Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

betekenis van droom

Isabella
29 maart 2010

Hallo,

Vannacht had ik een hele bizarre droom. Ik ging met een groepje naar een garage (ik heb zelf geen auto én geen rijbewijs:S). Opeens bleek de garage in mijn oude huis in Amsterdam (een rijtjeshuis) te zijn en voor de deur stond een jongen in een poloshirt (heel netjes aangekleed dus) naar de auto voor zijn neus aan het kijken. Ik keek hem aan en hij keek mij aan en toen bleken we elkaar te kennen. Dus we renden meteen naar elkaar toe...toen begonnen we elkaar te zoenen en hij tilde me op de auto en zoende verder. Die jongen leek op een jongen van mijn basisschool maar dan wat groter en breder. Later zei hij dat zijn broertje eraan kwam en toen kwam er een andere jongen van mijn basisschool (in werkelijkheid zijn beide jongens geen broers van elkaar) aangereden. Daarna was mijn droom plotseling afgelopen.

Wat heeft dit allemaal te betekenen? Die eerste jongen waarmee ik heb gezoend, daar ben ik als klein meisje wel verliefd op geweest...

Groetjes,

16 mei 2010

Elke maand tegen de tijd dat ik ongesteld moet worden droom ik en ik weet niet wat precies maar ben dan heel agressief naar mijn partner ik sla ze zegt dat ik dan net een weerwolf ben.Ik word dan wakker en mijn hart klopt uit mijn borstkas en voel me heel machteloos en verdrietig omdat ik er geen controle over heb hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

lilly b
22 mei 2010

hallo,

ik heb nogal eens verontrustende dromen.
er zijn er 3 die mij heel erg bij gebleven zijn, en niet voor niets want ze zijn echt ziekelijk.

mijn eerste droom, was over een lange onzuivere figuur, met lang haar, en een ingevallen gezicht.
ik ben in zijn huis geweest, en dit voelde erg onveilig. eenmaal thuis was hij daar ineens met een mes.
hij wou mij verkrachtten maar ik overmeesterde hem en pakte het mes af. vervolgens sneed ik zijn hart eruit.
ik kan die beelden goed voor mij zien.

de 2e droom, ik was op de vlucht, zoals zovelen, omdat er een virus ging over de wereld, alles wat besmet was geraakt
was direct een gevaar voor de omgeving, en veranderde in moordlustige wezens.
Ik was aangekomen bij een familie, de sfeer was heel rustig en rein. het huis was wit, en wat ik mij kan herinneren waren
de mensen ook wit gekleed. ze hadden een heel schattig lief klein (wit) puppy hondje.
ze droegen mij op dit diertje te doden. omdat hij besmet zou zijn, of zou raken.
ik vond het erg moeilijk. Maar heb dit gedaan, het rood stak erg af tegen het wit.

de derde droom, was verleden nacht.
ik heb een aantal katten, maar ik heb toch een favoriet., mijn kat kwam in mijn droom voor,
ze was aanhankelijk als altijd, iemand zei dat ik haar nek om moest draaien,
en toen deed ik dat zomaar. ik hoorde het knakken, en ze zakte weg.

ik ben hier zo ontzettend naar van.
wat zou het kunnen betekenen? ik wil dit soort dingen nooit meer dromen.

het verbaasde mij vooral dat ik het ook gewoon deed inmijn droom, totaal geen weerstand bood,
ookal weet ik nog wel dat ik haar nek niet om wilde draaien, maar het moest van iemand, en ik vroeg mij ook niet af waarom.

Pamela
30 mei 2010

Hallo

Ik heb gedroomd dat mijn vreemd iemand anders zwanger heeft gemaakt, en die meid was 8 weken en ik heb haar gevraagd of ze geen abortus wou doen en ze zei nee
Me vriend die zat daar ook maar als een zoutzak zonder gevoel en ik vroeg aan hem of hij dat niet wou en hij zei ook nee geen abortus en op dat moment ging ik helemaal kapot van binnen ik voelde zoveel pijn en verdriet.

wat betekent mijn droom?

