Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over oma en kleuterjuf

6 jaar geleden

Hey

Vannacht droomde ik dat ik met mijn oma knuffelde omdat het goed met haar ging (in het echt gaat het niet zo heel goed met haar) Ik moest huilen van blijdschap in haar armen, Ze was weer helemaal gezond. Het valt me trouwens op dat ik in mijn droom een erg emotioneel persoon ben terwijl ik dat in het echt niet echt ben.

Daarna droomde ik dat ik een stuk ging fietsen alleen naar mijn leraressen van de kleuterschool/peuterspeelzaal die ik voor het laatst gezien heb toen ik 3 was... het was wel gezellig en ik kreeg taart, en toen ik die op had nog een stuk en daarna nog een stuk! Ik liet het me smaken en het was lekker. Toen kwam er een tijd aan dat ik weer terug ging fietsen naar huis maar ik zag op het weerbericht dat het zo meteen heel hard ging regenen en onweren dus toen bleef ik nog even. Later kwam de regen toch niet en scheen de zon. Toen was ik ineens op een tennis veld naar iemand aan het kijken die ik ken en ik stond op het veld maar van de tennis leraar mocht dit niet en werd ik achter het hek getrokken. en moest ik vanaf daar toe kijken. Dat was wel apart, Toen eindigde deze droom

Wat is de uitleg?

Alvast hartelijk dank!!

6 jaar geleden
Beheerder

In dromen hoeft de ander die een beeld is niet gebrekkig te zijn.
Dromen zijn zelden concreet.

In het 2e deel ben je weer als een kind en neemt van alles op zonder tegenprestatie (infantilisme).
De depressie blijft uit wat toch een sterk contrast vormt met de schranspartij waarvoor je als het ware zou moeten boeten met slecht weer of een huilbui.

Op de tennisbaan moet je aan de zijlijn toekijken hoe het leven verloopt.

Wat opvalt is je tamelijk passieve houding en het consumptieve gedrag.

Op een tennisbaan zoek je een tegenstander, maar die is er dus niet.

6 jaar geleden

Het is niet leuk, maar tijdens je droom ben je al aan het afscheid nemen van je oma. Aan de andere kant ben je voorbereid om je verdriet te minimaliseren. Rouwproces.
Verleden tijd speelt een grote rol, hier in deze droom. Door zelf te fietsen, bepaal jij je eigen koers. De regen kun je vergelijken met tranen. Water staat voor emotie. Op een natuurlijke manier weet jij je weer staande te houden, want de zon schijnt na het onweer (emotie explosie). Life is like a game. Het kan alle kanten op stuiteren.

ce
6 jaar geleden

Dankjullie wel!


Vooral jouw uitleg esme kan ik me erg in vinden!
Ik denk dat ik inderdaad onbewust al afscheid aan het nemen ben.

serehzade de passivie houding aan de tennis baan is weer een deel wat ik ook goed begrijp!! :)