Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Voor de mensen die enge dromen hebben

Danique
14 jaar geleden

Zouden jullie mij asjeblieft willen uitleggen wat mijn droom betekent?
Ik ben op dit moment 12 jaar jong, ik heb heel veel van dit soort dromen:
Als ik een enge droom heb ervaren , dan wordt ik na die droom wakker en dan lig ik in mijn bed,
maar dan droom ik nog. Bijvoorbeeld dan staat er een enge man voor me in een hoekje en die staart
me de heletijd aan, ik was toen heel erg bang en ik doe dan altijd mijn nachtlampje aan.
En toen was ie helemaal zwart.
Die dromen kreeg ik keer op keer.

Weten jullie misschien wat dit betekent?
Ik zou het heel erg graag willen weten.

Groetjes, Danique.

Danique
14 jaar geleden

Beste Florentina,
Ik weet wat je droom betekent.
Zulke dromen heb ik ook ervaren dat ik wilde ontsnappen dus dat ik van een hele grote berg
afsprong. Dat betekent dat je voor jezelf op de vlucht bent, ben je onzeker?
Ben je ergens bang voor?
Groetjes, Danique

M@rK
14 jaar geleden

Hi, ik heb een vraagje over 2 dromen van mij.
Ik droom de laatste tijd heel vaak vreemde/enge dromen, wat misschien te maken kan hebben met mijn depressie.

De eerste:
Ik heb ruzie met mijn vader en zeg ''valt er überhaupt wel met jou te discusseren'' en dan gaat mijn moeder lachen en naast haar zit iemand uit mijn klas die gaat ook lachen. Mijn vader lacht ook even, maar hoe langer mijn moeder & klasgenoot meelachen hoe minder hij lacht. Ikzelf lach ook, en dan komt hij op mij af (ik lig op een soort bed) en zegt iets in de richting van ''nu zal ik je flink pijn doen'' hij pakt mijn been dan en duwt mijn knie langzaam naar onderen toe (de pijn voelt heel echt) maar ik kan niet schreeuwen, en mijn moeder & klasgenoot blijven lachen om wat ik toen gezegd had (''valt er überhaupt wel met jou te discusseren'') En toen werd ik wakker..

De tweede:
Ik vaar op een bootje in een soort riool, waar mensen wonen die dingen zeggen die ze niet bedoelen op die manier. Ze zeggen dus het tegenovergestelde van wat ze bedoelen. Ik zit op de boot met mijn moeder & broertje. Mijn broertje ziet dan onder water een bijenkorf en gaat over de rand van de boot hangen. Opeens komen er bijen uit de bijenkorf en die vliegen door het water heen en vliegen met een hele zwerm mijn broertje z'n mond in. Dan opeens roept een vriend van mij (die op het droge staat) '' Hier, gooi hem maar naar mij toe!!'' (waarmee hij bedoelt dat ik mijn broertje moet gooien naar hem zodat hij hem in veiligheid kan brengen) maar ik doe niks.. en toen werd ik wakker.

ik maak me best zorgen want ik begrijp niks van mijn dromen en ook in het droomwoordenboek kon ik er niks over vinden.
ik hoop dat iemand mij kan helpen, met name de droom waarin mijn vader mijn been probeert te breken is best disturbing..:(

Flx
14 jaar geleden

@thom

dit zou kunnen betekenen dat je ergens niet tevreden bent met je presentatie, en je blijft maar zoeken naar nieuwe mogelijkheden om jezelf te presenteren,

siria
14 jaar geleden

hallo, ik heb echt een enorm rare droom ik heb hem elke nacht
zodra ik ga slapen val ik in het riool,
ik zit daar in een roze bootje met mickie mous, dan haalt hij de zon uit zijn ene broekzak,
en een schaar uit zijn andere, met de schaar knipt hij de zon in stukken, die stukken gooit hij in het water waar zee sisssend oplossen tot dat het helemaal donker is.
dan haalt hij lachend de maan uit zijn kontzak en zecht dan ' zo, hier is de nacht' het is weer licht en het bootje is zwart.
hij rent op me af en houd de schaar tegen mijn keel een soort beesje kruipt op mijn schouder,het bijt me., ik probeer het weg te meppen en sla zo hard dat mijn schouder opzwelt , het valt op de grond en mickie pakt het op en knipt het doormidde daardoor geeft het beesje een kreet alsof een man in het ravijn geworpen word
ik voel die pijn en danword ik wakker.


