Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zwevende appelsien

Liliane
15 jaar geleden

IN MIJN DROOM ZIT IK IN EEN TUIN MET MIJN HANDPALMEN OPEN EN DAARIN EEN APPELSIEN. IK VOELDE EEN VERBONDENHEID EN KON COMMUNISEREN MET DIE APPELSIEN. MET MIJN GEESTELIJKE KRACHT KON IK DIE APPELSIEN DE LUCHT IN LATEN ZWEVEN . IK DEED DIT EEN TWEEDE MAAL OM AAN MIJN VRIEND TE LATEN ZIEN . DE DERDE KEER WEIGERDE DE APPELSIEN !!! MIJN VRIEND ZEI WOEDEND DAT DAT KWAM DOOR AL DIE PILLEN DAT IK NEEM ( ik heb borstkanker en neem dus echt wat medicijnen )
IK ANTWOORDE HEEL RUSTIG EN ZELFZEKER ( ook niet mijn gewoonte de laatste tijd ) dat dat met mijn geest was !

KAN IEMAND HIER EEN VERKLARING VOOR GEVEN AUB ?

15 jaar geleden

wat is een appelsein

Liliane
15 jaar geleden

Sorry , een sinaasappel noemen we hier in Belgie een appelsien !

Liliane
15 jaar geleden

Appelsien = sinaasappel

15 jaar geleden

ooh :) haha, ja in nederland gewoon sinaas appel

15 jaar geleden

De tuin kan ook iets heimelijks en geheimzinnigs hebben. Vroeger ontmoette men vaak zijn geheime geliefde in de gezamenlijke tuin. De bomen, de vruchten of de soorten bloemen die men tegenkomt zijn van belang op de uitleg, in dit geval een sinasappel.

De twee( de twee open handen) staat voor tegenstellingen, voor goed en kwaad. De twee symboliseert dus de obstakels die we op ons levenspad tegenkomen. Het zijn de keuzes die gemaakt moeten worden en de twijfel die daarbij ontstaat. Het stelt tevens twee mensen voor die naast elkaar leven.


Sinaasappels De hand kan ook een seksuele betekenis hebben, zeker als men in de droom voorwerpen streelt
Het zweven ( de sinasappel)soms ook de behoefte om vrij te zijn van alle aardse beslommeringen en alles even te ontstijgen. Het is dus belangrijk er op te letten waarom en in welke gedaante het symbool in onze droom verschijnt( uit eigen geestelijke kracht).

Soms verschijnt hij in de droom omdat we advies nodig hebben van iemand( je vriend) die we liefhebben.
En staat in jou geval de sinasappel als symbool voor een gelukkige gevoel je kan er twee keer wat mee doen. Wie in de droom woedend is, maakt zich druk om iets dat in het waakbestaan heeft plaatsgevonden.
De woede van je vriend is vaak op onszelf gericht omdat we vinden dat we een stomme fout hebben begaan. Men zou moeten onthouden waarom men in de droom woedend is. Toch zegt de droom ons dat we niet langer woedend moeten zijn omdat het alleen maar energie kost.

Het medicijn de pil zal meestal betekenen dat we in het leven een bittere pil moeten slikken.

Hoi Liliane.

Heb even gekeken wat voor symbolen er bij jou droom waren en het reuseltaat staat hier boven, ik hoop dat je er wat een hebt.

Groeten
H@ns.

Liliane
15 jaar geleden

Hallo Hans ,
bedankt voor je reactie . Ik begrijp het nog niet goed hoor . Feit is wel dat het laatste half jaar veel met me gebeurd is . Na een relatie van 14 jaar ben ik alleen gaan wonen omdat ik niet meer met mijn vriend samen kon leven . Twee maanden nadien krijg ik borstkanker en na paar maanden beslist mijn vriend om de relatie toch maar stop te zetten . Ben dus door een emotionele rollercoaster gegaan het laatste half jaar . Ben ook een zoektocht op het spirituele pad begonnen en daar heeft die droom dan iets mee te maken denk ik
Groetjes
Liliane

15 jaar geleden

Hoi Liliane.

Ik heb het verder nagedacht over jou droom en wel eigenaardig dat na twee maanden ziek werd en daarna je relatie stopte, kan het ook zijn dat die sinaappel symbool stond voor je vriend? Kan het ook zijn dat het voor jou toch een zure belissing was om alleen te gaan wonen.

Misschien moet je nu meer met je geestelijke kracht aan het werk om weer je balans te vinden, ondanks dat al het gebeuren van de laatste tijd moet je verder en als dat op spirituele gaat des te beter.

En je kan ook van uit spirituele veel kracht ontvangen, ook wat je ziekte betreft, als je hulp nodig hebt zal er vast een geestelijke helper zijn die je bijstaad om je kracht en energie te geven die je nodig hebt en daar kan en mag je altijd om vragen.

Ik wens je sterkte en blijf vooral positief.

Groeten H@ns.