Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom als een film

Pepijn
5 jaar geleden

Hallo. Ik zou graag mijn droom delen omdat ik zelf niet achter de betekenis kom. Misschien kan jouw inzicht mij helpen?

In de droom zit een gezin in een paard en wagen. Een man en een vrouw, een jongen en een meisje, beide tussen de 8 en 10. Het is een setting in de wilde westen tijd. De man heeft een grote cowboyhoed op. De wagen volgt een lange weg in de woestijn. Er is niet veel in de omgeving behalve een paar cactussen. De zon schijnt fel maar het is niet onaangenaam warm. Ik ben niet aanwezig in de droom, maar een aanschouwer. Ik kijk nu alsof ik in de wagen sta, en ik zie de vrouw. Die zit met haar rug naar het paard. Er tegenover zitten de man en de jongen. Het meisje staat in het midden. Ze heeft een geweer vast. Het geweer schiet hele kleine kogeltjes en het meisje vermoord de vrouw. Ze is in haar gezicht geschoten. Er is geen bloed en het voelt ontzettend naar. De jongen schreeuwt naar zijn vader die wakker schrikt. Hij kijkt op en ziet de vrouw. Kijkt naar zijn handen en ziet dat die vastgebonden zijn. De vader vraagt "wat doe je?" met grote ogen vol ongeloof. Het meisje antwoord "knopen zoeken". Dan is er een vertellers stem die met mysterieuze en sarcastische stem zegt "maar alle knopen waren nog dicht".

Op dit moment schrok ik wakker. Ik werd angstig wakker en heb een vervelend gevoel over de droom. Ik hoop dat iemand mij kan helpen hier wat betekenis aan te geven!

5 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt een onherbergzame omgeving, kaal en eenzaam, een woestenij waar alleen de cactus nog kan overleven.
Blijkbaar zit niemand aan de teugels van het paard en dus bestuurt niemand de wagen.
De man zit met gebonden handen en slaapt, hij is dus uitgeschakeld, machteloos, onbewust.
Het meisje schiet de vrouw in het gezicht. Het gezicht is iemands identiteit en karakter.
Waarom zoet ze dat?
De ontknoping zit waarschijnlijk in concurrentie.
Het is een bijna Freudiaans klassiek voorbeeld van het Elektracomplex, waarbij het meisje de vader begeert en de moeder wil doden.
Alle knopen waren nog dicht, zou inhouden dat er nog geen seksuele zaken zouden spelen, maar gezien de kinderen is dat weinig waarschijnlijk.
Of heeft de man een (misbruik-)relatie met de dochter?
Het geheel geeft een dis-harmonisch gezin weer. Dus is er ook iets mis in jezelf, iets dat niet spoort.
De cactus kan prikkelbaarheid betekenen.
Pioniers trokken door de dorre prairies en vlakten om ergens een bestaan op te bouwen. het waren dus nog zwervers of nomaden.
Waarom ben jij toeschouwer? Je denkt erbuiten te staan, maar dat is niet zo.
Waarom is de man gebonden of wie weet impotent? Zo kan hij niet handelen en het zit er dik in dat die vrouw/moeder hem gekneveld heeft.
Dus mannelijke krachten die niet tot uiting mogen komen?
De jongen/zoon is de enige die wakker is.

Waarom ben jij toeschouwer? Je denkt erbuiten te staan, maar dat is niet zo.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Pepijn
5 jaar geleden

Bedankt voor je (snelle) reactie! Sommige delen van je uitleg laten me toch wel schrikken.