ik ben ontzettend moe omdat ik na deze droom vaak niet in slaap meer kom
please help me

Swedish Chef
14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vaak enge, levensechte dromen.
Ik word dan ook met een heel ongemakkelijk gevoel wakker.
Mijn emoties die ik in de dromen voel, voel ik ook nog als ik wakker wordt.
Ik kan heel boos wakker worden, heel verdrietig, maar meestal heel erg door de war.
Ik wordt vaak warrig wakker omdat ik weer helemaal bij moet komen van de droom.
De enge dromen bevatten meestal iets waar ik bang voor ben en ze bevatten meestal iets van een film, maar ik zie het nooit echt duidelijk; het is altijd vaag.
Ik verlies mijn dierbaren, of ik wordt heel boos op ze. Of er komen mensen in voor waarmee ik bepaalde dingen nog niet heb besproken/afgesloten.
Ik weet niet wat ik met deze dromen moet doen, ik hoop dat ze gewoon een keer weggaan, want het is niet leuk om met zo'n rot gevoel wakker te worden.
Het duurt dan heel lang voordat ik het gevoel kwijt ben, vooral als ik alleen slaap en alleen wakker word.
Mijn vriend neemt de dromen niet zo serieus, ik weet dat ik dat eigenlijk ook zou moeten doen, maar met zulke sterke emoties/rot gevoelens wakker worden ben ik helemaal zat.

Kan iemand mij hiermee helpen? Hoe neem ik deze dromen weg?

Groetjes,
SC.

Esje
14 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde net dat ik samen met mijn vader een goede vriend van mij had vermoord en op zolder gelegd om dood te bloeden, alleen ging hij niet dood en bloedde hij niet terwijl ik hem steeds opnieuw stak met een mes. de laatste keer dat ik hem stak, lag hij op zolder en keek hij mij heel wanhopig aan, toen liep ik naar beneden en daar waren mijn vader, moeder en twee broertjes de bedden in de huiskamer aan het opmaken alleen ze lagen uit elkaar en moesten nog vastgeschroeft worden en ik wilde alleen met mijn jongste broertje van 1½ jaar slapen. En toen werd ik wakker en was ik ontzettend bang en heb ik huilend mijn vriend gebeld zodat hij me rustig kon maken.

kan iemand mij vertellen wat dit betekend want dit is nou al de tweede keer in één week dat ik over moord droom, de vorige keer stak ik mijn jongste broertje heel vaak met een met, ook die bloedde niet en leek het niet te voelen.

paraskewa ivanov.
14 jaar geleden

hallo! mn naam is paraskewa ben 43 jaar oud ben van nationaliteit:romá, ps!! gisteren had ik gedroomed van myn vader,,,dat hy heel erg boos was op my&op myn broers&zussen,, in het begin van mn droom had ik &mn pa! een gewone discusie maar dan plotseling uit het niets!? begon hy zomaar te schelden&vloeken! op ons:(( en toen ik wakker werd dacht ik op eens huh!? wat voor een geke raare droom was dat nou!? ik bedoel jezus? onze eigen vader zat z'n eigen kinderen te vloeken&schelden? dat kan toch niet!? quote! onze vader is pas 7mnd geleden overleden aan een zware ziekte:(( hy was 74 jaar oud,,,,,probeer myn lange verhaal op z'n korts uit te legen!:(( Ik&m'n broers&zussen hebben een hele zware periode achter de rug! myn echtgenoot is 5jaar geleden:overleden mn schoonzus,,,beide onze ouders zyn gestorven:(( onze moeder 4jaar geleden&onze vader 7mnd geleden,,,,,quot! voor dit alles gebeuren&etc,,,,,,,? onze ouders zyn 25 jaar gelden uit elkaar gegaan maar toch onlangs alle ups&downs! die we mee hebben gemaakt!:(( toch we hielden we zielsveel!<3 van onze vader&hy van ons!<3 ook al ging het allemaal mis!:(( toch was onze paps!<3 THE BEST! hy had zn slechte&goede kanten zo als iedereen.lol!:) mn moeder was ook niet de makkelykste person om mee te leven maar toch! she to! was the best mom!<3 sorry voor het mischien niet korte verhaal achter af!:(( hoop dat iemand van julie weet zoals?,,,,,wat voor een beteknis was die rare droom eigenlyk!?:s ik bedoel dat mn pa zo boos&kwaad! op ons reageerde!?:(( trouwens ik&mn pa hadden een hele sterke band samen! ik was zyn oudste dochter! daddys girl!;) groetjes!&ps! zit te wachten op mn antwoord!:$

