eigen levenshouding. Let ook op de kleur van de kaft en/of de bladzijden

Wanneer je droomt over een meisje, vertegenwoordigt zij je speelse, onschuldige en kinderlijke kant van je persoonlijkheid. Mischien gedraag je je een beetje kinderachtig.

De muur kan in de droom verschijnen om ons te beschermen, ons buiten te sluiten of ons gevangen te houden.

In de gevangenis worden meestal onze gevoelens gevangen gehouden. Daardoor zijn we niet langer de baas over onze eigen beslissingen. Wie in de droom in een gevangenis zit opgesloten heeft beperkte vooruitzichten en verkeerde ideeën over het leven. Vaak ook zijn we in het waakbestaan de gevangene van onszelf. Soms zijn we zelfs te veel gebonden aan anderen, onze omgeving of aan omstandigheden

Zien we anderen in de gevangenis dan voelt iemand anders zich nogal opgesloten.

Een romantische droom verwijst naar meer romantiek, zoals een droom over een jonkvrouw en de ridder. Sprookjesachtige historie dromen geven de fantasie weer van de dromer en zijn verlangen naar gezelligheid en geluk.

Het meisje in de droomt dat naar de jongen kijkt, duidt dit op een gebrek aan initiatief om een standpunt in te nemen, of actie te ondernemen. Deze droom kan ook je neutraliteit in een bepaalde situatie symboliseren.

Het raam houdt verband met het open of gesloten zijn. Is het raam van ons gevangenis in de droom geopend dan zijn we in het waakbestaan open naar de buitenwereld, is het raam dicht dan zijn we gesloten.

De twee vlechten symboliseren dus de obstakels die we op ons levenspad tegenkomen.
Zwart is meestal alleen maar negatief uit te leggen

Licht wat door het raam schijnt is het symbool van geestelijke energie, helderheid en inzicht. Licht maakt dat we in het donker onze weg kunnen vinden waarbij we alles helder en duidelijk zien. Een helder lichtpunt dat in de droom ergens op is gericht maakt ons duidelijk dat we in het waakbestaan onze aandacht ergens op moeten vestigen.


Tralies wijzen altijd op het gescheiden zijn van iets. Dat kan het gescheiden zijn van iemand maar het kan ook het afscheiden van een vriend zijn. Soms staan tralies symbool voor de reis waarvan geen terugkeer mogelijk is. Tralies kunnen ons echter ook beschermen tegen gevaar, of er voor zorgen dat wij anderen niet aan gevaar blootstellen.

Zo nonny ik heb wat symbolen voor je op gezocht, wat er staat hoeft helemaal niet waar te zijn, maar er kunnen ook enkele dingen instaan waar je wat aan hebt.

Kijk maar groeten H@ns.

Aysa
30 november 2008

In mijn droom ben ik in een soort afrikaanse dorp.. Het is er erg donker.
Een soort moederfiguur (niet mijn moeder, ook niet mijn stiefmoeder) moet aan het werk daar, en ze vraagt me of ik haar later op de avond weer op kan halen. Ik stem toe, ondanks dat ik weet dat ik de weg toch niet kan vinden.

Na een poosje vertrek ik het duister in, en ik vraag enkele afrikaanse mensen de weg naar de plek waar ze werkt. Onderweg word ik gebeten door aangevallen door een slang. Om mezelf te beschermen pak ik hem op en probeer ik hem telkens weg te gooien. Uiteindelijk word ik gebeten en laat ik de beet aan een aantal afrikanen zien. Zij vertellen mij (heel bang) dat het een beet is van een Zwarte Boa Constrictor.

Die naam is heel erg blijven hangen. Enkele dagen lang. Wat betekent dit?

1 december 2008

Hoi Aysa,

De droom gaat over je schaduwkant. Dat zijn eigenschappen van jezelf die er niet van je mogen zijn, waar je je voor schaamt, of waar je bang voor bent. Bij jou betreft die kant de slang, je instinctieve kant. Een slang is een heel sterk symbool in je droom en het komt vaak voor in combinatie met duisternis. Als je door de duisternis gaat - angst, depressie - dan kom je die slang vaak tegen, kom je bij je oerinstincten. Het gaat vaak over je seksualiteit. Het bijzondere is dat het bij jou een boa constrictor is. Dat is een wurgslang, geen gifslang. Dus het lijkt erop dat je droom zegt dat bij jou die instincten verstikt zijn of verstikkend werken.

