Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen uitleg

sabrina
12 jaar geleden

Hi,
Ik had een vreemde droom die mij niet loslaat en zou graag willen weten wat dit nu eigenlijk betekend,
Ik droomde dat ik een slang zag kruipen, met dat ik het een beetje eng vond dat ik die slang zag kruipen wilde ik dat die slang in de natuur (gras en struiken) zou kruipen zodat het goed ging met die slang! Dus was ik die slang richting de struiken aan het lootsen zodat het goed ging met het dier.
Opeens kwam een neef van mij en pakte de slang en gooide het dier achter over zijn schouder zodat die met een klap op de grond terecht kwam,de slang was uiteen je zag de ingewanden van het dier en de kop was in tweeen.Ik was toen ontzettend kwaad op mijn neef omdat hij de slang gedood had, want ik had het goed voor met het dier.Kan iemand mij uitleggen wat dit betekend ik heb het gevoel dat deze droom een betekenis heeft.

vriendelijke groetjes van Sabrina

12 jaar geleden

Van8 had ik een droom die ging over dat ik met nog iemand naar een begraafplaats liep eerst gerust over de weg naar rechts en daar lag een begraafplaats leek een beetje op die van mijn opa en oma die ik nooit gekent heb maar vroeger wel een keer of 3 ben geweest maar het kwam niet overeen alleen de buitenweg om naar daar een klein beetje.

Daar aangekomen leek het net alsof we alle graven waren het bezoeken ik zag een graf met een hond tenminste een foto van een hond erop even later kwam een precies dezelfde hond erbij zitten precies tegen het graf aan met een verdrietige blik ik moest hierom huilen verder leek het alsof ik vanuit de lucht over de graven vloog heel duidelijk van allerlei namen mooie graven minder mooie graven heel apart, ik kwam ook niet weg uit die droom, mijn tante is wel 3 weken geleden overleden maar die is gecremeert.

ik snap hier niks meer van.

...
12 jaar geleden

hallo,

Ik geloof niet dat dromen de toekomst kunnen voorspellen, maar ik weet wel dat elke persoon in de droom een deel van jezelf is.
als je droomt over een man is dat waarschijnlijk een mannelijk deel in jou. als je droomt dat je achtervolgd word, achtervolg je meestal jezelf!
maar hier gaat het om wegzinken. Ik weet dat 'water' en 'kelders' je onderbewustzijn is. Dus ik denk dat als je wegzakt ergens in, dat je wegzakt in de onderbewustzijn. Ik kan me voorstellen dat het heel eng is om daar te komen. het kan heel eng zijn, maar misschien is het de moeite waard om er eens goed in weg te zinken! kijk maar eens wat daar is. trek je eens een keer niet omhoog!

groetjes

....
12 jaar geleden

Wanneer je engelen ziet in je droom, duidt dit op een bijzondere verstoring van je ziel. Engelen symboliseren het goede, puurheid, veiligheid, comfort en troost. Let heel goed op de boodschap die de engelen proberen duidelijk te maken! luister wat ze proberen te zeggen.

in een droom droom je altijd over jezelf. elke persoon is een deel van jou. klinkt heel vaag, maar het is waar. je kan veel leren van dromen!

Wanneer je droomt over dode of stervende vogels,betekend dit een persiode van tegenslagen. Je kan moeite hebben om je hoofd vrij te maken van zorgelijke gedachten.

ik geloof niet dat dromen de toekomst kunnen voorspellen, maar ze geven wel goed aan waar je mee zit in je leven en wat je aan het verwerken bent.

ik hoop dat je er nog wat aan hebt.

......
12 jaar geleden

Als je droomt over poep, verwijst dit naar (negatieve) eigenschappen van karakter, waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk en weerzinwekkend zijn. Je zou deze trekjes moeten erkennen en proberen ze een plaats in je leven te geven, zelf als je je hiervoor schaamt. Laat de negativiteit in je leven los.

W. Hoen
12 jaar geleden

Hallo Allemaal,

In mijn dromen droom ik vaak dat ik ruzie heb , of moet vluchten voor iets of iemand , maar dan bijvoorbeeld niet fatsoendelijk kan slaan of rennen , het voelt alsof ik in het water zit en niks kan uitrichten.

Vervolgens komt de droom dat ik vlieg, ik vlieg maar niet hoog of laag, ik vlieg.
Niet over een stad of gebouw, maar gewoon dat ik vlieg.

Varianten van deze droom heb ik al sinds ik mij kan herinneren.