Pamela
30 mei 2010

Ik heb laatst gedroomd over en huis dat verborgen was ergens achter een muur op een zolder.
Dit huis heb ik al eens eerder gedroomd en precies daar op die zolder.
Dit keer wist ik natuurlijk gelijk de weg en heb ik dat huis aan mijn vriend laten zien het was een groot huis gelijk vloers 6 slaapkamers echt royaal, het was mijn huis maar ik was er niet woonachtig en toen zei ik nog tegen me vriend van "he ik hoef helemaal geen bed voor me oudste zoon ta kopen ik neem er gewoon 1 van hier mee" het huis was namelijk helemaal gemeubuleerd.

Wat betekent deze droom??

vanessa b
30 augustus 2010

ik ga heel vaak slaapwandelen en dan roep ik dat ik dood wil
zelf weet ik er niet veel van alleen wat me partner me zegt en dat ik wakker word met blauwe plekken en schaafwonden ben zo al paar keer naar spoed kunnen gaan
ik spring van de trap af
ik klop een glazen deur kapot
ik ga op straat liggen
allemaal rare dingen waar ik niks van weet
dokter zegt je moet proberen wakker te worden
me man probeert me wakker te maken ma dan ga ik hem aanvallen
laaste keer heb ik in zen arm en bil gebeten omdat hij me tegenhield omdat ik van de trap wou springen
ik krijg bang om te gaan slapen

Celine
30 augustus 2010

Ik droomde dat me moeder kanker kreeg en de volgende dag was ze overleden. Zag haar ook in haar kist liggen pfff

Mayra
30 november 2010

Hallo allemaal,

Ik ben momenteel werkzaam waar ik nu ben. 3 jaren geleden werkte ik voor een ander bedrijf.. Ik kon heel goed opschieten met zowel mijn collega's als mijn werkgever zelf. Hij is nog 5 jaren ouder dan ik. Hij is een leuke man en ook een lieve man. Maar hij was gewoon zakelijk in zijn werk. Maar iedereen , ik ook kon goed overweg met hem.
En vanaf ik weg ben van daar en dat is 3 jaren geleden tot op heden droom ik steeds over hem. En gister nog (29 november 2010) droomde ik van hem. Ik droomde vaak dat we contact hadden, maar we spraken nooit over werkzaken. We spraken eigenlijk nooit. We zagen elkaar en lachtten tegen elkaar. Dat droomde ik heel vaak. Maar tot op de bewuste nacht , dus gister, droomde ik heel iets anders. Ik droomde dat hij mij kwam halen met mijn eigen wagen. En hij zat dus in mijn eigen wagen. Hij kwam mij halen helemaal thuis. Ik vroeg hem waarom hij mij kwam halen, hij zei dat hij me gewoon wilde ophalen om een beetje ommetje te gaan rijden. Hij wilde me gewoon zien zei hij. En toen voelde ik dat ik bloosde. Maar in het echte leven zag ik hem een jaar geleden. en daarna nooit meer. Weet u misschien wat die droom te betekenen heeft? Want ik zit er echt ook mee, vooral als ik zo vaak (3 jaar al) over hem droomt. Als ik hem zag, was hij dan altijd nog vriendelijk en verlegen tegenover mij . Ik hoop dat u mij kunt vertellen wat het betekent..... Ik probeerde het zelf uit te zoeken via internet, maar kan geen antword hierop vinden.
Alvast bedankt en fijjne dag verder.
groetjes mayra