In het buitenland zijn, inheemse bewoners tegenkomen, het wijst allemaal op een stuk van jezelf dat je helemaal niet kent. Je eigen moeder komt vaak terug in dromen als een moederfiguur zoals in je droom, dat je gewoon weet: dit is de moeder.In je droom kom je in de duisternis en bij die slang door het werk van de moederfiguur. En wat is nou het werk van je moeder? De opvoeding die zij je heeft gegeven. Dus je hebt vermoedelijk een bepaald negatief beeld over je instincten, je seksualiteit overgehouden aan de (traditionele, primitieve? - ik zeg dat vanwege het Afrikaanse dorp) opvoeding die je hebt gekregen. Dat is een duistere, moeilijke kant voor je. Maar de droom maakt wel duidelijk dat je die kant aan het ontdekken bent.

Lorenso
2 december 2008

in mijn droom dromde ik eerst dat me vader tegen me zeg dat ik iets moet doen maar hij zij het op een slechte manier en ik deed het niet toen gin hij weer vragen en ik zij tegen hem dat hij normaal met me moet praten maar dat deed hij niet toe kwam hij dichter bij staan ik stond naast een baar in me huis op mij land en ik had een aalcol fes gepakt en zij tegen hem als hij me aanraak sla ik hem en hij deed het en ik gin hem slaan en later dromde ik weer en ik heb gedroom dat ik met nog een paar mensen op jacht waren op octopus ik heb alleen eentje gepakt samen met nog iemand en toen was ik opeens aan het vissen maar ik kon alleen in het water kijken naar m hanger en de vissen ik zag me zelf niet aan het vissen er waren veel vissen

Lorenso
2 december 2008

Wat betekent me droom ben het vergeten te vragen?

2 december 2008

Lorenso,

Ten eerste, (dit sluit niet aan tot je droom) probeer lees tekens tegebruiken en misschien wat dialogen. Ik had veel moeite om jouw berichtje te kunnen lezen.

Eens kijken...

Je droomt over je vader, dit voorspelt dat je andere moet vragen om hulp om je problemen op te lossen.
Ook sla je hem in elkaar, dit wilt zeggen dat je je eigen mening opdringt bij een ander. Probeer dus wat losser te zijn en andermans mening te accepteren. Het is vrijwel onbekent wat je doet met het Alcohol. (tenminste dat mag ik natuurlijk wel leiden uit aalcol?) Dit kan dienen voor een excuus voor iets wat je (verkeerd) heb gedaan.

In je 2e droom..
Je gaat op jacht, dit staat voor plezier, rijkdom en luxe. Je hebt geen zorgen in je leven en je kan doen waar je zin in hebt. (<- niet letterlijk nemen, want dat kan heel erg verkeerd uitpakken)
Het kan ook aan geven dat je meer recreatie nodig hebt. Je zit misschien in een grote werkdruk. Advies is dan om het rustig aan te doen en tijd voor je zelf te nemen.

Sorry, ik heb geen tijd meer om het verder te beantwoorden, ik hoop dat je hier wat aan hebt. De school bel is nu net gegaan, dus mijn tussen uur is voorbij. Mocht dit nog onduidelijk voor je zijn, plaats gerust nog een berichtje.

Elisabeth
11 december 2008

Ik had een bizarre droom, en ik schrok er een beetje van. Wat speelt er zich allemaal af in mijn hoofd? Vandaar dat ik vraag om inzicht, want ik blijf met deze droom in mijn hoofd zitten. Ik besef dat het misschien een lang verhaal is, maar zou toch heel heel graag willen dat iemand 't las.

