Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Overleden vriend

Anz
6 jaar geleden

Hallo allemaal,
Vandaag precies 2 weken geleden ben ik mijn levenspartner verloren aan de gevolgen van kanker.
Wat ik nu in het kort beschrijf is relevant ivm mijn droom van afgelopen nacht.
Op 18 juli j.l. brak mijn vriend zijn been doordat een tumor daar zijn heupkop brozer had gemaakt. In het ziekenhuis hebben ze een pen in zijn been gezet, maar toen hij uit narcose kwam bleek hij te lang en te veel verward. Daarom deden ze een hersenscan waaruit bleek dat de tumor bij zijn hersenstam zodanig was gegroeid dat het hersenvocht niet meer vanzelf afvloeide. Omdat hij de volgende dag bestraald zou worden voor zijn hoofd, hebben ze dan ook een drain in zijn hoofd geplaatst. Gelukkig ging alles goed op die manier, maar helaas is hij 24 augustus dan toch overleden. Gelukkig wel thuis, bij mij en zijn diertjes.

Nu mijn droom; ik droomde dat mijn vriend helemaal niet dood was en dus ging ik hem bezoeken in een ziekenhuis. De zuster was even weg en mijn vriend wilde graag lopen maar kon dit niet alleen. Dus ging ik hem ondersteunen. Dit alles is uiteraard nog niet zo vreemd, maar het gaat mij om de details; de vloertegels van de hal waren geel en hij droeg 2 verschillende kleuren sokken. En dat terwijl hij in zijn aardse leven altijd bezig was om bijpassende kleding te dragen. Weet iemand wat die gele vloertegels en verschillende sokken kan betekenen?

6 jaar geleden
Beheerder

Het komt vaak voor dat er over overledenen wordt gedroomd.
De twee verschillende sokken kunnen op zijn verwarring wijzen.
Sokken zijn symbolisch ook het aardse jasje of de manier waarop hij in het leven stond.
Nu is hij blijkbaar minder precies en draagt een onpaar.
Wijst ook op een verschil in linker en rechterhersenhelft.
Maar dat onderscheid geldt in onze wereld. Daar heb je niet die fysieke gesteldheid.
Overledenen kunnen wel blijven hangen in een half aards bewustzijn, moeten nog herstellen, of aanpassen aan hun nieuwe wereld.
Bewijzen kun je het niet.
Bovendien is hij ook een beeldvorming van jou, iets dat moet genezen.

Gele voertegels zouden iets met de zon te maken kunnen hebben.
Op zich een dynamische vrolijke kleur. De Zon is bewustzijn.
In ziekenhuizen kom je wel geel tegen. Hoewel je wit zou verwachten maar dat is dan weer zo kil en steriel.
Wit is beter te controleren op properheid.

Blijkbaar kan hij niet op eigen benen staan of jij zou hem willen ondersteunen, of hij is nog steeds afhankelijk en kan niet eens onderscheid maken wat zijn sokken betreft.
Het koesteren van een zorgende rol of de hulpbehoevendheid van de verloren partner is een beeld van een binding in stand willen houden.
Je kunt hem nog niet los laten.

Over het algemeen zijn ze daar weer prima in orde.
De ziekte nemen ze echt niet mee.

Anz
6 jaar geleden

Dank je wel voor de snelle reactie, Sheherazade.
In de nacht nadat hij overgegaan was, is hij nog bij me geweest en zei tegen me dat ik niet moest huilen omdat hij het nu veel beter heeft. Gelukkig heb ik deze "gave" al mijn hele aardse leven en meerdere overgegane zielen zijn al bij me gekomen, nog voordat ik wist dat ze niet meer aan aarde waren gebonden. Zodoende weet ik dus ook dat zijn bezoekje echt was. Alleen heb ik dus gemengde gevoelens bij mijn droom van afgelopen nacht, omdat ik die zacht gele tegeltjes en die sokken niet kan plaatsen.
Ik heb de laatste 4 weken van zijn aardse bestaan dag en nacht voor hem gezorgd, ook toen hij in het ziekenhuis lag, dus daar kan inderdaad het 'niet zelf kunnen lopen' van komen. Maar ik kreeg ook een soort gedachte dat hij nu weer op eigen benen leert staan, in zijn nieuwe omgeving, zonder Aardse beperkingen.
Ik weet niet of dat heel gek klinkt. Maar mijn moeder zei ook dat het nu allemaal heel nieuw voor hem is en dat het ook 2 maanden heeft geduurd voordat haar overleden beste vriendin haar weer seintjes gaf.