Mayra
30 november 2010

Ik leef met mijn man samen. Hij had 2zusjes, waarvan 1 is overleden op zeer jonge leeftijd, Ze was toen 14 jaar. Ze was heel erg lief en ik kon heel goed met haar opschieten. Maar helaas. Twee maanden voordat zij 15 zou worden, zouden wij haar verrassen met een groot feest. maar dat mocht niet gebeuren. En vanaf ze is overleden krijg ik dromen van haar. Dus haar geest, denk ik. Ik droomde vaak over haar dat zij met mij kon communiceren over alles en nog wat en we lachtten samen. Haar ander zus die nog in leven is, was een paar maanden jarig. Haar moeder zou niks voor haar hebben, omdat zij in die periode veel lasten had om te betalen. Maar mijn man (haar broer) en ik hebben toen besloten om toch een kleinigheid te geven aan haar. En een avond voor haar jaardag droomde ik van haar overleden zusje (Jenny rust in vrede). Jenny kwam bij mij in mijn droom en vroeg waarom haar moeder geen feest voor haar zus houdt. Ik zei dat mama niet zoveel geld had. Ze was zo teleurgesteld. Jenny was een kind die van feesten en vrolijkheid hield. En dus vond ze het erg dat er niet zou worden gefeest voor haar zus. Ik werd toen wakker en dacht aan die droom. Ik liep naar toilet en kwam het idee ineens in me op dat mijn man en ik toch iets voor haar zus zouden doen. Daarna ben ik weer naar bed gegaan en ben in slaap gevallen. Ik ben terecht gekomen in mijn droom en ik was op de zelfde plek waarik Jenny heb gezien. Maar zij kwam vrolijk al lachend aanlopen naar mij toe. Ik vroeg haar waarom ze zo vrolijk en blij kijkt, ze antwoordde me: "Ik ben vrolijk en blij en tevreden omdat jij en mijn broer een feestje zullen geven". En toen werd ik wakker en die droom bleef me achtervolgen. Maar dat was in feite niet de droom die ik vertellen wilde.

Mijn droom is dit: Ik werd eens achtervolgd (in mijn droom) door een reuze en lange slang. zwart/grijze kleur. Ik liep op straat en zag opeens dat de slang mij achtervolgde. Ik liep hard weg, en gilde maar niemand die mij horen kon. Ik rende hard zoals ik kon, er waren wel mensen, maar ze konden mij niet horen en niet zien. Ik rende alsmaar door, totdat ik op een toren van een erk ben beland. . Er was een ladder dus klom ik erop. De slang bleef mij maar achtervolgen. En toen ik bij de toren aankwam, kon ik nergens meer heen. De trap was er ineens niet meer. Ik kon echt nergens heen, ik zat gewoon vast . En ineens zag ik de slang voor mij. Heel dichtbij mij. Zeg maar 1 meter voor mij. ik schriok me dood. Ik kon bijna niet bewegen noch ademen. De slang keek mij recht aan terwijl hij heel rustig aan naar mij toe kroop. maar ikkon geen stap verder. ik bleef verstijfd staan. De slang was denk ik 100 meter lang.... maar was echt wel heel erg lang en groot. dus terwijl zijn kop bij de toren dicht bij mijn gezicht was, was zijn lichaam nog op de grond. Net op het moment dat de slang op mijn gezicht wilde happen, kwam er uit het niets een heel mooi dame met lang haar tot aan haar onderrug. ze droeg een witte lange jurk. Ze stond met haar rug uit het niets voor mijn gezicht, waardoor ik niet kon zien wie het was. Enm ze zei iets tegen de slang en ineens was de slang verdwenen. Ze wendde zich naar mij, en toen kon ik haar gezicht goed zien. Zij was het, mijn overleden schoonzusje Jenny. Zij kwam mij bevrijden van die hele enge slang. Ze glimlachte en verdween ook weer uit het niets.