Miss Dream
12 jaar geleden

hoi mensen,
ik heb gedroomt dat all brugklassers (plus ikzelf) op een speciale dag in het jaar naar een speciale plek gingen. daar waren een heks-weerwolf-zombie-vampier en een vogelverschrikker. Je moest gaan rennen en dan konden een van die 5 mensen je pakken. ik werd gepakt door een heks. die persoon waardoor je gepakt werd gaf je een speciale kracht. ik kon nu toveren (door die heks).dat had iedereen in Nederland, behalve de kinderen die nog niet in de 1e hebben gezeten. toen ging Nederland opeens faillied en we (mijn ouders en ik) verhuisden naar USA op de school waar ik terecht kwam wilde of iedereen mijn kracht gebruiken, dan moest ik ze met iets helpen. of iedereen meed mij omdat ik uit dat Spookachtige Nederland kwam.


nou en toen werd ik wakker!! kan iemand mij please helpen met deze droom??

Xx'.................

Charkeee
12 jaar geleden

Hallo ik zou graag willen weten wat mijn droom betekend. Ik droomde dat een vriend van mij (waar ik niet heel veel mee omga maar soms mee praat. Het is een vriend van mijn ex, misschien heeft het daar mee te maken?) moest oppassen op mijn broertje (die ik in het echt niet heb) en dat ik ook toevallig naar huis ging, dus gingen we samen naar mijn huis. We gingen naar binnen en hadden veel lol met elkaar en toen zoenden we bijna.Maar net niet omdat ik me herrinnerde dat mijn broertje nog buiten stond in de buggy.
Wat ik me ook nog herrinner is dat het opvallend stralend weer was. Ik vermeld het er maar even bij, want misschien heeft het er iets mee te maken

de haan a
12 jaar geleden

Rare droom over mijn dochter en ik waren ergens in een huis. klein kind was er en een jongeman.
Ook een moord gepleegd?
Dan zoeken naar de auto en ergens koffiedrinken.mijn dochter proost met een grote groep soldaten en mijn schoonzoon was weg
Dan ineens vaar ik in een klein motorbootje en weet niet waar ik heen moet.
Wordt van alles uit het bootje gestolen maar diegene die het gestolen heeft helpt me ook weer. het wordt al wat donker en krijg pech onderweg en slaap ergens.
uit.

Rowan
12 jaar geleden

Goededag,

Ik heb geruime tijd een aantal rare dromen gehad. Ik zit in een auto (mijn auto) en plotseling is er een situatie waarin ik moet remmen.
Ik trap de rem vollop in, ga er zelfs bijna op staan, maar de auto remt niet af, voordat er iets ergs kan gebeuren wordt ik wakker.

het zijn dromen die vaker voorkomen in dezelfde scenarios, altijd trap ik de rem in, maar de auto stopt niet...

Weet iemand misschien wat dit zou kunnen betekenen?

Herwin Schouten
12 jaar geleden

Ik heb laatst gedroomd dat de opa en oma van mijn vriendin met de auto de sloot in reden.
Ze konden zelf niet de auto uitkomen, dus moest ik ze redden.
Haar opa kon ik als eerst redden en kwam er levend vanaf, maar haar oma kreeg ik niet meteen uit de auto.
Na een tijdje lukte het wel, maar ze was al buiten bewust zijn.
Ik begon te reanimeren en iemand anders belde de ambulance.
De ambulance kwam eraan en nam het over.
Hierna werd ik wakker.

Zit hier enige betekenis in?
Het meeste wat ik droom komt namelijk ook uit..
Weten jullie wat dit betekend?

jes
12 jaar geleden

een vriendin droomde dat ik een baby meisje ging dopen, dus ik was de peettante en we hadden dezelfde kleding aan, en toen was ik op een bed met een heel mooie rozenkrans naast mij

M.
12 jaar geleden

Dit was mijn droom:
Ik doe aan acrogym en was daar op een wedstrijd.
Opeens moest ik van mijn ouders mee in de auto.
Ze zeiden niets, toen kwam ik aan bij een kliniek.
Er was een man die tegen mij ging praten, hoe en wat weet ik niet precies..
Daarna gingen mijn ouders weg en werd ik door de man mee genomen naar een ruimte.
Dit was mijn kamer, daar moest ik slapen.
Toen ik daar wakker werd kwam ik erachter dat ik in een gebouw zat waar je nergens naar buiten kon.
Een kliniek zeg maar. Met uitzicht op industrie terrein. (hoe kun je zoiets nou onthouden)
Ik liep op een plein met allemaal mensen die na me keken.
Toen liep ik naar de man en vroeg ik waarom ik niet naar huis mocht, hij zei niets.

Waarom zat ik in die kliniek?
Had ik een verslaving of probleem?

