Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen uitleg

Celeste
28 juni 2012

Hoi allemaal,

ik heb vannacht een droom gehad over een medestudent. We zitten samen in een projectgroep en ik ik ken hem verder helemaal niet zo goed.
Maar in mijn droom was ik aan het judoën met hem (Ik doe al vrijwel mijn hele leven aan vechtsport) en we waren aan het grondvechten, waar we nogal plezier in hadden. Heeft iemand enig idee of dit iets wil zeggen ?

Groetjes Celeste

Kel
5 juli 2012

Ik heb precies dezelfde droom gehad! Ook vlak nadat ik mijn relatie verbroken had. Dit is al wel een tijd geleden. Ik moet wel zeggen dat ik vaker droom over tanden die uitvallen of die ik er zelf pijnloos uittrek. Ik heb geen spijt van het verbreken van de relatie, het is nu al langer dan een jaar geleden. Ik denk dat je bepaalde dingen gewoon nog moet overwinnen, niet zonder moeite. Succes.

Lauraaa
5 juli 2012

Hallo,

Het is nu sinds een lange tijd uit met mijn ex. De reden dat we niet meer samen zijn, is door zijn broer. Sindsdien droom ik elke keer dat ik bij mijn ex thuis ben, hij dan hele lieve dingen zegt en dan vervolgens komt zijn broer binnen die mij dan afkraakt of wegstuurt. Keer op keer droom ik precies dezelfde droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

Groetjes Laura

Jeffrey
15 juli 2012

hmm intersant allemaal.

ik heb zelf een tijdje geleden ook iets gedroomd en het zit nog steeds vers in ged8en alleen ik heb die droom niet meer gekregen sindsdien.
maar ik heb hem wel nog in me hoofd miss kunnen jullie helpen.
ik droomde toen dat ik met nog iemand een meisje geloof ik op een heuveltje woonde.
en beneden onder ons leefde een groep wolven en anderen dieren en dat dingen.
maar voornamelijk wolven.
we leefde geloof in een soort van iets bos achtig iets en een paar kilometers van ons vandaan hadden we een dorpje .
daar gingen we soms heen om boodschappen enzo te halen en elke keer dat we terug kwamen van het dorp.
keek 1 van de wolven mij aan ik geloof een witte of grijze wolf als ik het me nog goed herinner van me droom.
en elke keer zie ik van die flitsbeelden van me droom als of ze iets betekenen ofzo.
als jullie me willen helpen zo van zijn.

B.V.D Jeffrey

hopeloos
18 juli 2012

ik droom al drie keer dat mijn al mijn tanden vallen en ik kouw erop en dan spuug ik het uit mijn mond in mijn handen
wie weet wat dat betekent

Renee
25 juli 2012

Hallo,

Ik droom de laatste tijd heel vaak hetzelfde. Het gaat om 2 dromen.

1. Ik ben ergens, op m'n werk, in een speeltuin, op m'n slaapkamer of waar dan ook, waar ik door een hele nauwe ruimte heen moet kruipen om op de plek te komen waar ik echt moet zijn. Bijvoorbeeld. Ik wil naar mijn bed, om daadwerkelijk op mijn slaapkamer te komen, moet ik door een heel nauw trapgat klimmen. Ik ben altijd bang dat ik dat blijf hangen in dat gat en kruip er in mijn droom dan ook niet doorheen.... Meestal komen nog andere mensen in mijn droom voor die zonder enige moeite door die nauwe ruimtes heen kruipen.
In werkelijkheid heb ik geen angst voor nauwe ruimtes. Dit is een droom die telkens terug blijft komen.