Ik ben in een grauw stadje, met een aantal grote flats. Ik woon zelf in zo'n flat, met mijn ouders en mijn beste vriendin is er ook. Ik zie vooral mijn moeder en mijn vriendin heel duidelijk. Ik ben de verslaggever, ik weet niet waar het vandaan komt, maar ik ben de verslaggever. Dan begint de kamer te trillen en schudden en weten we allemaal: De flat staat op instorten! Als we de deur opengooien zien we iedereen in paniek naar beneden rennen. Dat kan, want alles is ruim. Ook mijn familie, vriendin en ik rennen weg. We komen aan in een lege parkeergarage met een witte vloer. Vanuit die garage vertrekken treinen met angstige mensen. Ik ben plotseling alleen nog met mijn beste vriendin, en ik kijk om me heen naar mijn moeder. Zij is er niet en het raakt me keihard: Ze is in de flat, ze was nog binnen! Een verstikkend gevoel verspreidt zich over mij, mijn moeder is dood, mijn vader en broertje zijn dood! Ik begin hard te huilen, maar ik moet verder. Op een gegeven moment heb ik geen tranen meer, maar voelt het alsof ik op springen sta, ik heb zo'n ontzettende pijn van verdriet!
Maar gelukkig zie ik haar daarna. Mijn moeder leeft nog! Onnoemelijke blijdschap. Ik ben gerustgesteld. Ik vlucht weer verder, met mijn beste vriendin deze maal. Wij rennen allemaal trappen af, en elke verdieping die wij langskomen bestaat uit zo'n witte parkeergarage met witte vloeren en treinen. Uiteindelijk rennen we samen zo'n parkeergarage in en willen we de trein van kwart over zes nemen. De trein staat er, en mijn vriendin springt in de hele volle trein. Ze reikt naar mij, maar de deuren klappen dicht voordat ik nog in kan stappen. Mijn vriendin kijkt verbijsterd, en ik wil die trein in! Ik wil bij mijn vriendin in die trein! De trein rijdt een eindje en ik ren mee. Dan plotseling openen deuren zich, en zie ik een ander meisje wat ik ken wenken: Spring er nu nog in! Het kan nu nog!
Ik aarzel geen moment en spring van het perron af. Maar ik mis, en ik klap tegen de trein aan die nu op volle snelheid rijdt. Een doodsangst maakt zich meester over mij, want ik wil niet onder de wielen terecht komen, ik wil niet dood! Ik klap tegen de trein, kom los van de trein, klap weer tegen de zijkant en dan eindigt de trein en val ik achter de trein in het grind. De trein rijdt weg en ik ben helemaal bont en blauw. Een man, die ik in het echte leven ook ken en vader is van kinderen waar ik een goede band mee heb, hijst mij het perron op en neemt mij onder zijn hoede omdat ik nu niemand meer heb op het station. We nemen met zijn familie de volgende trein en we komen aan in nog een grauw stadje. Daar betrekken we tijdelijk een winkel die op de hoek van een kruispunt staat. Hier woont ook een groep jongeren waar ik me bij aansluit en de familie waarmee ik eerder optrok is weg. En nu het bizárre van de droom. Deze jongeren vermoorden elkaar allemaal. Een jongen en ik hebben het gezellig achter de schappen in de winkel, en daarom laten wij elkaar heel. Ik vind het niet erg, dat iedereen elkaar vermoordt. Op een gegeven moment zijn de jongen, een meisje en ik nog achtergebleven. Het meisje is erg mooi, maar de jongen gaat naar haar toe en vermoordt haar achter een schap. Ik kan het niet goed zien. Daarna hebben de jongen en ik het weer gezellig achter een schap, en besef ik dat hij mij ook wil vermoorden. Hij wil mij vermoorden. Ik ren weg, en hij rent achter me aan. Hij achtervolgt me, en op een gegeven moment trekt hij een heel groot superscherp slagersmes uit een la. Ik ben ontzettend bang, maar probeer tegelijkertijd te bedenken wat ik moet doen, ik weet niet wat ik moet doen. Ik verlies niet mijn verstand in de paniek, maar blijf door de winkel rennen. Hij snijdt me overal, maar krijgt me niet te pakken. Op een gegeven moment heeft hij me in een hoek gedreven en hij lacht. Nu ben ik heel bang, ik kan het niet verdragen dat hij me zou verwonden. Op een of andere manier probeerde ik mezelf te overtuigen: Het is slechts een droom, je voelt helemaal geen pijn! Maar ik kan niet úít de droom.. Hij steekt het mes diep in mijn knie. Ik kan het niet verdragen, ik knijp mijn ogen dicht en ren weg. Hij rent achter me aan, en op een vreemde manier krijg ik hem te pakken. Ik knijp net zo hard in zijn edele delen totdat hij bewusteloos is van pijn. Dan pak ik het mes af en weet ik niet meer wat ik moet doen. Hij moet overduidelijk dood, want het is doden of gedood worden. Ik maak overal sneeën, in de hoop dat hij doodbloedt. Maar dat doet hij niet. Dan sleep ik hem naar een wasbak en snij ik zijn polsen door. En dan loop ik weg.

