Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Voor de mensen die enge dromen hebben

PatriciaF
13 jaar geleden

Ik heb de afgelopen tijd hele enge dromen gehad.

Op vakantie ( vorige week) droomde ik dat de muren in de kamer waar ik sliep op mij vielen, ik kon ze niet tegenhouden. Ik kon ook niet de kamer uitkomen, toch ben ik opgestaan en gaan schreeuwen, mijn kamergenoten schrokken zich rot toen ze mij hoorde schreeuwen om hulp. Toen ik eindelijk de kamer uit kon, ben ik tranen uitgebarsten, ik beefde, zweette en was doosbang.

Een paar dagen later had ik weer een enge droom, nu stonden er 2 mannen langs mijn bed, vol met tekens/ tatoeages, ze deden niets, maar keken alleen maar, toen ik vroeg of mijn kamergenootje de lamp aan wilde doen, zag ik ze weggaan. Daarna ben ik weer in slaap gevallen.

Ik vind het erg eng om te gaan slapen, omdat ik heel bang ben, dat het weer gaat gebeuren.
Kan iemand mij helpen? Of vertellen wat bovenstaande kan betekenen?
Ben heel benieuwd,

alvast bedankt,

Groetjes Patricia

Noortje
13 jaar geleden

Ik droomde vannacht dat ik in een witte, kleine achtbaan zat en iemand in witte/gele kleding steunde met zijn knieeƫn op de rails... Je raadt het al, mijn karretje kwam langs en ik voelde een soort doffe, slipperige klap en zijn benen lagen eraf... Ik was in deze droom helemaal getraumatiseerd en zocht een (mijn?) vriend op om troost te zoeken. Later kwam ik daar terug en toen liep hij op staken rond ofzoiets... Hij leek het ook niet erg te vinden, het slachtoffer keek gewoon neutraal.

Later in de droom was ik met een groep vrienden ('s nachts) op pad en we werden opeens achternagezeten door de politie. Ik vluchtte met iemand een soort grotje in (midden in de stad, verklaar dat eens...) en later sprongen we met de rest in een auto en werden we nogmaals achternagezeten.


Ik moet wel zeggen, ik ben HSP, dus ik neem vaak teveel hooi op mijn vork waardoor ik sneller overprikkeld raak dan de 'reguliere' persoon (HSS type). Dit telt ook mee in het erg negatieve karakter van dromen als ik overprikkeld ben.

Ik ben heel dankbaar als iemand mij een uitleg kan geven :-)

yentl
13 jaar geleden

hey ,,
Ik droom steeds maar over iemand die ik wel ken maar die ik heel erg haat , omdat ze me vroeger een soort van pestte. in mij dromen doet ze heel gemeen (dan pakt ze bijv. iets af wat me erg dierbaar is) in mijn dromen over haar moet ik ook vaak huilen. Ik wil gaag stoppen om over haar te dromen! Help me pleasee ,,
xxyentl

ahsiran
13 jaar geleden

Hey,
ik heb een droom gehad over een feest op mijn werkplek... daar liep het feest al snel ten einde en ik moest dan maar samen met een vriendin (die ik al in geen eeuwen meer heb gezien) naar de stad om eten of drinken te halen volgens mij... maar op weg daar naartoe (lopend) kwam er een man in een witte bestelbus aangescheurt en kwam ons achterna. Het was niet goed begreep ik al toen mijn vriendin gegon te gillen en wegrende. De man in de auto kwam achter mij aan en ik vluchtte een wijk in die voor mij onbekend was. Er kwam een vrouw uit haar huis en die stapte in haar auto (een snelle sportwagen) ik vroeg haar om hulp en zij dat de man in de bestelbus me achtervolgde. Ze keek me aan en lachte me uit. Daarna schoot de man m neer en wou me in zijn auto sleuren, maar dat kon hij om de een of andere reden niet. Plotseling veranderde het beeld en ik lag alleen, met nog steeds die schotwond. Een grote wolf kwam op me af en gromd luid. Ik sloot mijn ogen even en vervolgens voelde ik een ijskoude hand op mijn hoofd. De wond was weg, maar de angst nam toe. Ik kon me niet meer bewegen en mijn ogen gingen niet meer open. Ik leek pijn te hebben, maar ik voelde die pijn niet. Toen ik weer bijkwam vertelde een arts me dat ik niet echt was en dat hij geen andere keuze had dan de stekker eruit te trekken. Pas toen hij dat vertelde kreeg ik door dat ik in het ziekhuis lag, vanwege die schotwond blijkbaar. Dus ik ging dood... en toch ook niet. Om de een of andere vreemde reden kregen ze me maar niet dood. Ze deden pogingen met messen en geweren, noem maar op. Maar ze kregen me niet dood.
het klinkt best slap nu ik dit zo opschrijf, maar ik was echt doodsbang toen ik wakker werd. Die dag moest ik naar het werk toe, en ja hoor, ze gaven een feest daar. Op de heen en terugweg stond ik doodsangsten uit, vooral toen ik op de terugweg een witte bestelauto zag. Maar niemand heeft geprobeert me te doden, en ik leef ook nog steeds :p dus een voorspellende droom was het niet
ik weet niet wat het wel betekend