2. Ik ben dol op dieren. UIteraard heb ik dan ook verschillende huisdieren gehad... en nu nog. Ik droom vaak over mijn overleden huisdieren. Ik droom dan dat ze nog leven, maar dat ik ze vergeet te voeren, te verzorgen, met ze te wandelen. Ik voel mij hier tijdens mijn droom altijd heel schuldig over en ik neem mezelf dan voor om de dieren beter te verzorgen. Maar dit lukt mij niet, Ik "vergeet"dit steeds weer.
In werkelijkheid zorg ik ontzettend goed voor mijn dieren ...... ik heb het grootste verdriet als ze overlijden en mis ze enorm. Ik vraag me dan ook af waarom ik deze dromen heb en geen "leuke"dromen over hen. Is het toch een soort verwerkingsproces? Daarbij wel dat het gaat om dieren die er al 2 tot 6 jaar niet meer zijn.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

elly hamer
31 juli 2012

ik had vandaag een kort droompje

ik stond buiten voor mijn deur er kwam een buurvrouw langs uit een andere straat die zei nou el zaterdag zal het flink los breken hoor geloof mij maar.
want die ander moet ook bevallen ik denk een andere buurvrouw wat zij bedoelde .
maar zaterdag gaat het flink losbarsten zelfs sneeuwstormen en toen werd ik wakker

wie kan mij deze droom uitleggen

groetjes elly

Shif
14 augustus 2012

IN het echt heb ik kontakt met een getrouwde jongen, en heb gedroomd dat die jongen trouwt met een meisje. Niet met mij of niet met z'n vrouw maar met iemand anders van wie ik het gezicht niet kon zien. Z'n vrouw is er eens mee dat hij trouwt denk ik. Wat betekent zo een droom? Want dit zie ik niet voor het eerst

Floor,,,,
14 augustus 2012

hoi Renee,


ik denk dat dit inderdaad een soort verwerkingsproces is, heb je tenminste gehuild toen je die huisdieren kwijt raakte? als dat niet zo is, kan het dus zijn dat je het niet van buiten doet, maar dus wel vanbinnen. (in je dromen dus) maar het kan ook zijn dat je dus wel hebt gehuild, maar dat het in je dromen verder gaat. dromen zijn dus eigenlijk gewoon beelden van je eigen gedachten die je hebt meegemaakt. of krop je iets op en praat je er niet over? doe dat dan wel, dat maakt het een stuk makkelijker. als het toch een verwerkingsproces is, heb je er binnenkort minder last van.

charlotte___
16 augustus 2012

hallo in elke droom die ik heb komt er een groot wit paard voor,
vaak helpt die me bij gevaarlijke situaties in me dromen.
soms als een wild paard of als mijn eigen paard.

monique van helvoirt
16 augustus 2012

Ik heb gedroomd dat mijn ex boos op me is en niets met me te maken wil hebben.

jeffrey
19 augustus 2012

je kan dat ook opzoeken via internet zoals dromen uitleg ofzo en dan zoeken bij de p ofzo miss dat je dan meer info kan krijgen enzo


gr jeff

thomas
27 november 2012

Ik droomde dat een leeuw me rustig, maar mij ondertussen recht aankijkend naderde.
In eerste instantie voelde ik me bedreigd door hem en dacht dat hij me pakken zou ondanks zijn kalme benadering en rustige tred.
Vervolgens wist ik dat ik rustig moest blijven en blijven staan moest.
Alsof hij me zonder woorden zei dat hij geen kwaad in de zin had.
In de laatste paar meter voordat hij bij me was besefte ik dat hij geen gevaar was voor me maar kennis kwam maken
en me accepteerde.
De droom hield op nadat toen hij bij me was, hij lichtjes aan mijn nek en gezicht rook en vervolgens, zijn lichaam langs me heenstrijkend,
zijn pad vervolgde zonder om te kijken..

Lady2711
9 januari 2013

De laatste tijd, heb ik last van ,dat als ik wil gaan slapen, dan voel ik lichamelijk al dat dit gaat gebeuren, nl. het wordt echt zwart als ik probeer te kijken, en het lijkt dan of er iemand in de slaapkamer aanwezig is, probeer dan te roepen, maar er komt geen geluid uit, en wil dan ontwaken, ook dat lukt niet, het lijkt wel of ik dan onder controle ben bij iemand die ik niet kan zien, Het vergt wel veel energie, ben s morgens kapot. Iemand die dit serieus herkent laat het me weten. Positief of negatief sta er allemaal voor open!

dochter van sion
19 januari 2013

Beste dromer,

Ik ben een kind van God en toen ik jou droom las zei de geest van God tegen mij God roept jou, Hij wil je gebruiken als evangelish om naar landen te sturen om zijn evangelie te verkondigen aan mensen over in de wereld.

