Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Voor de mensen die enge dromen hebben

14 jaar geleden

Ik heb momenteel geen enge dromen het gekke is ik vind zo nog wel eens leuk want dan kan ik ze hier zetten of proberen te otrafelen (sorry voor mijn spelling) maar nou was mijn vraag als je enge dromen hebt dat je ze hier neer wou plaatsen dan kan ik ze misschien ontrafelen (nogmaals sorry) ik verveel me namelijk als ik niks te ontrafelen heb (sorry)
dus als je mij een plezier wil doen alvast bedankt.


Alleen enge dromen S.V.P.

Groetjes mij

Rinda
14 jaar geleden

Hey :)

Het is geen enge droom die ik had..

Maar ik droom over iemand die fictief is,
en elke keer dat hij in mijn dromen is
Negeert hij me,
of hij is boos op me,
of hij loopt weg en komt niet meer terug

Kun je me helpen dat te ontrafelen?
Want ik heb echt geen idee wat het betekend..

Bedankt~! :))

xx Rinda

marielle
14 jaar geleden

Beste Rinda,

Het kan met verschillende dingen te maken hebben. Heb je bijvoorbeeld de laatste tijd vaak een meningsverschil of diccussie, of zelfs een hevige ruzie met iemand gehad? Je gevoel waarschuwt je dan dat je er snel wat aan moet doen of er gebeuren nare dingen. Het kan ook zijn dat je onzeker bent en je gevoelens niet naar buiten durft te tonen. Je innerlijke persoon bedoelt dat je de problemen niet moet ontwijken maar ze aan moet pakken om zo van je onzekerheid af te komen. Een laatste mogelijkheid is dat je iemand de laatste tijd nogal erg verwaarloost hebt. Via de droom wil ze je duidelijk maken dat ze aandacht van je wil en contact wil houden. Luister naar je gevoel, die weet wat het beste is. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen. als je nog ergens anders mee zit vraag het gerust...

groeten van Marielle

harry
14 jaar geleden

hallo ik heb jarenlang dezelfde droom gehad in de schemering zit er een gemaskerde man achter mij aan op de daken van mijn eigen huis en dat van de huizen om ons heen wat eigenlijk onmogelijk is ik wwon in een polder na die droom vele keren beleeft te hebben wist ik dat ik droomde en besloot in de volgende droom niet meer te vluchten die droom kwam en ik wacht op de persoon hij komt op me af en ik wacht op het laatst stopt hij met rennen en sluipt op me af tot hij vlakbij is ik wordzo bang dat ik weer weg ren terwijl ik nog steeds weet dat ik droom daarna heb ik de droom nog vele malen gehad maar nu al jaren niet meer kunt u hem mij uitleggen
groet harry

Nathalie
14 jaar geleden

Hoi Harry,

klinkt alsof je op de vlucht bent voor jezelf. Waar ben je bang voor? Vaak is het een verwerking van iets dat je als kind hebt meegemaakt (traumatische ervaring) maar verdrongen hebt.
Ik heb als kind ook jarenlang dezelfde droom gehad, dat ik achtervolgd werd en op de vlucht was.
Toen mijn herinneringen aan een trauma omhoog kwamen (veel later), snapte ik de droom pas.
Succes!

14 jaar geleden

Rinda ik denk wel dat ik weet wat jou droom betekent ik heb het idee dat die fictive persoon jij bent dat je boos bent op jezelf bent ofzoiets dergelijks je hebt waarschijnlijk ergens spijt van wat je in het verleden heb gedaan.

Ik hoop dat ik het goed heb

groetjes Anneke

Rinda
14 jaar geleden

Hey Marielle :))

Umm.. Ik heb heel vaak ruzie met hem gehad, en een keer is het ook uit de hand gelopen...
Ik heb constant meningsverschillen met hem (Niet altijd XD Maar wel vaak)
Ik heb geprobeerd het te voorkomen dat het misliep maar mijn onzekerheid hield me tegen om de goede keuze te maken..
Zoals jij al zei ^^ Hoe dan ook, ik ben hem kwijt geraakt, maar hardstikke bedankt voor de uitleg :)
Die had ik wel heel hard nodig want ik zat er al maanden mee wat het nou betekende.. =P

Thnx :X

Nu heb ik gisteren weer een droom over hem gehad maar deze was anders
( Mischien ken je wel Yu-Gi-Oh!??
Nou het gaat over die personage's
en 'hij' heet Yami Marik.. Dus mischien ken je hem wel ^^; )

Dus Yugi, Ryou, Joey, Atem, Tristan, Duke, Tea, Mai en Kaiba gingen op vakantie
want ze hadden een 'break' nodig om de vreselijke dingen die Yami Marik had gedaan te verwerken..