Dit vind ik zo vreemd! Ik zou echt heel graag iets meer inzicht in deze bizarre droom willen hebben.. Kan iemand mij hiermee helpen?

11 december 2008

Hallo allemaal,

Ik zit al een hele tijd met een droom, die mij verwarde en ook weer een heel goed gevoel bezorgde. Nu heb ik in het verleden al een aantal dromen gehad die ik mij tot op heden heel goed kan herrinneren, en die dromen hebben mij met hun betekenis ook verder geholpen in mijn leven.

Nu, ik heb zelf al een aantal keren de betekenis opgezocht van mijn laatste droom die veel indruk op mij heeft gemaakt... waarom weet ik zelf ook niet, maar hij blijft mij bij. Ik zou dan ook graag iets verder op die droom willen ingaan maar ik kom er zelf niet echt uit, vandaar dat ik hier nu ook schrijf, in de hoop dat iemand mij een beetje verder kan helpen.

Zoals ik ben, ik ben ontzettend dol op dieren en de natuur, ik heb dan ook het geluk dat ik gezegend ben met 2 ontzettend lieve katten en 1 hond. Ik droomde op een nacht over mijn eigen poes, met wie ik een speciale band heb ( mijn man en ik hebben deze katten gered uit een moeilijke situatie en in ons gezin opgenomen ) Mijn poes kwam in mijn droom vrolijk zo als ze is naar mij toe gelopen en streek langs mijn benen voor aandacht, ik bukte mij om haar te begroeten en ze keek me aan met d´r trouwe oogjes, nu streek ik verder met mijn hand over d´r rug en daar opeens knipperde nog een oog.... ik schrok me een hoedje, het oog keek mij aan en bleef mij volgen en mijn kat bleef maar vrolijk om mij heen hobbelen, ik kreeg opeens een heel rustig gevoel... heel gek eigenlijk, een 3de oog op d´r rug... ik werd wakker met een bijzonder gevoel van vertrouwen, ik kan dit niet echt goed omschrijven, mijn excuses hiervoor. Die droom laat mij niet meer los, telkens als ik mijn poes zie dan flitst die droom door mijn hoofd, waarom weet ik niet, hij komt dan zomaar in mij op.

Ik hoop dat er iemand is die mij een beetje kan uitleggen over deze droom, want alle omschrijvingen die ik opzoek en lees stroken niet met deze droom, het is niet een vreemde kat maar mijn eigen kat en hierover kan ik niets vinden.

Met vriendelijke groet,

Bo

11 december 2008

Hallo Elisabeth,

Je droom gaat over de balans tussen je vrouwelijke en mannelijke kant. In jouw huis, je lichaam, is het vrouwelijke dominant. Dat wil zeggen dat je je vooral laat leiden door je gevoelskant, je emoties, je intuïtie. Je kijkt er naar als een verslaggever, alsof je er niets aan kunt doen en alleen maar kunt beschrijven wat je ziet. Dat geeft problemen: je huis stort in. Je huis is symbool voor je lichaam, en daar is instortingsgevaar. Het probleem is dat er veel angst in je lichaam huist - gezien al die mensen die op de vlucht zijn.

Het volgende deel geeft aan hoe jij met die angst omgaat: je blijft vluchten en je zoekt contact met je moeder en je vriendin, al weer symbolen van vrouwelijkheid. Als je je probeert vast te klampen aan die gevoelskant, val je op je gezicht. De oplossing voor je probleem is de man, je mannelijke kant. Je moet dus je mannelijke energie aanroepen - daadkracht, scheppingsdrang, rationeel denken. Het is een behoefte, vandaar dat je in die winkel bent met die vaderfiguur. '

De winkel staat op een kruispunt. Het kruis is symbool van de vereniging van tegenstellingen in een mens. Ratio tegenover gevoel, waarneming tegenover intuitie: als dat in balans is, word je wie je werkelijk bent. Dat is de taak die je volgens je droom hebt. Het slot van je droom laat zien waar dit thema nu voor je aan de orde is. In het contact met jongeren, leeftijdsgenoten, denk ik, word je geconfronteerd met een conflict - waarschijnlijk tussen jongens en meisjes, al schrijf je daar niets over. Dat zie je als bedreigend, want iedereen gaat eraan ten onder. Op een gegeven moment zijn jij, een jongen en een meisje nog over. Dit ben jij, met een vrouwelijke kant en een mannelijke kant. Die jongen heeft een groot mes - een duidelijk symbool van zijn seksuele kracht. En ook van jouw seksuele kracht. Je hebt nu het idee dat je mannelijke energie en je vrouwelijke energie elkaar niet verdragen. Daarom probeer je die mannelijke energie in jou te doden.

