Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Levendige nachtmerries

5 jaar geleden

Allereerst: ik ben nieuw hier.
dus hoi!

Ik ben op dit forum omdat ik elke avond nachtmerries heb die ik zeer levendig ervaar.
mentaal en fysiek breekt het mij zo op dat ik vrij weinig nog overdag (aan)kan.
Dit speelt al ruim 4 jaar en dinsdag heb ik daarvoor ook een slaaponderzoek.

Nou vroeg ik me af, zijn er meerdere mensen hier die nachtmerries/dromen hebben en die daarbij ook extreme emoties voelen of deze dromen erg levendig ervaren?

Zo ja, zou ik graag willen weten hoe jullie daarmee om gaan of hoe je er van af komt en wat jullie ervaringen ermee zijn..

groetjes,
M

5 jaar geleden
Beheerder

Natuurlijk zijn er meer mensen met nachtmerries.
Maar zonder iets over de inhoud te weten kunnen we er ook niets mee.
Nachtmerries krijg je vaak als er emotioneel beladen inhouden zijn onderdrukt.
Door dromen te analyseren kun je erachter komen wat de reden is.

5 jaar geleden

Hai,

dank voor je reactie.
Ik heb nog nooit gepraat over mijn nachtmerries en vind dit dan ook erg moeilijk... maar ik zal het proberen.

zoals eergister droomde ik dat iemand mij dwong om mensen te vermoorden. als ik dat dan niet zou doen, zou de man mijn ouders mishandelen. Ik heb over het algemeen voor mijn gevoel hele lange dromen. waarbij het begint met dat deze man mij dwingt om anderen te vermoorden tot aan dat hij zo op mij probeert in te praten dat ik aan het eind van mijn droom van hem mijn eigen ouders moet vermoorden en dat mijn ouders me zeggen: het is al goed, doe het maar. terwijl ze me aankijken met een blik dat ze heel veel om mij geven.

Ik vind het echt gewoon vreselijk en enorm angstaanjagend dat ik zulke dromen heb en ik kan er niet mee om gaan.
Het is gewoon zo erg geworden dat ik bang voor mezelf ben en zo vaak ook niet meer wil slapen.
Niet dat ik ooit iemand wat aan zou doen. Maar dat ik zulke dingen droom vind ik echt heel erg..

groetjes

5 jaar geleden

Vermoorden is het wegwerken van eigenschappen die je in jezelf niet wilt zien. Maar dit gaat niet zonder horten en stoten. Je dwingt jezelf (jezelf bent die man) om er vanaf te komen. Maar je kan de moed niet vinden, omdat het zo rigoureus is en niet jouw manier is om ergens vanaf te komen.

Het vermoorden van je ouders is niets meer dan je losmaken van het oude nest. Hoe ouder je word, hoe meer je je eigen normen en waarden ontwikkeld. Een vergelijkend voorbeeld (hoeft niet op jou te slaan) is dat je op een gegeven moment niet meer met je ouders mee wilt naar de kerk of samen kleding te kopen. Je ouders vinden het goed.

5 jaar geleden

Dankje voor je reactie.

Hoe moet ik het precies zien als je het hebt over het wegwerken van eigenschappen?
Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.

Het losmaken van mijn nest kan aardig overeen komen.. Mijn ouders hebben me nu een maand geleden verteld dat ze gaan scheiden na 30 jaar huwelijk en ik woon nog thuis en ben op een leeftijd (21) dat ik wel denk aan een eigen plek maar het simpelweg niet kan betalen + de slaapproblemen maken het voor mij onmogelijk.

de meeste dromen die ik heb zijn vaak dromen waarin ik machteloos sta, ik gedwongen word iets te doen wat ik totaal niet wil etc.

afgelopen nacht droomde ik over een vreemde plek met allemaal insecten. en ik moest hoe dan ook door een klein smal gat kruipen waar overal enge insecten waren. deze reageerden op angst. hoe banger je was, hoe meer ze op je af kwamen en ik verloor controle over mijn emoties maar ook over mijn lichaam waardoor ik niet meer kon bewegen en raakte toen in paniek, door alle paniek zat ik vervolgens ook vast in dat gat en hapte ik naar adem terwijl er steeds meer insecten kwamen. ondertussen was er een vrouw naast me (buiten dat gat die van een afstand keek) die alleen maar tegen mij zei dat ik me niet zo moest aanstellen. toen ik er eenmaal uitkwam. deed iedereen alsof het de normaalste zaak van de wereld was terwijl ik echt moest bijkomen van de hele gebeurtenis.

5 jaar geleden

Ik denk dat je al geruime tijd weet dat je ouders uit elkaar gaan. Dan komen er vervelende eigenschappen naar voren zoals: verdriet, agressie, woede, respectvol, egoïsme enz. enz. Deze eigenschappen zijn niet vaak naar boven gekomen en verafschuwt je eigenlijk. Deze wil je symbolisch vermoorden.

Dromen zijn één en al symbolische beelden. Gelukkig ben je wat ouder, dus kun je alles op een gegeven moment wel op een rijtje zetten. Eeuwige spanning tussen ouders maakt het leven niet prettig. Je kan er aardig van onderdoor gaan.

Nachtmerries komen vaak voor als er spanningen zijn. Je onderbewuste kan deze absoluut niet loslaten en vertaalt het tijdens een droom. Dat is je verwerkingsmodule.

Afgelopen nacht droomde je over een vreemde plek met allemaal insecten. Dat zijn kleine irritaties. Veel kleine maken het groot. Beestjes zijn gevoelig voor trillingen van angst zoals bij honden en katten. Als je er geen belang bij hebt, komen ze juist.
De paniek is opgekropte gevoelens. De vrouw (als symbool) in je droom is de eigenschap van zorgzaamheid. Je wordt hier gewaarschuwd om goed voor jezelf te zorgen. Een vrouw bijvoorbeeld in je droom laat je weten dat vrouwelijke eigenschappen op dit moment nodig zijn. Deze eigenschappen zijn o.a.: zorgzaamheid, emotie, intuïtie en multitasksing zijn. Je moet bijkomen in je droom. Dat betekent dat de breuk van je ouders je absoluut raakt. Zet alles even op een rijtje!

Als je het niet begrijpt probeer ik het makkelijker uit te leggen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

5 jaar geleden
Beheerder

Je zou je ouders wille doden omdat ze door te scheiden de grond onder je voeten wegnemen.
Maar je bent op een leeftijd dat je op eigen benen moet leren staan.
Soms moet je het "ouderbeeld" doden om een ander Zelfbeeld op te richten.
Het gat met de insecten is een angstsymbool. Maar je moet erdoorheen. (wespennest)
Heb je geen geld dan kun je toch een uitkering aanvragen?

Ergens haat je je ouders, omdat ze je in moeilijkheden brengen en je niet blijven verzorgen.

5 jaar geleden

dankjewel voor alle reacties. ik ga proberen het allemaal op een rijtje te zetten.
de reacties brengen mij wel aardig wat verheldering.
Ik ben benieuwd wat ik vanavond ga dromen..

en betreft het geld, ik heb deze week een sollicitatie voor 12 uur werken in de week. ik werk liever wel dan dat ik een uitkering aanvraag.. Mocht dit baantje me niet lukken ga ik inderdaad wel nadenken over een uitkering.

groetjes