En Yami Marik mocht niet mee

Toen ze weggingen werd Yami Marik diezelfde dag uit Kaiba-Corperation geschopt (Kaiba-Corperation is een bedrijf van Kaiba) door 2 kokken, en hij mocht niet meer terug komen omdat iedereen hem haate dus nu had hij geen plek om te slapen en ook geen eten (Hij was naar de keuken gegaan voor ontbijt maar toen werd hij eruit geschopt)

En hij had nog steeds honger.. Dus toen liep hij een beetje in de buurt rond en hij vond een rivier met vis
Hij probeerde om de vissen in zijn Millenuim staf te prikken maar zelfs als het hem gelukt was gingen de vissen niet dood en ze vochten gewoon door tot ze los kwamen en dan zwemmen ze gewoon weg en dan valt hij elke keer in het water

Na een tijdje kreeg hij het koud en hij werd verdrietig omdat hij nog steeds honger had en geen plek om te slapen..
Ik was ook ergens, ik denk in de lucht want ik keek op hem neer. Dus toen ik hem zo zag zitten wilde ik naar hem toegaan om hem te troosten en het voor hem op te nemen..

Maar ik kon niet naar hem toe, ik kon alle kanten op, maar niet naar voren of omlaag
Ik weet niet hoe ik vast zat want er zat niks, ook geen glas maar iets hield me tegen
Zelfs als ik tegen dat 'iets' begon te bonken of te slaan om het te breken gebeurde er niks, hij kon me niet horen

Weet jij wat mijn droom betekend??

Bedankt~!

0:) Rinda xx :))

Denise
14 jaar geleden

Ik had laatst een droom waar ik nog steeds over nadenk.Ik heb toen ik wakker werd na deze nachtmerrie lang moeten bijkomen voordat ik weer verder kon slapen. De droom ging als volgt: Ik zat met een van mijn beste vriendinnen in een groot wit busje, zij reed en ik zat naast haar, voorin. We reden op een landweg met heel veel modder enzo, en opeens zaten we met een wiel vast in de modder. We stapten uit om het busje eruit te duwen. Een stukje verderop stonden wat kinderen en een oude grijze man in een blauw pak ons aan te staren. Ze hielpen niet mee, en die vriendin en ik rolden het witte busje zo over de kop en toen weer rechtop. We konden weer verder rijden. Maar opeens zat ik niet meer voorin, maar achterin en die oude grijze man zat ook opeens naast me achterin. Die vriendin was aan het rijden en kon niet zien wat er acherin gebeurde. Hij bleef me maar aanstaren en toen reikte hij me een geldbiljet aan. Ik bleef naar hem staren en werd bang, en opeens pakte hij me met beide handen vast en veranderde in zo'n psycho. Ik trapte hem heel hard met beide benen door de ruit van de bus heen en werd ook echt schoppend wakker. Het was echt doodeng. Weet iemand waar deze nachtmerrie over gaat of wat het betekent???