Ik vraag me af wat deze droom zal beteken? Als het een betekenis heeft? Ik hoop dat iemand mij dit kan uitleggen.
Bijvoorbaat dank
met v riendelijke groeten Mayra.

jadoenathmisier T.S
7 december 2010

Droomde, dat ik met mijn 4 kinderen ergens een park of aan het wandelen was.
mijn oudste dochter die leunde even tegen een muur en ik zag plots een slang daar, een vreemde kleur roze/wit. ik schreeude het uit dat ze daar weg moest maar voor ze besefte wat er aan de hand was, had de slang zich om haar nek gedraaid. een heer een blanke man kwam haar te hulp en haalde de slang weg en zei het is niet giftig, het is een kleine wurgslang.

wat betekend dit voor mijn dochter


mvg

Siela

Marie1
8 december 2010

Hoi,

Ik droomde dat ik naar het werk ging en de sfeer was niet zo prettig De werkelijkheid: . Ik heb een vrouwspersoon als miijn werkgever. En zij heeft haar man. Ik heb 3 jwaren terug gesolliciteerd en ben aangenomen door haar. Na 3 maanden deed ik wat werkjes voor de man, maar wordt niet betaald voor het werk wat ik voor hem doe. Maar goed, geeft niet. Gelukkig is het nietveel werk.
Mijn droom is dit; ik droomde dat ik naar het werk ging en zoals ik al aangaf, de sfeer was niet zo prettig. Ik deed gewoon mijn werk naarbehoren, maar de vrouw (werkgever) negeerde mij, snouwde mij af. Terwijl haar man mij wat werkjes gaf en gewoon normaal tegenover mij deed. En toen had ik zo een gevoel van; ik kan niet meer hier werken met zo een sfeer. Ik ga onstalg nemen, want ze doet toch afstandelijk tegenover mij. En toen heb ik ontslag ingediend en ben wakker geworden. Wie kan mij vertellen wat deze droom betekent? Word ik echt ontslagen of anders?

Bijvoorbaat dank

MVG,
Marie

anouk
23 december 2010

Hallo
Ik wil dolgraag de betekenis van mijn droom weten.
Ik werd achtervolgd en ik zat in een auto en iemand kwam achter mij aan, ik weet niet wie het was. Later kwam ik in een restaurant terecht daar was jongen die ik in het echte leven ken en ik vind hem ook aardig.
Hij probeerde mij te pakken en eigenlijk wou ik ook dat hij me pakte.
Het lukte hem en hij nam me mee naar een stoel daar moest ik in gaan zitten en toen kwam mijn docent godsdienst eraan hij is niet zo knap.
Hij deed iets met mijn tanden.
Toen werd ik wakker.
Kan iemand alstublieft mijn droom uitleggen.
m.v.g. Anouk

karinvleest
28 december 2010

ik had 25-12-10 een aparte droom..

het was in de woonkamer en het hele gezin + aahang was aanwezig.
Zangeres Beyonce zat tussen 2 familie leden in met een microfoon..
Ze was een beetje verlegen maar wilde wel zingen..
Ik zei gelijk dat ze Helo (lichtenkring)moest zingen dat vond ik het mooiste nummer wat ik ooit van haar gehoord had(is ook echt zo)
Eerst durfe ze niet echt maar we spoorden haar aan en toen begon ze te zingen.
Al die tijd was ik aan het filmen. Ene keer leek het alsof het een papiertje was wat ik vast hield waar een camera inzat.
De andere keer was het mijn mobiel. En elke keer wilde iemand anders mij dat beletten dat ik niet kon vast leggen..
Het volgende ogenblik stond ik op balken van een 1ste verdieping van een huis dat ze aan het bouwen waren..
Degene die aan het timmeren was was overal en nergens van alles aan elkaar aan het timmeren.
ik wilde mij ermee bemoeien maar ik wist ik ben geen timmerman hij zal wel weten wat hij aan het doen is.
Nog steeds was ik aan het filmen en nog steeds probeerden mensen mij tegen te houden om iets vast te leggen.
Het uitzicht wat ik daarboven op had was prachtig. glooiende heuvels en zo vredig.
Ineens was ik weer op de grond en van een afstandje keek ik toe hoe men gestaag met het huis verder gingen.
nog steeds filmend besefte ik dat dat mijn huis was wat zei aan het bouwen waren..
Het voelde allemaal vredig en rustig aan het had geen haast. Ik had alle tijd
Volgende moment werd ik wakker..
Wat kan er voor boodschap in deze droom zitten?
ben benieuwd naar het antwoord wat jullie mijn eventueel kunnen geven

