Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom..

Dromenvangertje
4 jaar geleden

Vannacht droomde ik iets heel raar..ik was onderweg naar school maar had erge honger dus wou ik een koel halen in een bakkerij ik stond in de bakkerij maar ik werd gwn niet bediend,die vrouw liet mij wachten ik keek op mijn gsm en ik was te laat voor school,dan was ik ineens aan een oud zwembad en het zwembad was volledig bevroren,mijn mama stond op het ijs en het zakte door,ineens waren er twee gaten in het ijs maar ik vond mijn moeder niet in het water ze was weg? Toen was ik ineens op mijn school en ik was zo hard aan het huilen omdat ze zogezegt dood was,toen hoorde ik ineens haar stem mijn mama zat aan een tafel ik was zo blij dat ze nog leefde,toen stapte ik de lift in (ineens was ik in een ziekenhuis) die lift was vol dus stapte ik uit en liet de mensen eerst gaan,de lift kwam voor een tweede keer terug en er stond een oud vrouwtje in.de lift ging naar omhoog hij bleef steken,het vrouwtje drukte op de knop en hij ging naar beneden,toen ging het alarm van de lift af en een stem van een computer vertelde me dat ik op de noodknop moest drukken,dat deed ik de lift ging helemaal naar boven en schoot ineens los naar beneden,heel snel beneden stonden er mannen die de lift gingen opvangen met touwen en kussens,ik leefde nog ik was blij,ik ging mee met het oude vrouwtje naar haar kamer ik lag op bed en ik draaide me om,daar zat een zwarte man ik was zo bang van hem hij zag er zo eng uit. Deze droomd vond ik erg raar..en beangstigend met die lift en van mijn mama,hebben jullie een uitleg voor mij?alvast bedankt en sorry voor de grote tekst x

4 jaar geleden

Je bent op zoek naar iets om je energie bij te stellen. Er ontbreekt je iets om net dat extra setje te krijgen om verder te gaan. Maar je word door een situatie of door iemand tegengehouden in het proces.

Als je in je droom over ijs loopt duidt dit op een onstabiele basis. Je neemt risico's die je eigenlijk niet zou moeten nemen. Deze droom duidt ook op angst en voorzichtigheid. Dromen waarin men door het ijs zakt, suggereren dat je (onbewuste) emoties dreigen door te breken. De moeder als beeld in je droom symboliseert je zorgzaamheid. Je bent zorgzaam voor iets of iemand, maar het glipt uit je handen. Een huisdier, misschien?

De lift brengt je naar een ander niveau. Je gaat naar beneden, dus groei je een moment niet, maar het oude vrouwtje is de wijze oma. De drie eenheid wordt uitgebeeld in je droom. Dochter, moeder en grootmoeder. Dit staat voor kracht. Het komt weer op zijn pootjes terecht. De noodknop fungeert als grens. Het is verstandig om van te voren al te bedenken wanneer het te veel voor je wordt. Anders wordt je overrompeld door problemen (de enge mannen). Het is een leerfase.