Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Sterren

Anonieme bezoeker
4 jaar geleden

Ik droom de laatste tijd veel over sterren en sterrenhemel, waar deze eentje van is (vannacht).

Ik loop naar een bijgebouw van mijn oude middelbare school om sterren te kijken. Vreemd genoeg staat de telescoop op het dak van het gebouw in plaats van op de grond.
De lucht is helder en ik buig met mijn rug over twee ijzeren hekjes om de sterren te beschouwen. Dan, uit het niets, begint het te hagelen en we vluchten het bijgebouw in.
Het gebouw verandert in een grijs/wit busje. Ik zit achterin, met een vriendin als bestuurster en een andere vriendin als bijrijdster. Het busje wordt heen en weer geblazen door de storm en belandt bijna in een greppel. Ik roep dat de telescoop van het dak wordt geblazen als mijn vriendin de auto snel niet stil zet. Daarnaast vraag ik mij in gedachten af of X er al is (met de auto). Mijn vriendin zet de bus op de handrem, en nadat de bus nog enkele meters verschuift vraag ik aan haar of ze de bus nu daadwerkelijk op de handrem heeft gezet.

Even ter informatie (context), in een droom van een paar weken geleden sta ik in een klaslokaal, dat midden in het bos staat. X is er ook. Het is enrom donker buiten en ik roep: "Wow, moet je die sterren zien!" De hemel is bezaaid met witte stippen, en de helderste sterren lopen in twee lijnen, op en neer. Er is ook een heldere, volle maan en we probeerden die af te schermen door de legergroene rolgordijnen te laten zakken, maar ja, daar scherm je ook de sterren mee af.

4 jaar geleden
Beheerder

Het is heel gebruikelijk om een telescoop op het dak te plaatsen.
Daar wordt je immers niet gehinderd door lokale verlichting.
De sterren zouden op idolatrie kunnen wijzen. Zoals X.
Maar de adoratie loopt uit op een ramp.
Wie immers omhoog kijkt, ziet niet wat er voor zijn neus gebeurt. (realiteitsverlies)

Sterren zijn ook oriƫntatie punten.
Maar zoals de eerder aanhaling aangeeft, trek je een legergroene militante, mannelijke houding aan, om de sterren niet te zien.

Hagel is als kogels van ijs, dus een verkilling.

Een greppel kan een schuilplaats betekenen (onder het maaiveld)
De witte stippen uit het tweede droomfragment lijken later hagel te worden.