met vriendelijke groet karin

Simoneeeeee
4 maart 2011

Ik heb nu al een paar keer gedroomt dat ik een man ben en in de gevangenis zit.. maar dit is geen gewone gevangenis, hier ligt water in en zijn bewaakers het lijkt een ouderwetse en een buitelandse gevangenis tegelijke tijd. ik weet te ontsnappen en dan sta ik tegen een muur en besef me ineens IK BEN VRIJ!! er staat telkens het zelfde onkruit ik onthoud dat op de een of andere manier maar wat ook er raar is zogouw ik dan buiten ben is alles weer uit deze tijd tewijl in de gevangenis dat juist niet is. verder kom ik een vrouw tegen en daar krijg ik een relatie mee deze is vaag en niet goed te omschrijven zij weet niet dat ik eigenlijk op de vlucht ben. ze komen er achter wie ik ben en ik kan alleen maar vluchten niks meer niks minder ik raak alles kwijt en ben als de dood terug te moeten want ik wil niet alleeen zijn, het is geen fijne plek die gevangenis en juist wanneer ik op het punt sta terug te gan schrik ik helemaal bezweet wakker en totaal in paniek! ik weet niet waarom ik in die gevangenis zit maar ik weet wel dat ik huilend en bezweet wakker wordt, ik vertelde dit aan mijn partner en ook hij kon er geen wijs uit daarom hoop ik op jullie hulp!

Groetjes,

Simone

M.
3 mei 2011

Ik droomde gisternacht dat ik zat te vechten met jongens met wie ik niet eens durf te praten.

Het ging zo. Die jongens zijn echte probleemmakers dus in mijn droom maakten ze ook problemen. Die jongens zaten ergens in de hoek van een flat. Ze zaten ramen stuk te gooien. Ze moesten daar om lachen. Ik stap naar hun op en zeg:''Dat is niet grappig!'' Hun zeggen dan (het zijn tweelingen):''Stil jij!Waarom bemoei je je ermee" Ze lopen naar me toe en geven me een klap. Ik geef ze een schop terug en dan raken we in gevecht. Ik won toen ook nog.


Wat betekent deze droom nou?

Groetjes M.

Fenna
11 augustus 2011

Hallo,

Mijn droom:
Ik was in de supermarkt en ik kwam bij de uitgang.
Alles liep ineens vast en er werd omgeroepen dat er een vliegtuig op de garage van de supermarkt afkwam.
Zelf bleef ik rustig maar er was veel paniek.
Al mijn familie en vrienden overleefde het en ik ook.
Ik was heel erg verdrietig en ik kwam iemand tegen die ik kende (en ook een heel belangrijk persoon voor me is), ik wilde die persoon knuffelen.
Hij pakte me ook vast maar op een of andere manier mislukte het en kwam ik boven zijn hoofd terrecht.
Ik viel en hij rendde weg.

Ik hoop dat iemand de betekenis weet van deze droom

Groet, Jet

Leonard
25 oktober 2011

Ik weet niet wat ik droom altijd ga ik slaapwandelen en heb er kleine herinneringen aan.
IK ben altijd aan het vluchten voor een duistere man...
Altijd ren ik dus (door het slaapwandelen)
Ik probeer altijd (tijdens het slaapwandelen) de maan te zien omdat ik me dan veilig voel.
Dit duistere figuur probeert me te vangen...
(zelf ben ik een weerwolf)
Ik schrik en probeer te rennen

HOE KOMT DIT?