nijntje
14 jaar geleden

Vannacht droomde ik dat in een beek zat, met weiland er rond. het enige wat ik zag was heel groen gras en een geel verkeersbord zoals je overal in elk dorp wel eens ziet met een naam van een dorp er op. De naam herinner ik me niet meer.
plotseling stond ik dus in een straatje waar mensen kruiden enzo verkochten, en er mensen rond liepen met kamelen etc.
omdat ik niet wist waar ik was vroeg ik aan een man die tegen een andere man stond te praten of hij me naar huis zo willen brengen. hij antwoordde: oké ik moet toch nog een olifant daar afzetten.
Plotseling zag ik een oud huis en ik stond opeens in een kamer in dat huis, ik zag mezelf liggen zonder armen of benen en vol bloed, het rare was dat ik nog wel kon spartelen enzo...
Dan opeens liep ik rond in het huis en wou er ontsnappen en zag ik net een man met een lange bruine jas de deur dicht doen, ik geloof dat het een dokter was. toen ik door de deur wou glippen zag ik net een middeleeuwse straat maar hij duwde me terug het huis in.
Plotseling weer een nieuw stuk : met een vriend stond ik in hetzelfde huis & zag bruine houten tafels met rollen tapijten er op. we gingen verder binnen en opeens horen we iemand het huis binnen komen. we verstopten ons snel. wat in dat 'stuk' droom erg opviel waren bruine kasten..
Dan weer een nieuw stuk ; ik was met dezelfde vriend en we zagen hoe iemand werd vermoord, de beek had er iets mee te maken maar ik weet niet meer juist wat .. toen die persoon vermoord werd kwam de beek gewoon in flarden terug ..
Toen opeens stonden we in een winkelcentrum, waar ik naar broeken op zoek was ... dan ben ik wakker geworden

Zo een rare droom heb ik nog nooit gehad, vooral met die stukken die plotseling kwamen, ik weet bijvoorbeeld niet hoe ik in die kamer geraakt ben en hoe mijn armen en benen er af konden maar ja ..
groetjes

nicky
14 jaar geleden

ik heb ook regelmatig dromen over verlaten worden, genegeerd worden, dat hij boos op mij is en mijn kinderen van mij afneemt, al zo'n dingen en de persoon die dat doet is mijn man. nu moet ik wel zeggen dat ik mij de dag voor die droom niet op mijn gemak voel bij hem, soms bang ben en niet begrepen word door hem. deze dromen zijn wel erg persoonlijk en verwarren mij zeer, als ik wakker word ben ik nog moe en heb geen zin en geen energie om aan de dag te beginnen.

Jill
14 jaar geleden

Ik droom het laatste jaar echt heel vaak, en weet ze ook altijd nog. Het is ineens begonnen. Meestal zijn het niet echt enge dromen, maar wel nare.
Ik had gisteren de droom dat ik op school zat. Maar de school was een gevangenis geworden. In alle lokalen zaten allemaal gevangen, zoals moordernaars, verkrachters, aanranders, gijzelaars -noem maar op. Nou, er zijn 3 trappen op school en het heeft 4 verdiepingen. Ik zat op de tweede verdieping bij de grootste trap. Een paar meter naast mij zat een gevangen, vastgeketend -dacht ik. Aan de andere kant zaten er ook 2. Ik was een soort van bewaker ofzo, want ik moest op ze letter. En terwijl het mijn eigen school was, vroeg ik aan de man rechts van mij waar de wc was. Toen zag ik dus dat hij los was van zijn boeien, maar ging heel braaf naar de plek waar hij zei dat de wc was.
Dat was de trap af en dan naar links. Toen ik de trap afkwam, had ik ineens een hele mooie rode jurk aan, maar ik schaamde me eroor. Op school/ in de gevangenis doe je geen mooie jurk aan, heb je niet zulke mooi emake-up op en zit je haar niet fantastisch. Nou, ik zag mijn oude mentor en wat leraren en wilde dus heel snel weg, maar struikelde over een bank en kwam heel hard op de grond terecht.
Even daarna was ik bij een soort ronding met daarachter een luik, k moest door dat luik heen en daar was ineens een balie, om naar de wc te gaan. Ik moest één cent betalen en toen ik terug kwam van de wc, was ik ineens in een caravan van een heel oud vrouwtje. Ze was heel chagrijnigen zou je wat aandoen als je niet met haar een film zou kijken. Dus ik had zelf een film mee en moest die met háár kijken. Maar elke keer als ze commentaar had, maakte ze me bang. In een fractie van een seconde had ik ook weer mijn gewone kleren aan. Een spijkerbroek met een topje. Mijn haar hing gewoon los en de make-up was stukken minder.
Misschien is het niet echt en nachtmerrie, maar vond het toch heel raar toen ik wakker werd.