M.
12 jaar geleden

Hoi,

Ik heb echt precies dezelfde droom!
Ik heb sinds een half jaar mijn rijbewijs, dus misschien dat het daar mee te maken heeft.
Maar inderdaad net wat je zegt, je wil remmen maar dan ben je te laat en dan schrik je wakker.

Heb dit al heel vaak gehad, vooral als ik 's nachts nog moet rijden, niet fijn..

xxx

Rashid Abdullahi
12 jaar geleden

Hallo,
Ik ben drie keer achter elkaar op dezelfde tijd (7:30) 's ochtend wakker geschrokken door m'n droom.
Mijn droom ging over dat ik door een groepje magere heinen in een ravijn geduwd of in een hel ofzo iets.
Ik zou zo graag willen weten wat het betekent!
Vrgr
Rashid

12 jaar geleden

Mijn zusje heeft wel is vaker dezelfde soort droom, zo gister ook weer

ze dacht dat ze geritsel hoorde op mijn kamer en dacht dat ik thuis was gekomen. Ze hoorde me ook met mijn moeder praten. Toen werd ze door iets uit bed gerold. Ze had ook echt het idee dat ze gevalle was. Daarna lag ze weer op het bed toen er weer onder en toen er weer op. Ze kon haast geen geluid maken in haar droom.Toen werd ze door de kamer geslingerd en daarna lag ze plotseling weer in bed. En toen ze wakker werd rende ze meteen naar onder naar mn moeder omdat ze wou weten of ze echt wakker was.

Ze heeft nog een keer zo'n soort droom gehad maar die heeft mn moeder ook wel eens gehad. Er was iets van een mannetje met een lampje op dr kamer en die kwam dichterbij en toen raakte die met zn vinger haar wang of hoofd aan. Het voelde net echt en weer kon ze geen geluid make en toen zweefde ze door de kamer wel richting de deur maar ze kon er net niet bij. En toen lag ze plotseling weer in bed en werd ze heel angstig wakker.

Ik maak me een beetje zorgen om die dromen ik hoop dat iemand me wat meer uitleg kan geven

Heleen
12 jaar geleden

Voor een tweede keer in korte tijd heb ik gedroom van mensen met forse brandwonden. Sommigen overleden, anderen niet. De mensen in kwestie ken ik niet. Ik ben toeschouwer en verder niet. In de eerste droom had ik een helicopterview en zag ik vuur heel snel overspringen naar een huis en de mensen daarin overlijden. Afgelopen nacht droomde ik van een stel, beiden zwaar evrbrand en totaal ontredderd en speelde het zich af alsof ik aan de kant van de weg stond en er alleen maar naar keek. Ik kon niets doen om ze te helpen.

Ik vind het verontrustende dromen, van de laatste werd ik lichtelijk benauwd wakker. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de achterligende symboliek.

Heleen

Droom meisje
12 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik droom de laatste tijd heel erg veel.
Gister droomde ik dat we met mijn theatergroep naar Italiƫ gingen voor een optreden. Dat is redelijk logisch, want dat doen we ook echt.
Toen droomde ik dat we in ons hotel waren. Iedereen was bezig met spullen uitladen en opruimen enzo.
Maar een vriendin van mij was er niet. Ik ging op haar kamer kijken of ze daar was.
En daar zat ze, op haar bed, met een wit laken om haar heen. Ze zat in een lege kamer met alleen een bed en 4 witte muren zonder ramen.
Ik vroeg "hee, gaat alles wel goed?" ik liep naar haar toe maar ze reageerde niet. Ineens flitste er iets bij haar langs, heel snel. Het was een geest. Ze viel ineens neer op bed! Ik schrok me kapot en pakte haar beet. De geest bleef maar door de kamer flitsen en ik hoorde ook de anderen gillen opende gang. Ik wou mijn vriendin naar buiten trekken dus probeerde haar naar de deur te slepen.
Toen ik bij de deur was viel de deur ineens op slot. Ik ging met haar bij een muur zitten en hield haar stevig vast. Die Geest wou iets van haar.
Ik durfde niet om me heen te kijken. Ik was verkrampt van angst en wachtte totdat die geest weg zou gaan. Na een hele tijd was de geest zomaar weg en de deur viel open. Iedereen keek naar binnen en vroegen waar die geest was. Ik was in de war en keek weer naar mijn vriendin maar ze was verdwenen. Inplaats daarvan lag er een krant en een plattegrond! Maar we moesten naar ons optreden. Samen met een andere vriendin bestudeerden wij de krant en hoopten we op een aanwijzing. Maar er stond niks bijzonders in. Uiteindelijk zijn we haar niet meer tegen gekomen en hoopten we dat ze terug zou komen.