Daan
31 oktober 2011

ik heb een telkens terug kerende droom,

ik sta aan de rand van een meer en loop het meer in, ik krijg nog net genoeg lucht om te ademen maar ik stik bijna. als ik naar boven kijk zie ik geen licht omdat ik zo diep zit. mijn longen barsten bijna omdat ik geen lucht meer krijg. dan loopt de grond omhoog en kan ik ademhalen. dan trekt een hand me uit het water. ik zit dan aan de rand van een bos en in de arm van de hand zitten 9 sneden. ik wordt er bang van en wil wegrennen maar het lukt me niet omdat het me toch aantrekt.
dan wordt ik meestal wakker en zit ik opgerold in mijn deken, kan iemand mij zeggen wat deze droom zou kunnen betekenen? want ik vraag het vaker aan mensen maar ik weet niet of het het goede antwoord is...

31 oktober 2011

eerst effe een voorwoord. heb tot mijn 12 daar gewoond tot mijn moeder stierf. was er nog 1 keer langs geweest maar kon er ni blijven. voelde me al ni goed toen ik de straat inging. ik woonde daar met de vriend van mijn moeder ( louis) , mijn moeder, mijn 2 zussen ( saskia en kelly ) en half broer( timothy) .en nu mijn droom. ik was de auto aan het wassen van louis. aan de passagiersruimte aan de opstap zag ik een halve (verf) voetstap. die moest ik ook verwijderen.de zwarte auto in mijn droom die van louis zou moeten zijn herken ik niet in mijn dagelijkse leven. hij had werkelijk een grijze citroen. op het moment dat ik de witte halve voetspoor aan het verwijderen was kwam de politie aan voor louis. dan nu het huis. toen ik in mijn droom naar het huis keek was het helemaal vervallen. verf van de muren, in de inkom een blauwe loper ( die er nooit heeft gelegen ) de eiken houten deur was in mijn dromen een dubbele glazen deur. ook zag ik in mijn droom de deur naar de keuken niet. rechts in de gang was normaal een deur om naar de living te gaan. die was verplaatst of weg. het huis had drie verdiepen, maar in mijn droom kon ik maar 1 verdiep zien. in mijn droom zag je wel dat er boven nog iets was maar alle trappen waren weg.dan verder in mijn droom was ik op kamp. ik haalde er een speelgoedjuwelenkoffertje boven en deed het open. ik haalde er 2 hangertjes zonder ketting uit.( een clown waarvan de armen en benen kunnen bewegen en een cirkel met iets in ) het waren in het echte leven hangertjes die mijn moeder altijd droeg. ( heb ze in het echt nooit in mijn bezit gehad ) ik liet ze zien aan één van de kampbegeleiding. zei dat ze van m'n moeder waren en zei ook erbij dat m'n moeder dood was. dit tegen hen vertellende zonder enig gevoel erbij. ( ik ben nooit op dat kamp geweest in het echte leven ) en toen werd ik wakker gemaakt. deze droom heb ik gehad 15 jr na de dood van mijn moeder.

Aurora
20 november 2011

Vannacht droomde ik dat een vroegere vriendin van mij een jongen van mij af pakte waar ik zelf al jaren lang verliefd op ben maar vanwege de afstand geen relatie mee ben begonnen. Hij zocht contact met haar waarschijnlijk om mij jaloers te maken en mijn vriendin ging daar volop op in ook al wist ze dat ik hem leuk vond.. Ik smeekte haar om te stoppen met contact zoeken met hem en in die droom was ik tot alles toe in staat om te zorgen dat ze geen contact meer met hem kon hebben(door middel van verwijderen nummer,account enzovoort) ik voelde dat ik in die droom erg bang was, bang om hem te verliezen aan mijn vriendin die alles doet voor de aandacht van jongens en niet aan mij wilde denken(en zo is ze min of meer ook in het echt,vandaar dat wij geen contact meer hebben) maar wat betekent deze droom? Dit is namelijk niet de eerste keer dat ik zo'n gelijke droom heb over dezelfde persoon.

Aurora
20 november 2011

Met die persoon bedoel ik dat ik vaker zo'n soort gelijke droom heb over de zelfde jongen. Dat was ik vergeten erbij te zeggen,pardon