Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Yoga (met sambaballen)

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

Misschien verduidelijkt deze droom de betekenis van de andere droom [www.droominfo.nl] al verwacht ik niet dat het veel duidelijker zal worden. Maar ze hebben in ieder geval beide een element met spiritualiteit.

Ik sta in de zaal waar ik normaal gesproken yoga volg en ik sta in de hoek van de zaal, daar waar ik de afgelopen keer ook yoga heb gedaan. Voor mijn neus ligt een grote yogamat, een grotere mat dan normaal: het is van beige stof en aan de zijkanten zijn er grote flappen. Ook zitten er gele en groene franjes aan.
Achterin de zaal staan twee ronde tafels, die lijken op uitgerekte djembés. Er staat een volle rij mensen voor in de zaal, nabij de plek waar de docente zit. De rij mensen hebben allemaal sambaballen in hun handen en schudden ermee. De rij maakt een bocht naar de hoek waar ik sta. Ik vraag mij af waarom al die mensen voorin de zaal gaan staan, terwijl de rest van de zaal leeg is. Voor mijn neus staat een oud-klasgenoot, zij draagt dezelfde naam als ik. “Zeg, mag dat een toontje lager?” zeg ik tegen haar op een boze toon.

Yoga staat voor zelf-discipline en rust en beheersing van lichaam en geest. Ik denk dat de mat en mijn positie in de zaal te maken heeft hoe mijn afgelopen yoga-les is gegaan: ik zat toen ook in de hoek van de zaal, omdat de zaal erg vol was, en ik kreeg van mijn yoga-docente een mat om uit te proberen, aangezien de matjes van de sportschool van zulke slechte kwaliteit zijn dat ik er steeds op wegglijd. Dat is niet zo handig als je minstens drie uur per week aan yoga doet, haha. Ik vraag mij wel af wat de betekenis is van de yogamat in deze droom qua vorm en kleuren.
Een ronde tafel duidt op gelijkheid, delen, samenwerking en gelijke rechten en kansen voor iedereen. Het kan ook eerlijkheid, trouw en ridderlijkheid voorstellen. Waarom ze op uitgerekte djembés lijken, weet ik niet. Bij djembés denk ik aan Afrika, en om een of andere reden staat dat voor mij ook in verband met het spirituele.
Ik heb geen flauw idee waarom er mensen in een rij staan met sambaballen in hun hand en wat daarvan de betekenis is. En opvallend vind ik ook dat ik tegen mijn naamgenoot "zeg, mag dat een toontje lager?" zeg. Ik tik mijzelf op de vingers?1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.