Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gebouw

Tmkira
4 jaar geleden

Ik was bij een verlaten gebouw met een super nette inrichting en super luxe. Het gebouw was heel oud en er zaten allemaal goude meubels en dure schilderijen. Je mocht niet naar binnen maar een dag later was ik er weer met een vriend. De deur was ingeslagen en een man zei "je mag wel naar binnen komen hoor" dus wij gingen mee naar binnen. Het was super mooi en groot binnen. We gingen naar boven. Ik vond portemonnees en id kaarten. Ik vond er eentje uit 1965 en ik wou hem meenemen. Toen ik ging lopen viel ik in een gat. De vriend van me zei nog "pas je op er is een gat." Ik viel best ver naar beneden maar kon me nog net vasthouden aan iets. Ik ging slapen op de zolder van het gebouw. Het was een super klein hokje en er zat wel licht. Het was schuin het dak met een raam erin. Ik zat precies voor het raam en mn lamp stond aan dus iedereen kon me wel zien. In de verte op een dak stond een man. Hij had een vuist gebald en een geweer in zijn andere hand. Ik vond het eng en bukte zodat ik niet meer voor het raam lag en maakte me klein. Ik deed de lamp uit zonder mijn lichaam voor het raam te doen en met alleen mijn hand.
De volgende dag in mijn droom was ik bij mijn moeder thuis. Het was al avond en de man stond weer op het dak. Ik had het aan haar verteld en gezecht dat het eng was. Die middag had uk meegedaan aan een zangwedstrijd in het centrum. Ik was bijna niet door maar toen ik hoge noten ging zingen en ik ze allemaal haalde was ik wel door. Er deed ook een jongen mee die ik in het echt ken maar in hrt echt kan hij niet zingen. Hij was wel door. Daarna zou ariana grande komen. Toen ik dus thuis zat en die man op het dak stond zei mijn moeder "kira ga zingen in deze microfoon dan komt die op het mooie geluid af en kan ik hem vermoorden."
Dat vond ik een goed idee dus ik ging zingen in de microfoon met de box eraan. De man ging inderdaad naar me toe. Hij was verliefd op mijn stem ofzo want hij deed super lief en aardig tegen me. Toen stopte mijn droom.

4 jaar geleden
Beheerder

Het contrast in de droom is wel erg groot.
Eerst dat kasteel van een huis met allerlei luxe, maar jij valt in een bouwvallig gat en komt op een kaal zolderkamertje terecht.
Dat lijkt het thema wel van Blauwbaard.

Aan de overkant staat Blauwbaard en wil je afschieten.
Schieten is vaak kritiek.
Hier zou het inderdaad met een soort examen kunnen samenhangen. Maar Blauwbaard als ras narcist kan dat natuurlijk niet toelaten.Hij moet immers de grote man spelen (door opvallend op het dak te gaan staan).
Uiteindelijk komt hij op je stemgeluid af. (Het ding geeft geluid) Maar of je hem kunt doden? Neen.
Hij wil jou afschieten en jullie hem. Dat werkt niet.
Doet mij een beetje denken aan die gespannen filmrelatie waarin een echtpaar een heel huis afbreekt door hun onderlinge conflicten.

Haha. Peter Koelewijn met "Kom van dat dak af"1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Sheherazade.