Coulrophobia
13 jaar geleden

Heei !

Ik droom de laatste tijd ook zo raar, ik heb net een bericht gepost, ook onder algemeen, misschien kun je daar even kijken!
onder ; Rare dromen !

gr.

Lotte
13 jaar geleden

Ik droom altijd over verborgen kamers in mijn huis.
kamers waarvan ik niet wist dat ze er waren.
(ze zijn er ook niet)
weet iemand wat dit betekent?
Groetjes.

13 jaar geleden
Beheerder

jaa ik heb wel een vermoeden. Een huis is niets dat je door en door kent en elke kamer heeft zijn rol. Misschien zijn er dingen in je leven die je ook denkt te kennen alleen dat er nog een diepere zaak achter zit. Wieweet steld het huis in je droom wel een mens of situatie voor die je denkt te kennen, alleen je komt steeds meer te weten of je komt nog meer te weten dan dat je nu weet.

MvG Feneaux

xsneakerdd
13 jaar geleden

Lieve allemaal,

Ik heb al twee keer de zelfde droom gehad, namelijk dat ik met twee vriendinnen in een weiland liep, en dat er toen opeens een (thaise?) man op ons af kwam die ons met een woudmes wou raken. Toen we wegrenden gingen mijn benen ineens heel sloom, en dat heb ik altijd als ik droom. Dan wil ik ergens voor weg rennen en dan zijn mijn benen zo zwaar dat ze niet meer vervoerd kunnen worden. Maar even bij mijn droom, toen ging die thaise man ons opsluiten in een kamer en telkens als ik zijn hoofd zag was ik zo bang. En het gekke was, toen ik wakker werd uit mijn droom en ik beneden naar de wc ging toen droomde ik nog steeds heel vaag verder.

Weet iemand wat dit betekend of is dit gewoon een nachtmerrie ?

Liefs desiree.

Thorn
13 jaar geleden

Hoi,

Gisterennacht had ik een beangstigende droom.
Het lijkt of ik in mijn gezicht erg verbrand ben door de zon.
Ik begin eerst aan m'n lippen te pulken (doe ik in het echt ook), maar in mijn droom is het niet zo'n een klein velletje wat ik eraf trek. Af en toe scheurt het in en krijg je een klein stukje bloot vlees zeg maar.
ik raak geobsedeerd door mijn gezichten kijk naar mezelf in de spiegel om zeker te weten dat ik alle loszittende vellen eraf heb getrokken. Rond mijn mond en mijn neus blijf ik maar pulken en trekken, grote lappen met vel heb ik in mijn handen, ik kijk ernaar en voel een voldoening.

Het was zo realistisch.. weet iemand wat dit betekend?
Heb gezocht waar huid voor staat, maar veel verder kom ik daar niet mee. Ik haal mijn beschermlaag bewust weg... hoezo???
Heeft iemand een betere of duidelijkere verklaring?

Lieve groetjes
Thorn

Florentina
12 jaar geleden

Hoi,

Ik heb de laatste tijden hele nare enge dromen.
In mijn droom zijn er mensen die mij om het leven willen brengen, er wordt geschoten en alles.
Maar toch ontsnap ik, door juist van een flatgebouw te springen..

Ik zou graag willen weten wat dit voor n betekenis heeft.

Alvast bedankt!

Groetjes Florentina

kristel
12 jaar geleden

Ik heb vanacht gedroomd dat ik dood was en mijn eigen doodskist een berg op trok. Ook mijn zus trok een doodskist de berg op. Er lag sneeuw. Na een eind gelopen te hebben kwamen we aan bij een overdekte begraafplaats. Hier moesten wij beide een beeld uit zoeken zodat we daar onder konden worden begraven. Ik koos voor een torso van Jezus, mijn zus voor een goud, overdadig versierd kruis. Daarna kwam ik thuis aan, waar mijn moeder boos en verdrietig zat te bellen met een vrouw. Ze zei dat ik niet goed had uitgekeken, waarvoor zij mij gewaarschuwd had. Ik dacht aan de woorden van mijn moeder die ze gezegd had: Als iemand dood gaat, zou ik wel eens iets van hem/haar willen horen. Hierdoor deed ik de lampen, tv en radio aan en uit zonder ze aan te raken. Ik werd boos op haar en wilde tegen haar in gaan. Door heel hard te schreeuwen en al mijn energie te verbruiken. Ze zei aan de telefoon: ik hoor een stem. Toen werd ik wakker.