6 jaar geleden
Beheerder

Meestal duurt het wel even voor ze iets laten weten.
Het is ook best traumatiserend omdat er toch muren tussen staan.
Hij kan ook jouw verdriet voelen.

Ben zelf ook een waardevol iemand kwijtgeraakt en ondanks dat je er vaak over droomt is het toch een ongrijpbaar iets.
Waar houdt de inbeelding op en is de ander wie hij/zij is?
Vooral in het begin heel pijnlijk en moeilijk te accepteren.

Anz
6 jaar geleden

Ik heb nu een ander soort droom gehad over mijn vriend. Ik heb hier verder geen uitleg bij nodig, omdat het gewoon als een klein plagerijtje aanvoelt van hem. Maar ik wil het toch graag delen, omdat ik met een vrolijk gevoel wakker werd.

Intro: Mijn vriend zou nog steeds sleutels van zijn werk hebben maar ik kan ze werkelijk nergens vinden. Volgens zijn vader hingen ze een flinke tijd aan een spijker in de muur naast de televisie. Ik heb 9 jaar lang met mijn vriend samengewoond, maar in die 9 jaar heeft er nooit een spijker in de muur naast de TV gezeten. Laat staan sleutels gehangen.

Droom: Ik droomde dat mijn vriend de complete muur had gestript, zodat de bakstenen tevoorschijn kwamen. Hij riep mij bij zich en we stonden naast elkaar naar de muur te kijken. Hij liep op een gaatje in de muur af en zei: "Blijkt dat mijn vader toch gelijk had." En hij lachte zo enorm grappig, zoals hij altijd kon doen, dat ik met een lach wakker werd.

In die droom had hij weer zijn prachtige bos haar, die hij had vóórdat hij die heftige bestraling kreeg. En hij had weer zijn vrolijke bolle toet. Ik droom eigenlijk elke nacht wel korte flarden over hem, maar in die flarden is hij meestal kaal en mager. Deze droom was dus een prachtige afwisseling en het voelt alsof hij mij ff wilde laten weten dat zijn humor nog hetzelfde is.

6 jaar geleden
Beheerder

Sleutel en tv en het afbreken van de muur lijken mij anders wel in verband te staan met elkaar.
De sleutel is de toegang tot een andere realiteit.

Anz
6 jaar geleden

"Sleutel en tv en het afbreken van de muur lijken mij anders wel in verband te staan met elkaar.
De sleutel is de toegang tot een andere realiteit."

In de droom was er geen sleutel. De intro is gewoon realiteit. Zijn vader denkt echt dat er een spijker in de muur naast de TV zat waar de sleutel aan hing. Maar dit is echt niet zo.
Waarop ik dan 's nachts heb gedroomd dat mijn vriend de hele muur stript zodat er een gat in de muur zichtbaar wordt. Waarop mijn vriend dan lachend zegt "Pa had toch gelijk".

6 jaar geleden
Beheerder

Toch kun je niet ontkennen dat het om sleutels gaat.
De muur is een afweer (tegen het onbewuste of het verleden)
Behang strippen is een bekende manier om iets zichtbaar te maken dat achter het behang was geplakt of verborgen.
Het gat in de muur is dus een letterlijke "doorbraak", waarbij je natuurlijk niet moet vergelijken met de realiteit.
Dromen zijn zelden concreet, ze zijn voornamelijk symbolisch en daardoor hebben ze ook een meervoudige diepere betekenis.

Het sleuteltje van Blauwbaard b.v. onthulde het geheime kamertje waar de lijken hingen (van zijn verleden en relaties)