Maar de oplossing is dat je het leuk hebt met zowel je vrouwelijke als je mannelijke kwaliteiten, zoals je droom al kort liet zien. Een mens heeft 46 chromosomen, waarvan alleen één paar verschilt bij mannen en bij vrouwen. Dat ene paar bepaalt of je een man of een vrouw bent, de rest is hetzelfde voor iedereen. Het betekent dat iedereen zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten heeft. Als je bang bent voor één kant van jezelf, zoals je eigen daadkracht, je agressie, ga je extra zwaar leunen op de tegenhanger. Je droom geeft aan dat dat bij jou aan de hand is. Je leunt te zwaar op je gevoelskant. Dat maakt je misschien afhankelijk van anderen en in elk geval angstiger voor mannelijke energie dan nodig. Die kracht zit ook in jou. Als je die kant van jezelf gaat onderzoeken, kom je weer in balans en wijkt het instortingsgevaar.

11 december 2008

Voor Bo,
Ik heb ook zo'n kat die echt bij me hoort. Ze komt wel eens in m'n dromen terug als symbool voor mijn intuitie, als ik iets doe dat daar niet helemaal mee spoort. Een dier, ook als het om een heel vertrouwd huisdier gaat, zegt iets over jouw verhouding met je instincten. In je droom is het overduidelijk dat je kat vertrouwen brengt en dus je intuïtieve deel symboliseert. Jouw kat heeft een oog op haar rug. Misschien heb jij ook wel eens het idee dat je ogen in je rug moet hebben. Een rug, ook als het om dieren gaat, wijst vaak naar wat er geweest is, het verleden. Misschien is dat bij jou aan de orde, dat je veel naar het verleden kijkt, misschien het je het idee dat je voor je gezin alles in de gaten moet houden. Maar door naar je kat te kijken in de droom, krijg je een gevoel van rust en vertrouwen. Ze is een raadgever. Je droom geeft aan dat je rustig wat meer vertrouwen kunt hebben, in plaats van steeds achterom te kijken.

12 december 2008

Beste Dromencoach,

Blij verrasd ben ik met je antwoorden! Ik sta telkens weer verbaasd over wat dromen in je leven voor je kunnen betekenen, het is wat men ermee doet en hoeveel indruk die droom op je maakt, maar sommige dromen blijven in je hoofd dwalen.

Met je antwoorden daar kan ik iets mee, bedankt hiervoor. Inderdaad, in mijn verleden hebben een aantal aangrijpende gebeurtenissen plaats gevonden, verlies van ouders, scheiding, door deze scheiding en het verlies van mijn ouders heb ik mij een tijdje echt verloren en verward gevoeld, nu is dat allemaal gelukkig weer in grote lijnen weer goed gekomen en kan ik mijn leven weer lekker leven, maar die gebeurtenissen blijven toch een stukje van mij zelf die mij nu jaren later toch nog pijn doen als ik erover na denk. Ik ben een mens van goed vertrouwen en geef veel van mij zelf aan een ander, maar sommige mensen hebben volgens mij een zender voor mensen met een goed hart, en telkens weer werd / wordt mijn vertrouwen stuk gemaakt waarover ik dan ook erg in kan zitten, het doet mij verdriet. Het vreemde aan mij zelf vind ik dan dat ik toch telkens weer mensen mijn vertrouwen geef en er vanuit ga dat mensen eerlijk en oprecht tegen mij zijn, mijn motto is altijd `behandel anderen net zo zoals je zelf ook behandeld wilt worden....`tja helaas krijg ik niet altijd oprecht en eerlijk gedrag terug van andere mensen.