Nickjuh
14 jaar geleden

hoi,

Ik droom al heel veel nachten achter elkaar dat ik een gebroken been heb.
Ik vind het geen leuke droom want ik rijd ook paard, en dan wil je geen gebroken been.
Wil je me helpen? of zeggen wat het betekent>?

Groetjes Nickjuh

LUKAS
13 jaar geleden

MIJN DROOM BLEEF ZICH OOK ENKELE KEREN HERHALEN
IK ZAT ALLEEN OP MIJ KAMER IN DE NACHT IN HET HUIS BRANDEN GEEN ENKEL LICHT ALLEEN MIJN NACHTLAMPJE
TOT HIJ KWAM (EEN VAGE BESCHRIJVING WIT MASKER KAKI KLEREN EN TOCH WIST IK WIE HET WAS) EN DAN KEN IK HEM WEER
NIET HIJ BRENGT ME NAAR BENEDEN IN HET DONKER EN PLOTS WORD IK WAKER

laatje
13 jaar geleden

ik droom al twee keer dat mijn broer overleden is.
Ik kan er gewoon geen uitleg bij vinden , ik heb een hele goeie band met mijn broer.
verder mankeert ie ook gelukkig niks.
bij de eerste droom was hij normaal overleden tweede droom omdat een kennis van ons overleden is zag ik dat terug in mijn droom en achteraf bleek dat het mijn broer die daar lag in die doodkist ?!!!
pleas kan iemand uitleggen?

alvast bedankt

groet: Laatje

xMARYx
13 jaar geleden

Hallo Laatje

Het dromen over de dood van je broer suggereert dat je broer een bepaalde eigenschap bezit, die jij onbewust mist bij jezelf. die de geliefde met zich meedroeg. Ga eens na welke eigenschappen van je broer jij het meest waardeert. Dit zou je kunnen helpen om jezelf op bepaalde vlakken te ontwikkelen. In dit geval zou je droom specifiek gericht ijn op de relatie tussen jou en je broer.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en bewust nadenkt over hetgeen je waardeert in je broer. Vergeet ook niet om dit naar je broer toe uit te spreken op het moment dat je hier achter bent. Dit komt niet alleen jullie (spirituele) band ten goede, maar hier over praten kan voor jullie beiden erg verhelderend zijn.

Succes!

jo..
13 jaar geleden

hallo,,

kan iemand mij vertellen wat mijn dromen in houden?

ik onthoud normaal een droom, maar de laatste tijd wel..

zo droomde ik laatst over een vrouw op het werk die zou overlijden, deze vrouw was niet ziek ofzo.. precies een week later kreeg ik op het werk te horen dat deze vrouw was overleden..

een paar dagen later droomde ik dat mijn oma zou overlijden, ik was hier in mijn droom helemaal rouwig om.. gelukkig is dit niet uitgekomen..

ook droomde ik gister dat mijn vriend onze relatie ging verbreken.. terwijl we op het punt staan samen te gaan wonen..

wat houden mijn dromen in? ik hoop dat iemand mij uitleg kan geven..