12 jaar geleden

florentina, dit is een mooie droom , je moet in de diepte gaan graven dus in je onderbewuste. Je moet proberen na te gaan waarvoor je rent of bang bent. Het is zo dat je je zelf GEEN angst moet laten aanpraten , bid tot God en vraag om een snelle antwoord hierop als je je te veel in je hoofd haald , hij zal je echt een antwoord geven. Ook hoe je het beste met een situatie kan omgaan, De flat moet je zien als je spirituele lichaam dat krachtig genoeg is om die spirituele sprong te wagen in de diepte ,in je ONDERBEWUSTZIJN dus.. Ik vind het heel prachtig hoe onze gidsen ons onze zwaktes laten zien , en wat we er aan kunnen doen om beter voor ons zelf te leren zorgen. Wees geduldig met je zelf als je zelf leert kennen op je MINDER STERKE KANTEN het komt goed met je, maar geduld , en nog eens geduld, in het zoeken naar je zelf , soms gebeurd het niet in een leven dat je het antwoord krijgt . Je krijgt in dit leven waarop je recht hebt als mens. Dus dat stukje wat je in dit leven moet/ mag leren, meer zit er niet in. Heel veel licht en kosmische kracht van uit de Goddelijke wereld. Bid en bid nog eens om innerlijke kracht. Je bent een goed mens. Je wordt ook goed geleid.
groetje

12 jaar geleden

Thorn ik weet het niet maar ik krijg een lachbui bij jou. De huid is ons grootste orgaan ter bescherming. je mag al het overtollige energie gaan uit sporten, fietsen of zwemmen. je mag niet te veel aan energie hebben, dus moet er zeker wat van af. Het is niets engs aan je droom. doe alles wat je kan de natuur in om andere soort energie op te doen. heel veel licht.
groetje1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door Lucinda.

12 jaar geleden

Een slang is negatief als hij jouw agressief aanvalt. Heb je ruzie ? of je broer? Het witte is genezing , zuiverheid. Het zwarte is negatief. Er zitten tweekanten aan je kan de droom weer terug roepen in gedachten en niet rennen , maar gewoon de vraag stellen wat dit te betekenen heeft. Ga na hoe jullie door het leven gaan.. Het is meer een waarschuwwing voor een verborgen vijand. Pas dus op je tellen. Bid om kracht het komt goed.
heel veel licht wens ik je .
groetje

12 jaar geleden

Waarom open je die deuren niet? het is jouw droom . Mocht je dit weer dromen open dan de deuren want er liggen heel veel schatten voor jou verborgen in .

12 jaar geleden

Yentle, het stoppen gaat helaas niet als hoe jij dit wil, of wanner jij dit wil. Het is n.l zo dat de kosmos ons leidt naar die situaties die via dromen ons meer vertellen over ons zelf. Via dromen worden vaak personen die we bijna altijd kennen iets duidelijk gemaakt. Je moet het zo zien dat je in de eerste plaats nooit mag haten, je blokkeert n.l de energie toevoer van liefde naar jou toe en visa versa. Ook door haat gevoelens te hebben vergiftig jij het energieveld om je heen. Het gaat onregelmatigheden vertonen waardoor jij een disbalans krijgt in jouw energiehuishouding, wat weer leidt tot onverklaarbare ziektes ,aandoeningen die je op je zelf afroept door je bewuste onbewuste gedachtegang. STOP NU HIERMEE TERWILLE VAN JE GEZONDHEID.
De droom geeft aan dat de persoon die je zo intens haat , een zelfkant van je is. Zij is jouw spiegelbeeld. Jij kan ook zo zijn maar je bent dit niet. De grootste les in deze droom is dat je ook als iedereen een DUISTERE kant hebt. Probeer deze kant van je te laten intregeren in je onderbewustzijn , het staat niet los van je. Breng dit in balans.