Om niet verder af te dwalen, ik heb nu al ruim 4 jaar een nieuwe relatie met een ontzettende lieve oprechte man, het gaat heel goed en wij zijn heel gelukkig met elkaar, en nu ik er over na denk is die droom begonnen toen mijn man mij ruim een jaar geleden ten huwelijk vroeg en wij besloten om onze kinderwens te vervullen. Ik was / en ben heel gelukkig met het huwelijks aanzoek maar toen begonnen zich ook een aantal angsten te ontwikkelen die mij eigenlijk behoorlijk in de weg staan. Ik ben bang om hem te verliezen en om alweer pijn gedaan te worden.... ik praat hier over met mijn man, en hij begrijpt mij naar zijn zeggen ook, maar die gesprekken veranderen niets aan mijn angst, het zit diep en ik moet er zelf aan werken, dat realiseer ik mij maar al te goed. Ik ben begonnen met mijn angsten flink aan te pakken en ik merk dat ik zo makkelijker door het leven ga. Ben begonnen met iets vaker `nee´ zeggen tegen andere mensen, dat wordt mij dan niet echt in dank afgenomen en hoor dan achteraf dat men daar boos om is.... ( ik vind dit dan zo achterbaks ) en zoals ik dan weer ben zit ik daar weer mee.

Bedankt voor je reactie op mijn vragen.

Bo

12 december 2008

Hallo Bo,

Graag gedaan. Als die droom na het aanzoek kwam, samen met je oude angsten, kan ik me voorstellen dat het een waarschuwing is: kijk niet teveel naar het verleden. Als je bang bent voor herhaling van de pijn van je vorige relatie, ga je onbewust op signalen letten die die angst bevestigen en zie je de dingen niet meer die het tegendeel bewijzen. Zo loop je de kans te creëren waar je zo bang voor bent. Het is dus een heel goede beslissing van je geweest om die angsten aan te pakken. Zoals je hebt gemerkt kan je man die angst niet wegnemen - die zit in jou. Heb je er begeleiding bij? Misschien kan je dan ook eens kijken naar de vraag waarom je de mening van anderen zo belangrijk vindt, zo binnen laat komen, dat je daardoor uit balans raakt. Want ik geloof niet dat je nou eenmaal zo bent. Succes en veel geluk met je partner samen!

lilian
15 december 2008

Graag zou ik willen weten wat een steeds terugkerende droom betekent.
De droom begint dat ik me ineens realiseer dat ik op zolder een dier in een kooi heb zitten.
De ene keer is het een vogeltje, de andere keer een hamster. Ik ben het dier totaal vergeten en het heeft geen eten en drinken meer. Het is op sterven na dood.
Voel me vreselijk schuldig en geef het snel eten en drinken.
Als ik hierna wakker wordt houd ik er een naar en schuldig gevoel over.
Deze droom heb ik al heel vaak gedroomd en ik vraag met af wat de betekenis hiervan is.

Rima
16 december 2008

Ik wilde weten wat wat de volgende droom betekende.

Al 7 jaar lang vind ik een jongen heel erg leuk, maar de laatste paar jaartjes het zelfs meer dan dat geworden. Maar ik heb hem nooit wat verklaard, omdat ik bang was dat het verkeerd uit zou komen. Nu zie ik hem bijna nooit meer, dus ik doe m'n best om hem te vergeten. Er zijn wel eens momenten dat ik niet eens door heb dat hij weg uit m'n gedachten is tot iemand aan mij naar hem vraagt. Dus m.a.w., uit het zicht uit het hart, ik was er blij mee dat ik dat waar kon maken. Maar volgens mij had ik het toch wel fout..

Laatst droomde ik over hem, hij vroeg aan mij hoe het met hèm ging, omdat m'n vrienden mij op die manier altijd plagen. Ik had al door dat onze vrienden waarschijnlijk wat tegen hem gezegd hebben en beantwoordde zijn vraag dat hij wist hoe het met hem ging. Tegelijkertijd verontschuldigde ik me, omdat ik al het vermoeden had dat hij mij totaal niet zag zitten. Maar integendeel nam hij me ergens mee, naar een 1 of ander vreemd pretpark, waar geen ziel te bekennen was, dus laat staan een mens. Hij vroeg me of ik het zeker wist dat het me speet dat ik hem leuk vond. Dat liet me ongemakkelijk voelen en vervolgens zoenden wij elkaar.