Vannacht droomde ik over een plaats waar ik vaker ben geweest in mijn dromen.
In mijn droom noemde ik het Italiƫ, maar daar ben ik nog nooit geweest. Ik was er met mijn buurmeisje en ik wist precies waar ik heen moest en waar alles was. Het is er echt prachtig. Met heel veel bloemen en palmbomen en andere mooie bome, de zon schijnt en het is er lekker warm. Ik droomde ook iets over 2 armbanden die aan elkaar zaten. Eentje was kleiner dan de andere. Eentje was van mijn moeder en eentje van mij. Zodat we altijd verboden zouden zijn. Maar ik was wel alleen.

Kan iemand mij verklaren wat deze dromen betekenen? Ik was heel erg bang na mijn eerst droom dat ik misschien mijn vriendin zou verliezen.
Ik heb haar toen ook meteen een berichtje gedaan dat ik over haar heb gedroomd. Ik zie haar morgen weer dus dan ga ik haar het ook vertellen, een m'n hart luchten.

Beppie Kanis
12 jaar geleden

Mijn schoonzus heeft gedroomd dat ze met mij in een winkel was en ik riep tegen haar: 1 bruine en 1 witte??
Ik denk dat ze gewoon brood bedoelde.
Wat betekend dat ???????

parelhout
12 jaar geleden

Hoi Gizmo,
Ik herken mezelf helemaal in jouw droom. Ook ik heb deze droom heel vaak. Hij is zo levens echt dat ook ik huilend wakker wordt en denk dat mijn man echt vreemd gaat. Het rare is ook dat alles in kleur is en in detail. Dat ik die vrouw duidelijk zie,maar dat ik haar nog nooit ( buiten die droom) gezien heb. Het is echt frusterend,ook voor mijn man omdat hij niet vreemdgaat.
Alstjeblieft,weet iemand wat ik hiermee moet?!
Groetjes ph.

I
12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vannacht gedroomd dat ik op school was en aan het praten was met mijn docente waar ik een hele goede band mee heb.
Omdat ik dit jaar van school af ga had ze in die droom een cadeautje voor me. Een speldje in de vorm van het infinity teken.
Maar in de droom streelde ze steeds langs mijn arm en met haar voet langs mijn been en ze omhelsde me steeds en zei dat ik haar niet mag verlaten. Aan het einde van de droom wilde ze me zelfs zoenen en toen werd ik wakker.
Zelf vond ik het een hele aangename droom en werd ik ook heel blij wakker.

Maar wat betekent het???

Groetjes

Anne Koene
12 jaar geleden

Beste H,
Tanden staan voor je ziel, zorg er goed voor. Wanneer je tanden er langzaam uitvallen in je droom staat dit voor transformatie. Als kind ga je een nieuwe levensfase in wanneer je van tanden wisselt. Zaten er nieuwe mooie sterke tanden onder de tanden en kiezen die eruit vielen in je droom?
Zo niet, dan: zorg goed voor je tanden, tandenstokers, flossen dagelijks! en. doordromen tot er weer mooie nieuwe tanden en kiezen te voorschijn komen waar je heel trots op kan zijn! Groet, A

iemand
12 jaar geleden

Ik zie op school altijd zo'n jongen en we hebben altijd oogcontact enzo en ik zie hem regelmatig in de bus en we kijken elkaar altijd aan.. en laatst droomde ik over hem dat we elkaar leuk vonden of zo? weet iemand wat dit betekent? ik wil het heel erg weten!

Yvonne
12 jaar geleden

hoi ik droom regelmatig dat ik op mijn oude werk ben waar ik al ruim 10 jaar niet meer werk.
Ik ga er dan weer werken maar wil dit niet.
of ik ga op visite en praat met de ex collega"s.
Ik doe nu heel ander werk en snap niet waarom ik dit droom.
Heeft dit met werken op zich te maken of heeft het te maken met hoe ik nu in het leven sta?

Marianne Medenblik
12 jaar geleden

Goede morgen

Ik droomde vannacht iets vreemds en toen ik wakker werd voelde ik dat dit een betekenis had. Ik droom heel veel maar deze maakte veel indruk op mij.
Het was geen lange droom, kort maar krachtig.
Ik stond ergens op mijn slippers ik geloof bij een bar en een man liet een stuk of 10 glazen vallen. Die glazen braken en grote glas scherven kwamen in mijn voeten terrecht.
In mijn droom deedt dit ook heel veel pijn ik moest huilen en mijn voeten bloede gigantisch.
Mijn voeten zaten onder het bloed en glasscherven. Toen schrok ik wakker.
graag zou ik willen weten wat dit betekend, ik hoop dat u mij verder kan helpen.

Groetjes, Marianne





Deze discussie is gesloten.