groetjesss

noa
13 jaar geleden

ik droom steeds dingen die ik eng vind maar ze gaan niet weg kan iemand mij alsjeblieft helpen zodat ik weer rustig kaan dromen

noa
13 jaar geleden

hallo nickjuh je hoeft niet bang te zijn de dingen die je droomt heeft vaak te maken wat je hebt gezien of mee heb gemaakt en kan ook gewoon een ilusie zijn

stefanie
13 jaar geleden

??Eerst was ik met mijn vriendje ofzo maar later was ik in een supermarkt met mn moeder en zusjes en toen vroeg zown jongen of mn moeder kon wisselen voor een karretje terwijl hij al midden in de winkel stond en toen gaf mn moeder haar portomonnee en toen pakte hij er geld uit en ikk zag dat hij stiekem meer pakte En toen pakte ik hem vast en kwam er even later iemand van de winkel en daarna was ik even weg ofzo en toen ik terug kwam was bijna iedereen dood want die jongen hafd ruzie gemaakt met een cameraman waardoor de camera was ontploft en er een vrachtwagen de winkel in was gereden, ik mijn moeder en mijn zusjes leefden nog wel
Overal lagen dode mensen en 1 vrouw was zwaargewond en ze lag buiten en leefde nog
Mijn zusje prikte in haar wond zonder de bedoeling haar pijn te doen en zoals altijd luisterde ze heel slecht toen ik en nog iemand die er volgens mij steeds bij was ( een meisje uit mijn dansgroep) schreeuwden dat ze dat niet moest doen. daarna wouden we haar helpen en toen was ze bang voor ons,
Mijn andere zusje zat gewoon nogsteeds voor zown tv die ze in supermarkten hebben

het was allemaal heel erg realistisch en ik werd denk ik wakker nadat ik echt een persoon zag die doormidden was, ik wou kijken of er meer overlevenden waren die ik kon helpen namelijk.
Ik schrok er denk ik zo van dat ik wakker werd en nu slaap ik nogsteeds niet.

Ik heb gisteren ook al eng gedroomd en laatst had ik het ook bijna een hele week, ik ben nu bang om te slapen, wat moet ik doen?

Stefanie

13 jaar geleden

Ik heb van de week ook een enge droom gehad.
Ik liep naar mijn huis in het bos (ik woon in reallive gewoon in een woonwijk) het was erg donker en ik voelde mij niet op mn gemak.
Ik kwam toen langs een aantal bomen, en zag in mijn ooghoeken op een van de bomen een oranje achtige gloed, op dat moment zette ik het op een rennen naar mijn huis.
Toen ik binnen kwam werd ik wakker, en bleek dat mijn hart als een razende te keer ging.

Wat heeft deze droom te betekenen

robje

kimmie 866
13 jaar geleden

Ontrafel je nog steeds enge dromen?

Bente
13 jaar geleden

Hoi!
Ik heb vandaag gedroomd dat ik naast een vliegveld woonde en er een vliegtuig neerstortte, nadat hij eerst nog een paar keen probeerde te landen met een brandende vleugel. Een keer kwam hij recht op mij af maar gelukkig is hij gewoon geland. Betekend mijn droom iets?

Groetjes,
Bente.

13 jaar geleden

hoi

Ik heb vorige week een paar keer gedroomd dat ik in de gevangenis zat. Ik heb dit zeker 4 keer gedroomd en het was heel erg ik voelde me erg alleen en opgesloten. Kan iemand uitleggen wat dit betekent?

Alvast bedankt!

Moniek240
13 jaar geleden

Ik droomde dat in een achterstandswijk liep over allemaal hobbelde straatje en overal waren donkere vrouwen die miskramen kregen en iedere keer zag ik ''het'' eruit komen en overal was bloed.... Waar ik ook liep.. Het was VRESELIJK... Er was ook een soort dak boven mij, waardoor het heel benauwd was...

Ik liep steeds verder en kon ik er eindelijk uit komen en kwam ik (een verdieping hoger, zoals in sommige winkelcentrums) bij allemaal mannen terecht die heel hard moesten lachen en heel veel eten hadden en lol... Ze zagen mij niet, maar ik dacht steeds hoe kan dit. Zo'n groot verschil... Ik voelde me echt, echt vreselijk.

En als ik dan wakker word ben ik helemaal van slag...