Na deze heb ik wel vaker gedroomd dat hij me zoent en dergelijke maar dan weer op andere plaatsen in verschillende situaties, waar er weer geen mens te bekennen is wanneer we elkaar zoenen. Ik zie hem zo vaak in mijn droom terwijl ik hem echt bijna nooit meer tegenkom, en eerlijk gezegd ik heb me nog nooit voorgesteld hoe het zou zijn om hem te zoenen..

Ik wilde weten of dit tekens zijn dat ik hem überhaupt nog tegen zal komen of dat deze dromen gewoon onzin zijn, al gaat het over een jongen die ik al jarenlang leuk vind. Ik heb ook overal gezocht wat dit zou kunnen betekenen, maar heb toch niks kunnen vinden. Hopelijk weet iemand de betekenis ervan.

Groetjes, Rima.

16 december 2008

Hey Rima,

Dromen over vrienden gaan vaak over aspecten van jezelf, niet over de persoon in kwestie. De vriend staat voor bepaalde karaktereigenschappen en komt terug in je droom omdat je die kwaliteiten nodig hebt. Bij jou gaat het om de vraag: hoe gaat het met jouw mannelijke kant (je ratio, je daadkracht, assertiviteit)? Verbind je je daarmee, of negeer je die, denk je dat je daar niets mee hoeft. Het lijkt erop dat je droom je wijst op een probleem in de verbinding tussen je gevoel en je verstand. Die twee kanten van jezelf moeten zich verzoenen, zeggen je dromen je. Het is overigens heel goed mogelijk dat een innerlijk conflict tussen jouw mannelijke en vrouwelijke kant wordt weerspiegeld in problemen om relaties aan te gaan. Als je jouw mannelijke energie niet toelaat, heb je waarschijnlijk geen oog voor jouw vermogen om kansen te creëren. Succes ermee!

@ Lilian: op jouw droom heb ik bij je andere berichtje gereageerd.

25 december 2008

Ik droom soms echt iedere dag over hetzelfde, het gaat dan over mijn vriend die op verschillende manieren vreemdgaat, en mij dus laat weten dat ik 'niks' meer voor hem ben.
Als ik wakker wordt, heb ik voor de rest van de dag een naar gevoel. Het heeft echt heel veel invloed op mijn humeur.

Waarom droom ik dit steeds, heeft het een betekenis?

Bedankt!

Yvonne
26 januari 2009

Nou, ik droom precies hetzelfde! Regelmatig gedroomd zelfs en net als bij jou is het dan weer een konijn, dan weer een hamster. Meestal een kooitje onder mijn bed of zo en dan ineens realiseer ik me ook 'shit!' Vaak is het dier dan al dood en wordt ik ook heel naar wakker. Ik zou ook heel graag de betekenis willen weten... Groetjes Yvonne

Sini
13 februari 2009

Hallo,

De laatste tijd staat mijn leven op de kop. Mijn partner heeft mij bedrogen begin 2007. Vorig jaar juli 2008 ben ik daar bij toeval achter gekomen. Het heeft maar ' kort' geduurd.
Ik heb veel woede, verdriet etc. Ik wil wel met hem verder en hij met mij (er was nooit sprake van verlaten of geen liefde van zijn kant). Hij heeft heel erg veel spijt en vind zichzelf ontzettend zwak. Maar goed.

Nu heb ik een droom gehad, iets wat ik nooit eerder droom.
In mijn droom doet een andere man mij een aanzoek om te trouwen. Ik kijk dan naar mijn huidige partner met verdriet in mijn hart, mijn gevoel zegt dat ik niet bij hem weg wil.

Wat betekent dit? ik loop er al een tijdje mee rond en heb het gevoel dat dit een antwoord is van mijn onderbewuste!

Ik hoop dat u mij kunt helpen.

alvast bedankt.

