Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Keel dichtgeknepen door onbekende man

Zustervan
4 jaar geleden

Goedemorgen, ik ben vanmorgen wakker geworden door een droom die ik niet goed kan plaatsen. Ook was ik redelijk geschrokken, omdat ik zo iets nog nooit had meegemaakt.

In mijn droom liep ik alleen ergens in Indonesie en kwam ik langs een leuk klein winkeltje met allerlei leuke spulletjes. Ik raakte aan de praat met een hele vriendelijke vrouw. Waar we het over hadden weet ik niet meer. Wel weet ik nog dat ze me vertelde dat ze 5 maanden in het jaar inkopen deed voor de winkel en in de rest van het jaar terug naar haar land van herkomst ging. Het was een blanke, maar zongebruinde vrouw. Ze wilde dat ik me voorstelde aan haar vriend, waar ze het winkeltje samen mee runde.
Ik liep onder een blauw plastieken doek door en kwam in een groter deel van de winkel. Er stond een oude vrouw en zij vertelde me dat de man op het toilet zat en er zo aan zou komen. Om de tijd te doden keek ik naar de leuke kettinkjes en armandjes. De man kwam van de toilet en riep me al. Voordat ik zijn donkere gezicht kon zien greep hij met zijn uitgestoken hand naar mijn keel en begon hard te drukken. Doordat ik schrok werd ik wakker. Ik viel meteen weer in slaap waarna de man in een keer opgehouden was met mijn keel dichtknijpen en vriendelijk mijn hand schudde. Zijn gezicht kon ik niet zien, maar het was voor mijn gevoel een knappe man.

Heeft iemand een idee wat dit kan betekenen? In mijn eigen leven heb ik nogal wat problemen in mijn relatie waar ik me erg druk om maak en waar ik de knoop niet durf door te hakken.

4 jaar geleden
Beheerder

Indonesiƫ is voor ons een tegencultuur, een soort ziele-land, ook het onbewuste.
(Antipode)

Nu lijkt de gezonde gebruinde vrouw redelijk gelukkig met haar winkeltje.
Maar achter het geestelijk blauwe scherm huist een Blauwbaard.
Zijn wisselvallige gedrag doet aan een waanzinnige denken.
Eerst wurgen en dan vriendelijk doen.
Hij zat op het toilet (skeleton on the toilet/ closet)
Dus wijst het op een (afval-)verwerking.
In Indonesiƫ bestaat nog veel animisme en goena goena.
Dus het opdoemen van demonen is er niet vreemd.

Het lijkt erop dat jij je probeert te bevrijden uit een verstikkende situatie die je de keel smoort omdat je je niet kunt uiten en angst ervaart.
Je zou net als die leuke vrouw vrij en gelukkig willen zijn, maar achter de schermen huist de duivel.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.