Screaming Lobsters
14 jaar geleden

Als kind heb jarenlang een nachtmerrie gehad over een bizar eng huis, waar allemaal bovennatuurlijke dingen gebeurde. Ook werden er rare offers gebracht, geesten opgeroepen etc.
Maar het geinige eraan was: Om de zoveel tijd kreeg ik deze droom, maar hij ging telkens een stukje verder.
Op den duur was ik zelf in het huis, en heb iets gedaan waardoor de sekte uiteen viel. En ik had zeg maar hun `overwonnen` en dat was ook echt the end van de droom. Daarna heb ik hem dus nooit meer gehad(deze droomserie heeft ongeveer 5 jaar geduurt)

Leen
14 jaar geleden

Hoi,

Kunnen jullie mij twee dromen uitleggen?

Vroeger had ik steeds dezelfde dromen. Ik was in een grote fabriek met overal en overal dozen rond me, er kwam geen einde aan. Het was ernorm angstwekkend. Ik had hem verschillende keren opnieuw.

De laatste tijd droom ik dat mijn vriend en ik uit elkaar zouden gaan...

Danku!
Groetjes,
Leen

lente
13 jaar geleden

hoi,,

toen ik rond een jaar of 9/10 was, had ik een paar x in het jaar een droom,

dat ik in een oerwoud was en mijn moeder moest redden van 2 mannen die haar wouden vermoorden, ik rende door het oerwoud en kwam bij een hele lange touwbrug, i het midden van de touwbrug zag ik mijn moeder staan en die 2 mannen stonden tegenover haar en bedrijgde haar met 2 grote messen, toen ik naar haar toen rende om haar te redden, viel ze van de touwbrug naar beneden het water in.
daar stopte mijn droom en ging die verder in een groote kamer met een grote gele muur en in die muur zaten allemaal kleine laatjes met een nummer dat dan stond voor een naam van een persoon met de datum en plaats waar die gene was overleden. toen ik voor die muur ging staan zag ik een nieuw laatje in de muur verschene en daar stond mijn moeder's nummer met datum en plaats van overijden bij. toen ik dat zag werd ik helemaal verdrietig en voelde me heel naar alsof een deel van mijn ziel weg was. daar stopte mijn droom.

ik ben nu 15 en praatte ik met mijn moeder en vertelde haar dat ik die droom vaker dan 1x droomde, toen zei zei 'wat raar' toen ik 20 was droomde ik altijd dat ik in een oerwoud was en achterna werd gezeten door 2 mannen met grote messen. en daar stopt dan altijd mijn droom.

toen zei ik tegen haar het lijkt wel alsof jij het begin droomt en ik het einde.
nou ben ik heel erg benieuwd wat deze droom betekend.
zou u dat ook alstubieft voor mij uitwillen zoeken..??

groetjes lente,,

p.s. srry voor het lange bericht:p

Lootje
13 jaar geleden

Ik droomde van8 dat ik van mn werk kwam en werd afgezet door mn nichten..
we parkeerde de auto aan de andere kant van de straat en liepen naar mijn huis.
Heel de straat stond vol met Turkse mensen uit mijn buurt, ze hadden ruzie ( fam tegen fam )

Ze stonden bij het huis bij mij op de hoek..
1 turk stond tegen de muur en werd geslagen door een andere turk.
Die ene turk die tegen de muur stond sloeg hem terug en onthoofde hem ook meteen waardoor zijn hoofd
bij mij voor mn deur terechtkwam.

Ik liep huilend en hijgend terug naar de auto maar kwam geen stap vooruit.. ( heel hinderlijk in een droom )
ik zag overal bloed en werd misselijk.. Mijn moeder kwam naar buiten pakte zijn hoofd keek ernaar begon te schreeuwen en gooide zn hoofd naar
de overkant..

EN GELUKKIG WERD IK WAKKER GEMAAKT maar wel met tranen ..!!

ik viel weer in slaap en mn droom ging gewoon weer verder :( .. wat ik dus echt niet wilde !!!!

verder in mn droom werd die ene turk neergeschoten.. en opeens ging mijn wekker en watwas ik blij dat mijn wekker af ging :-D
ik was echt zo bang.. eerste wat ik deed was naar buiten kijken of er geen hoofd lag voor mn deur.. maar wat er wel opeens lag was een voetbal.. !!

dit is nu de derde keer in korte tijd dat ik droom dat iemand onthoofd werd.. kan iemand dit uitleggen :(
vind het allemaal erg eng.. want s ochtends durf ik gewoon iet meer alleen de deur uit omdat k bang ben dat er echt ergns een hoofd ligt.. !!