Another Guest..
13 februari 2009

Hallo, mensen.
Ik droomde gister avond over school..
Gewoon m'n klas.
Er was geen juf zotezien als ik me nog goed herinner.
Er was één mooi meisje, ik kende haar niet in m'n droom zogezegd wel, ik vondt 'm mooi, lekker ruikend x'D.
Ik knuffelde haar ook steeds, zat naast haar :P
wtf betekent dit nou? xD
//gr33ts.

~~~~
21 september 2009

hallo.

ik heb gedroomt. dat al mijn geliefde om me heen dood gingen.
en ik zag telkens een zwarte schim.

en toen ik vandaag uit het raam keek.
leek net of ik die zwarte schim ook zag,

wat betekend dit?

21 september 2009

Hallo,
I ben op zoek naar iemand die mij kan uitleggen wat ik droom..Ik droom de laatste tijd erg veel en verschillende dingen. Ik onthou ze allemaal maar ik begrijper echt niets van. Vooral van de laatste niet. Ik stap van een stenen platueau via de stenen trede (ik zat al op de laatste trede) in het water met 1 voet (schoenen en kleding gewoon aan) Het is helder water wat rustig kabbeld, maar ik wordt niet nat. (ik droom overigens altijd in kleur) aan het water kun je zijn dat de zon schijnt. het water is warm en ik zie een groep donker rode beestjes en het lijkst net een school met kleine visjes alleen zijn dat het niet. Ik leg uit dat het watermieren zijn (zoiets verzin je toch niet) maar ik weet niet tegen wie ik het uitleg. het vreemde is ik zie het zelf en maak het als persoon ook echt mee, maar zie het ook als een objectief ies dus zie ik mezelf staan die dingen tegen me zegt. (Nee, ik ben niet schizofreen haha)....Terwijl ik helemaal in het water ga zitten/liggen met soms met en soms zonder kleren. voel ik de bubbeltjes die de water mieren maken en mijn huid tintelt ervan. ik zie nog iets wat op een kreukel lijkt (een soort slakje) die dicht i (us de slak is teruggetrokken) en ik leg de slak terug in het water waar die hoort. Ik sta op en wil weg lopen, maar mijn voet met schoen wordt vastgepakt in het water. Ik kijk en ik zie dat een grote haai mijn voet vast heeft en voorzichtig trekt hij een kwalachtig (lijkt op een pijlinktvis) wezen van mijn been af wat een rode kring achterlaat. Hij heeft de parasiet van mijn been verwijderd. Ik aai de haai onder z'n neus wat die lekker vindt en z'n tanden zjn goed te zien, maar ik weet dat hij mij niets doet. Dan sta k in eens boven op een ladder en die zelfde haai komt omhoog gesprongen tikt naast mij met zijn neus een lijn aan, ik aai hem weer over z'n neus en hij valt weer naar beneden het water in. Dit doet hij op commando net als een dolfijn. Tevens weet ik ook zeker (gevoel dan) dat de haai een hem is. dan wordt ik wakker. Zo gedaitaileerd droom ik altijd en elke nacht totaa weer anders. Ik heb een dromen encyclopedie, maar die helpt me maar matig verder. Zou iemand deze droom willen uitleggen voor me? Dank u wel

Trudy
1 oktober 2009

Hallo,

Zojuist wakker geworden met een vreemd gevoel. dit is al de 2de droom over mijn kat.

ik heb 2 katten, maar heb al 2 nachten over dezelfde kat gedroomd.

De eerste nacht droomde ik dat ze wegliep en ik haar niet meer kon vinden. Vervolgens vond ik haar dood terug. Badend in het zweet werd ik wakker.

De 2de nacht droomde ik dat ze ineens dood in mijn armen lag, nadat ze heerlijk had gespeeld en gekroeld met me. Ik probeerde haar te reanimeren, maar helaas.

Wat betekend dit toch?

Groeten Trudy

kim
10 oktober 2009

Hallo,

vanmorgen werd ik wakker uit mijn droom die ging over deuren. Mijn partner had namelijk in mijn droom alle deuren in huis vervangen door andere deuren. Ik wist hier niets vanaf, toen ik dit zag was ik hier erg boos en gefrustreerd over. Vooral omdat ik de deuren helemaal niet veranderd wilde hebben en ik hem niet kon vinden om hem te confronteren met de aangepaste deuren! Terwijl ik dus naar hem op zoek ging, kwam ik steeds meer deuren tegen die hij veranderd had (zonder met mij te overleggen). De deuren waren allemaal gesloten, volgens mij waren ze allemaal van hout en waren ze geschuurd maar nog niet geschilderd.

Is er voor deze droom een betekenis?

Reda
18 maart 2010

Hallo,

Ik droomde dat mijn vader met een andere vrouw wat heeft en dat hij haar zwanger heeft gemaakt en dat hij erg spijt van heeft.
Ik zou graag de betekenis willen weten???

En de andere droom is dat mijn man droomde dat hij eruit zag als een hond naast mij???


groetjes...