En Hij wil je dit persoonlijk uitleggen. Bidt met mij Here Jezus kom in mijn leven en vergeef mij, mijn zonden, verandert mijn leven dat ik kan worden dat wat u wilt. Dank u Here Jezus om dit gebed te verhoren. Blijft dit gebed bidden en God gaat u antwoorden.

Groet,

God zegen u

verdwaald
14 april 2013

hallo allemaal.

Ik had een hele nare droom vannacht. droomde dat ik in cuba was en ineens in en hele slechte wijk beland. hoe weet ik niet meer. ik was in een huis met een vriend wachten op mensen die ons naar onze bestemming zouden brengen, want we waren verdwaald of zo. vervolgens blijkt dat die mensen in het huis geen fijne mensen waren maar eerder moordenaars. ze vroegen ons te wachten in een andere kamer. maar al snel hadden we door dat er iets niet klopte. ze vermoorde mensen en hakte ze in stukken. en ineens kwamen 2 mensen aan, man en een vrouw. ze zagen er erg ruig uit. dat waren de gene die dan mensen afhakten. wij deden alsof we niks in de gaten hadden en speelde de domme. en vroeg waar ik badkamer kon gebruiken. vervolgens via het raam van de badkamer gevlucht. maar ik had hele hoge hakken aan en kon niet echt goed weg rennnen. terwijl we aan het weg rennen waren kwamen we in een steeds slechtere wijk en steeds gekkere mensen tegen in een achterbuurt in een winkel straat. winkels gingen 1 voor 1 dicht, tegelijk dat wij aan kwamen rennen. kwam aan bij een winkeltje en vroeg om hulp. de eerste man zei alleen als je sex met me hebt laat ik je binnen. ik vervolgens nog harder weg rennen tot dat ik bij volgende terecht kwam die liet me binnen . maar ook 3 hele rare mensen waar we het ook moeilijk vonden te vertrouwen. toen werd ik wakker.


wat betekend dit?

diny
9 juni 2013

hoi
ik heb nu in 2 weeken al zn raare droom steeds als ik bijna ontwaak het is nu al 4x gebeurt dat ik droom dat de voor deur bel gaat ben ik waker spring ik uit bed ga ik kijken en dan is er niemand wat houd dat in

10 juni 2013

Beste Diny,

Ben je niet toevallig bang dat je je verslaapt? Of dat je te laat komt?
Laat me even weten of het zo is.

Groeten,
Anne

10 juni 2013

Hoe kan ik mijn berichten uit een discussie verwijderen? Weet iemand dat?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 10 juni 2013 door Anneloz.

10 juni 2013

De server weigerde te reageren :/



1 keer bewerkt. De laatste keer was 10 juni 2013 door Anneloz.

elisabeth
18 juni 2013

ik heb 3 dagen geleden een droom gehad en het voelde zo alsof ik het echt beleefde
het was een luxe sportauto met een open dak en voorin achter het stuurwiel ,zat een man met krullend haar ,
donker haar,
ik ken verschillende mannen ,geen herkende ik in hem., ik ga achter hem zitten in die sportauto.,
en ik voelde me heel comfortabel , maar het was dan ook een heerlijke auto.,

ietje
17 augustus 2013

ik zou graag de volgende droom uitgelegd willen krijgen. deze droom keert vaak terug op verschillende manieren.
ik droom dat ik op reis ga of soms gewoon op weg ben naar een sportwedstrijd. ik moet mijn tas en ervaar daarbij een soort van stress. de activiteit die zo simpel lijkt, duurt lang en gebeurt niet zomaar even. soms kom ik er zelfs te laat door in de droom.
ik herhaal maar wat ik mee moet, twijfel en voel een bepaalde druk, maar ik vertrek in de droom nooit met een ingepakte tas. hij stopt altijd ervoor al.