Groetjes..

Blondie
13 jaar geleden

Ik droom nu al zolang van die vreemde dromen en snap er werkelijk niks van.

Eerst ging het altijd dat ik "ontvoerd"werd door spoken/geesten .of dat er spoken in een kamer stonden kon schreeuwen wat ik wou maar er kwam geen geluid uit.
Nu droom ik erg veel dat me gezin (kinderen en man) maar voornamelijk me kinderen worden "vermoord"door spoken althans de "moord"zie ik niet maar ze worden wel gepakt door spoken.

snap er werkelijk niets van aangezien de dromen gewoon terug keren en negen van de tien x het dezelfde droom is

Groetjes

youri
13 jaar geleden

ik heb gister een enge droom gehad dat ik in een survival camp zat en dat ik toen naar een soort school ging daar werdt mijn meester gepakt door een moordenaar en de hond alles zat op die school zelfs me ouders en me meester zij schiet op de gas fles langs ons! ik en me vriend schieten ik wou de honden pakken en me moeder alles maar toen ontplofde alles en een slegte dood :( ik wil dit zo ontrafeld hebben ik heb deze droom al een paar jaar.

met dank aan: youri

Priscilla
13 jaar geleden

Ik droom vaak over slangen en meestal kan ik de betekenis ook van vinden maar dit keer was het anders en angstaanjagender dan normaal.
Dit keer ging het niet over mijzelf maar was ik een toeschouwer van een man en een zoon die een grote slang door zijn mond naar binnen kreeg.
Eerst de man dan de zoon. Waar bij de zoon eerst jankend zag hoe de slang door zijn vaders mond zich naar binnen werkte en het was dezelfde
slang dat bij de zoon naar binnen ging.

Wat kan dit afschuwelijk droom betekenen...word er zo misselijk van als ik die beelden iederkeer voor me zie.

Groetjes
Pris

dielingen
13 jaar geleden

Ik heb vanacht gedroomd met mijn broer , die achterna werdt gezeten door een zwarte witte slang.
Op gegeven moment sprong de slang op hem en begon hem te bijten.
Kan je mij vertellen wat de betekenis hiervan is.

13 jaar geleden

halloo,
ik heb een droom gehad wat ik niet snap, ik hoop dat iemand het me kan uitleggen.

Ik woon bij me oma en ik droomde dat ik met haar naar huis liep, ineens ging de luchtalarm af. Ik zei tegen mijn oma in paniek: er is iets gebeurd! Ineens zag ik overal vuurwerk, toen zei ik weer tegen mijn oma die ineens in de buurvrouw veranderd was : Volgens mij is er iets moois gebeurd en is overal vuurwerk,
Ik deed een stap vooruit, en ineens gingen overal bommen af. Ik lag op de grond naast de bosjes, en ik voelde gewoon dat ik bijna dood ging. Ik had het gevoel dat myn oren uitelkaar ging knallen. Ik weet dat ik nog dacht, als mijn oren ontploffen ga ik dood.
en toen schrok ik wakker,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik vindhet nog al een enge droom
alvast bedankt

Laura D
13 jaar geleden

Hallo!

Wanneer ik droom, zijn mijn dromen meestal eng. Vaak herriner ik mij de dag erna nog weinig van. Maar dat is vandaag niet het geval.
Ik droomde het volgende: IK was ergens op vakantie. Ik ging op de rotsen aan de zee in mijn fotoalbum ging kijken. Toen ik terug naar mijn hotelkamer wou gaan, durfde ik er niet meer van af. Gelukkig kwam er een koppeltje voorbij gewandeld. Ik kende hen niet. De jongen, Hammy, kwam mij helpen. Zijn vriendin maakte er een foto van. Toen we van de rotsen waren en de foto bekeken zagen we een foto waar Hammy mij van de rotsen duwde. Maar dat was helemaal niet gebeurd. Daarna gingen we iets drinken. Hammy dronk een koffie en daar kwam 'Good work Hammy' op te staan.