En zo heb ik iedere nacht van dat soort dromen... Wat is dat toch.....

Ik kan soms niet praten of bewegen, maar ik kan soms ook heel hoog springen en vliegen... Maar goed s'nachts moet je slapen en niet dat soort dingen. Ik word doodmoe wakker en heb een humeur waar iedereen van weg rent. En voel de droom heel vaak de hele dag nog in me....

x

Daphne1234567
13 jaar geleden

Hooii,
ik heb laatste tijd 's nachts dat ik dan half wakker word, dan loop ik naar me ouders toe en dan zeg ik dat ik word vermoord enzo.
ik heb dit echt elke nacht is er een oplossing/ betekenis voor??

xxx

Ellenk
13 jaar geleden

Ik heb de afgelopen periode heel de tijd dezelfde nare dromen gehad.
De ene ging over dat men tanden uitvielen in kleine deeltjes,
en een andere is dat ik me eigen zie liggen te slapen terwijl er aan mijn voeten of zij een vreemde zwarte
man naar me staat te staren, maar ik kan zijn gezicht niet zien.
En vooral die laatste droom bleef terug komen,
ik vond het nogal eng en verontrustend, maar toen geloofde ik nogal in geesten en dacht er veel aan,
zelfs op een keer wist ik zeker dat ik de deur van slaapkamer had toe gedaan,
en toen ik wakker werd stond die open, terwijl er niemand anders in het huis was,
maar nu de laatste dagen dat ik er minder aan denk,
zijn die enge dromen ook minder,
maar wat zou het kunnen betekenen ?
ik hoop dat iemand me meer uitleg kan geven

Chatrer
13 jaar geleden

Goeienmogen,

ik heb sinds een paardagen , wil ik optijd naar bed gaan dan denk ik ben ik lekker uitgeslapen.. dan val ik in een lichte slaap en dan krijg ik zo suis door me oren en word me hooft heel zwaar en dan zie ik heel snel dingen voor me ogen en dan lijk het net dat ik lig te trillen en dat ik door heel me bed lig te draaien, en dan wil ik me ogenn open doen maar dan luk dat niet en word het steets erger dan wil ik omhoog komen en lukt dat ook niet, en dan krijg ik eindelijk me ogen open en ben ik zo moe.. en dan wil ik me ogen open houden om het te laten ophouden maar dan vallen me ogen weer dicht en begin het weer presies het zelfde en heb het dan ook heel warm , en het gaad elkenacht zo door dan lig ik gewoon wakker tot 4 uur half 5 omdat als ik wil gaan slapen gebeurt dat uit eindelijk om 4 uur val ik wel in slaap maar ben ik overdag wel heel moe en wil ik smidags slapen dan heb ik daar geen last van!! ?? kan iemand mij vertelen wat dit is hoe dit komt , ik dacht eerst dat dit paniek anvalen waren maar ik weet het niet zeker


Groetjes Cynthia

Steffi
13 jaar geleden

Okee.. ik hoop dat dit een beetje uit te leggen is

ik weet er nog best veel van en ik zie het ook echt nog voor me ._.
ik word er ook echt bang van

naja, ik was onderweg naar iets belangrijks voor hele slimme zakenmensen ofzo. ik was op de fiets en ging een tunnel onder en kwam in een straat. het gebouw hoorde daar te zijn en ik kon het niet vinden, ik ging dus kijken of mensen in een huis in de straat mij konden helpen, maar daar was dus een jongen dood , er lag een hoopje met bloed en ingewanden in de kamer (in de kamer had je een open deur met tegen de muur een kast) en er was een moeder die stuurde me naar achter in de tuin, daar stond een bezem met nog zo'n hoop, die moeder heeft die stukken verzameld en in zo'n groencontainer (prullebak) gedaan. ik ben toen gewoon weer weg gegaan. ik ging proberen om terug te fietsen naar het begin maar ik kwam op een andere plek terecht (v&d) ik kwam daar een meisje tegen ofzo die was zwerver en ik nam haar mee naar huis met de trein, naar het huis van een tante toen want mijn moeder was weg.
het is zo raar..





Deze discussie is gesloten.