Het heeft jouw zo in zijn greep dat je er altijd overdroomt en zelfs gaat huilen door overmacht. Je wordt duidelijk gemaakt dat je dat wat je op school is overkomen ,mag gaan loslaten NU. Anders kan je door jouw krampachtige vasthouden aan het verleden in de problemen komen met je zelf. Het huilen is loslaten van overtollige opgebruikte energie HET IS VOORBIJ, HET IS GEWEEST.. Het huilen schenkt genezing , opluchting. Ga desnoods inderdaad een potje huilen hierover en voel de pijn , ervaar wat het pesten met je doet, wees bewust van de emoties die het bij je oproept. Geef je zelf de kans deze pijnlijke gevoelens te ervaren en stop het niet weg ,door een alternatief als haat te gebruiken.

Ik heb ook geleden onder nog ergere omstandigheden en moest ook leren om te weten wat voelen is of betekent, tenminste bewust iets voelen en ervaren.
Schaam je niet voor je zelf. De droom geeft je duidelijk aan laat het los ,zie het huilen nogmaals. ervaar het en geef het een plek. Of nog mooier als je diegene tegenkomt vertel haar eerlijk wat het pesten je heeft gedaan en dat je het nu van je afzet door het gesprek. Kom je diegene niet meer tegen bid om kracht om dit alsnog een plek tegeven. herinner mij ik stuur je als nog een ondersteunend gebed hiertoe als je ervoor open wil staan om verder te gaan met je leven.
Ik weet wat het voelt en hoe diep dit zitten kan. Maar vanaf nu mag je hulp verwachten en kijk niet meer naar de deur die achter jou gesloten is, kijk naar de deur die nu voor jou OPEN is n.l. GENEZING. Ik vind je moedig dat je dit wilde delen. Het komt goed je roep is gehoord door HET LICHT.
veel kosmische kracht. licht en liefde.
groetje1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door Lucinda.

12 jaar geleden

NOORTJE.
Deze droom tenminste is wat ik voel, je moet niet overmoedigd zijn als er vrienden bij zijn. Je mag gewoon je zelf zijn en toch zal men van je houden met al jouw gebreken. Denk je te veel na of zit jij teveel in jouw hoofd zie centrum.? schud je zelf eens flink door elkaar zie achtbaan, en ontdoe je zelf van het overtollige energie dat je vasthoud door dat je zelf aangeeft dat jij teveel hooi op je vork neemt. De energie is te veel en moet weggewerkt worden zie amputatie , ga in gebed zie knieen, en vraag aan jouw gids om je te zuiveren van dat wat te veel is, zodat je in eigen energieveld mag staan er wordt van uit het HOGERE OP JE GELET, ZIE politie, is bescherming, is hulp die aanwezig is maar je vlucht ervoor. Je kan niet vluchten voor het HOGERE IN JOU. De vrienden zijn je subgidsen. DIT IS EEN HELDERE DROOM.
Heel veel licht en liefde van het universum.
groetje1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door Lucinda.

Talischa
12 jaar geleden

he,
ik heb een hele nare enge droom vind ik zelf.
ik heb een droom over een soort meisje die danst op een podium met 2 andere meisjes of jongens maar dat doet der niet doe, opeens valt het meisje, en ze kijkt geschrokken naar de linker kant van het podium waar een meisje zit die heel eng voor zich uit staart en iedereen kijkt ook naar haar naast haar zit een meisje die der hand vast heeft en op een gegeven moment lacht het meisje heel eng en gaan de wenkbrauwen puntig staan enz. het is een beetje in indo meisje en dat meisje dat danst heeft beetje van die buikdans kleren aan, ik heb deze droom voor de 2e keer en weet echt niet wat het betekend, altijd als ik door wil dromen om te ''vragen'' wat ze wil ben ik te bang en maak ik mezelf wakker.

xx

AnoniempjeXIV
12 jaar geleden

Ik heb les van een leraar die ik eng vind
In mijn droom kwam hij dronken binnen en pakte hij me vast, hij wilde ook iets doen met een aansteker
Op een gegeven moment verdween hij.
Hij heeft niks gezegd maar hij zag er wel hetzelfde uit

vogeltje
12 jaar geleden

Hallo,

ik ben benieuwd of je me kan helpen, eigenlijk geloof ik absoluut niet in dit soort dingen, dus ik ben benieuwd of iemand kan bedenken waar deze dromen vandaan komen.