ik heb opgezocht dat inpakken betekent dat je een reis (event. spirituele reis) gaat maken. zou t betekenen dat ik steeds op het punt sta hem te maken, maar niet durf of het uitstel?

dees&ron
3 augustus 2015

Mijn vriend droomde dat hij in zijn oude huis was en er lag in de tuin een grote bult zand achterin.
Ook achterin de tuin lag n opa te slapen maar bleek later dood te zijn.
Het is niet zijn opa maar van iemand die hij kende in zijn droom, niet uit het echte leven.
hij wist dus al dat die opa dood was voordat die persoon het zelf wist maar dacht het is beter als hij er zelf achter komt.
en toen was ineens zijn overleden hond daar die veel voor hem heeft betekende,bijna drie jaar dood.
ze snuffelde rond hij riep haar maar ze kwam niet gelijk want het leek alsof ze niet goed luisterde het leek ook of ze weer heel jong was zoals in begin toen hij haar kreeg.
toen de hond bijna bij hem kwam werd hij huilend wakker wat kan dat betekenen?

8 augustus 2015

Droom over bruiloft en veel reizen

Svp uitleg voor deze droom hij komt nl constant terug de afgelopen maanden met variaties

Ik ben in Egypte en daar is mijn man met wat vrienden
we bekijken een video van een bruiloft
op een moment zeg ik he ik ken die vrouw:
Ik zal even naar haaar toegaan /de vrouw is echt mooi/
Mijn man vind dit een goed idee /normaal is hij voor dit soort zaken een beetje terug houdend /
ik loop een trap af en de laatste tree is er niet
ik moet een sprongetje maken
ik kom in een hal alles is helder en licht
en daar is een deur ik open de deur
en zie een aantal kinderen ze roepen dat de juf al naar huis gaat en dat zij nog wat spelen:
Ik sluit de deur:
Op dat moment opent eeanderre deur en de mooie vrouw komt naar me toe
ze groet me vriendelijk
en we praten wat ,
dan zegt ze het is tijd om te gaan
ik sta bij de trap en moet die op zonder moeite en heel snel ben ik bij mijn man die staat te wachten
:
Dan zijn we in een vliegtuig en vliegen we weg even later zitten we in een auto en we rijde over een weg eerst vrij snel dan wat hobbelig toch snel zijn we bij een T splitsing,
daar veranderd de auto in een soort brom mobiel scooter iets
daar zit ik achter het stuur en we moeten links af de weg op, maar de weg ligt wat lager dan onze weg
met een lichte bons komen we op de goede weg:
Daar krijg ik vrij veel snelheid we passeren wat auto;s en dan zeg ik hee we gaan te snel ik minder vaart:
dan zijn we bij een haven, en er komen veel mensen naar ons toe met cado:s en mooie kleren:
ook hele mooie vrouwen die mijn man bekijken of hij een lekker snoepje is:
Dan hoor ik een stem die zegt zacht lachend
hij ziet het niet he hij ziet ze niet staan hij ziet alleen jou: hij houd van simpel hij houd van jou:
Ik kijk om en zie een wat schimmige persoon
ik denk dat het een wat oudere man is ;
Hij draagt eeen urker broek of wat daar op lijkt ik kan het niet goed zien: hij is wat wazig , alsof hij er niet helemaal is maar onderweg :
Dan loopt mijn man naar een boot, en roept hee kom je het is tijd
,ik roep ja kom eraan, dan vraag ik de persoon waar hij naar toe moet ;
Hij zegt naar Urk, dan schiet ik in de lach en zeg dan kunt u met ons mee we gaan daar nar toe;
Snel rennen we naar de boot mijn man start de motor en ik ben al aan boord
de persoon staat nog op de wal en ik roep hee even wachten hij moet nog me ik grijp de wal en de persoon springt lachend aan boord:
dan geeft mijn man gas en varen we weg
hij schiet rechts af een gleuf door en dat gaat wat hobbelig,
dan glijden we open water in en is alles rustig ; de persoon roept lachend op naar Urk zonder probleem :Dan wordt ik wakkker





Deze discussie is gesloten.