Zo dat was mijn droom dan.

Groetjes!

debby
13 jaar geleden

hoi

ik heb net als jij soms ook enge droom maar zelf vind ik ze niet eng raar genoeg

maar heb 2 keer in een week een 2 verschilende dromen gekregen en werdt angstig wakker
maar kan het zelf niet uit vissen wat ze nou echt betekene

als je dat gaar voor mij zou willen doen graag

de 1ste droom was in een grot me 2 mannen en vrouw ik had het gevoel dat ik van een afstand stond te kijken op eens gingen de mannen rennen ze waren ergens bang voor
de vrouw wou ook rennen maar kon niet want ze werdt vast gehouden en opeens uitelkaar gerukt door zombies maar op dat moment had ik het gevoel dat ze mij uitelkaar aan het rukken waren
en toen werd ik wakker heb een half uur op me bed gezeten voor ik weer durfte te gaan slapen

en me 2de droom was

ik stond samen met me moeder in de tuin ( me eigen tuin )
en we hoorde peipende banden en we zien een oudewetse auto de hoek om scheuren maar verlies de macht over de stuur en rijd zo aan de overkant bij de buren hun huis in

die buren kenne we niet die flat gebouw is in het echt blauw maar ook in mij droom blauw en voor de rest was het een mooie dag
de oude wetse auto was ook blauw met rode vlammen en de spratborden van de wielen waren zilver
maar toen ik wakker schok had ik een hele raare gevoel in me maag

hoop dat je me kan helpen

groetjes deb

13 jaar geleden

Hoi
mijn vriend heeft een enge droom gehad. hij wou eigenlijk ook wel weten wat er met die droom wordt bedoelt. kan iemand mij uitlegeen wat zijn droom inhoud.
Hij was thuis en op een gegevende moment werd hij geroepen dus ging hij naar buiten toe. Ik was zelf ook binnen in het huis en toen ik het te lang vond duren ben ik ook maar naar buiten gegaan. Er stond een busje en die nam mij mee en mijn vriend lag verwond opstraat niet in staat om hulp te roepen. hij zag alleen mij wegrijden in dat busje waarmee ik werd ontvoerd nog en toen werd die bewustloos.

kan iemand mijn vriend uitleggen wat zijn droom inhoud,want hij is namelijk een beetje bang ervan geworden en krijgt telkens die droom weer terug.

alvast bedankt voor jullie hulp
groetjes paard

samana
13 jaar geleden

Laatste keer heb ik iets heel raars gedroomt
we waren met de hele familie bij mij thuis en zaten gezellig iets te drinken ofzo
en ineens zaten we allemaal in de badkamer ,, hoe we daar kwamen weet ik niet..
en toen ik terug wilde naar de woonkamer zag ik dat er een grote zwarte beer in de woonkamer was.
dus ik snel de deur weer dicht doen. ineens vloog de deur open en kwam die beer eruit..
hij liet mijn ouders enzo met rust en ging achter mijn aan. ik prbeerde te rennen maar op de een of andere manier ging het niet
en toen zag ik ze beer op me springen en werd ik wakker..

echt heel raar..
ik droom ook heel vaak dat mijn ouders worden vermoord ofzo
ik zou graag willen wat dit betekend?!

Faby
13 jaar geleden

Ik heb vanacht een hele vage droom gehad:

Ik liep in de stad waar ik woon en kwam langs het bejaardentehuis opeens zag ik allemaal bejaarden in rare japonnen om me heen staan.
Ik merkte dat andere mensen ze niet zagen en dacht dat het mischien geestverschijningen waren vooral omdat ze soms wegflitsten en weer op een andere plek terecht kwamen.

Toen vervolgens in de winkelstraat liep zag ik weer al die bejaarden om me heen.

Verder weet ik niet meer wat er gebeurde...

Weet iemand mischien wat deze droom mogelijk zou kunnen betekenen?
Want daar ben ik wel benieuwd naar!

Alvast bedankt.

Deze discussie is gesloten.