De droom die ik elke keer heb, elke keer hetzelfde en elke keer doodseng gaat als volgt.

ik ben in een donker bruine kamer, koeling? in iedergeval vaage muren, tegels ofzo? ik heb geen idee maar dat is het enge niet, steeds droom ik dat een eng meisje mijn goede vriendin is, ik vind het tijdens mijn droom nooit erg, speel vaak gewoon met haar, ze heeft rare ogen, soort van zwarte vlekken en zwart haar, ik weet nog van vroeger dat ik toen al van zulke dromen over de ogen van de luiaard had, die vind ik nog steeds heel eng, daar doet me dat meisje ook aan denken, goed tijdens mijn droom vind ik het meisje dus niet eng, totdat ze dicht bij me komt staan, dan schrik ik wakker en durf ik niet te slapen. Ik ben nu bijna 20 maar heb die dromen als sinds mijn 17e en ze blijven doorgaan, heel irritant.

heeft iemand een idee waar dit vandaan komt, ik kom er namelijk graag vanaf, misschien dat het helpt als ik weet waarom ik die dromen heb.

alvast heel erg bedankt!

groetjes,

vogeltje

Marissa
12 jaar geleden

Heey.
Mischien kunnen jullie mij helpen.

Vanacht werd ik rond 5 over 3 s'nachts wakker en ben 10 minuten later weer in slaap gevallen.

Mijn Droom:

Eerst ging ik in een auto een aantal keer de zelfde rondje maken(soort van rotonde). Met iemand. Het was helemaal zwart zonder gezicht. Uiteindelijk kwam het huis van mn tante in het midden van de rotonde te staan. Ik ben daar naar binnen gegaan. Ik weet niet waar de auto is gebleven. Toen ik de deur open deed kwam ik in de badkamer. Boven de wasbak hing een openklapbare spiegel. Die ging vanzelf open. Ik ging erin rommelen en vond een bakje met allerlei kleuren oogschaduw. Toen ik klaar was ging ik weer naar buiten en daar stond een andere auto. ik ben daarin mee gegaan. Ik ging achter in zitten en mn moeder zat voor mij mn tante reed en mijn oma zat naast mij. op een gegeven moment kwamen we langs een gebouw(volgens mij een kerk). Daar stond prinses margriet. Een stukje verder reden we langs een schooltje en toen zei m'n moeder:'' kijk ...(ik weet de naam niet meer. volgens mij madelin)ik mooi opgeknapt na die verbranding.'' Dus ik ging kijken en toen zag ik achter het witte hekje een krijt wit meisje en 3 schimmen achter haar. Ze keek me na maar ik kan me niet meer herinderen of ze ogen had

Kunnen jullie mij helpen.

Marissa

12 jaar geleden

hallo,

ik had vannacht 2 dromen,
ze gingen over hetzelfde.
de eerste liep slecht af en de 2e goed.
het ging als volgt.:
ik was op het station op de trein aan het wachten, ik zag hem in de verte aan komen.
er waren nog wat mensen op het parron. toen de trein er bijna was ging er iemand op het spoor staan.
het was een meisje met zwart lang haar, zwarte jas legerbroek(ze leek heel veel op een vriendin van mij)
en ze werd dus meegesleurd door de trein.
meteen was de politie er die iedereen weg stuurde en alles afzette met lint.
ik liep er om heen en zag de trein helemaal onder het bloed liggen en overal lagen stukken verslonden vlees leek het wel.
ik werd helemaal bezweet wakker.
paar minuten later viel ik weer in slaap.
ik was aan het fietsen, wat niet echt gemakkelijk ging(dat heb ik altijd in dromen)
ik moest wachten want de spoorbomen gingen dicht.
het was heel druk er stonden heel veel mensen te wachten.
toen ie eindelijk openging bleven sommige staan maar ik fietste gwn veder.
toen kwam ik weer bij slagbomen.
ik stond te wachten en aan de andere kant stond een vrachtwagen.
de trein kwam eraan.
toen fietste een fietser(een jongen van ongeveer 17 jaar) langs de vrachtwagen door de spoorbomen heen,
en echt op 1 cm na werd hij niet geraakt...
de chaffeur van de vrachtwagen keek mij echt aan van wat opluchting.
en toen werd ik wakker.

ik vind het zo raar..
volgens mij heeft dit wel iets te betekenen.
en ik wil heel graag weten wat..
want ik ben er echt geshockt van.

wiktoria
12 jaar geleden

Ik droom over brand dat ik alleen mijn ouders en me zus en me broertje net kan redden HELP ME ALSJE BLIEFT

bhfgyyyyyyy
12 jaar geleden

DROMEN GEBEUREN VAAK ECHT MAAR IK HOOP HET NIET PATRICIA MAAR REAGEER OOK OP MIJ DROOM OVER BRAND OKE IK WENS JE GELUK !!!!

bhfgyyyyyyy
12 jaar geleden

ik bedoel diana

Deze discussie is gesloten.