Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over grote insecten

LolaPaloma
8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Vanacht heb ik gedroomd dat er 1 grote vliegende kakkerlak in mijn huis was en 2 grote spinnen. 1 van de twee spinnen had mijn kat opgegeten maar de andere (tarantula achtig) was ik opeens kwijt. De kakkerlak is uiteindelijk ook gedood door mijn kat, en die was echt heel papperig van binnen. Gekke droom. Kan iemand er iets mee?

X

8 jaar geleden

Insecten zijn voor ons irritante kleine beestjes. Als je over insecten droomt dan irriteer je je aan kleine dingetjes. Maar in dit geval, omdat ze groot zijn, maak je van een mug een olifant. Een kakkerlak is een beestje dat hardnekkig is. Dromen over een kakkerlak duiden op een behoefte aan vernieuwing of verjonging en de zelfreiniging van je psychologisch, emotioneel en spiritueel wezen. Je zou belangrijke aspecten van je leven opnieuw moeten beoordelen. Het huis is de ziel, je zijn, met al je denken, emoties, eigenschappen van jezelf. Als je droomt over een spin, geeft dit aan dat je je een buitenstaander voelt in een bepaalde situatie. Het kan ook zijn dat je afstand wil bewaren van een verleidelijk aanbod. De spin staat ook symbool voor de kracht van het vrouwelijke. Uiteindelijk dood de kat de kakerlak en hiermee verwerk je de situatie.

LolaPaloma
8 jaar geleden

Wauw wat een uitgebreide maar ingewikkelde uitleg! Ik kan hem zo een twee drie niet echt plaatsen. Heb wel wat lastige dagen achter de rug mbt relatie (gebrek aan emotionele intimiteit die ik wel vind buiten de relatie. Wellicht is dat de verleiding?) en loop al 2 jaar therapie in en uit na het krijgen van een burnout dus dat weegt allemaal wel door maar ik kan het in deze context niet zo goed plaatsen dan met al die losse componenten/elementen. Wel bedankt voor je visie, maar het is mij nog niet zo duidelijk hoe er echt vorm aan te geven binnen mijn context...

8 jaar geleden

Een burnout krijg je niet zomaar. Het is een sluipende ziekte. Het begint met kleine irritaties en als je er niets aan doet, groeit de vermoeidheid, wordt steeds erger.
Dromen over een kat duiden erop dat je je bindt aan materiƫle zaken, je bent meer aan geldzaken gehecht dan aan liefde en vriendschappen.

LolaPaloma
8 jaar geleden

Hi Esme,

Dankjewel nog voor je reactie (sorry, ik kreeg geen melding ervan vandaar mijn late reactie).

Die burnout is veroorzaakt door gedragspatronen die voortkomen uit een pestverleden in mijn geval, resulterend in een zogenoemde persoonlijkheidsstoornis.

Enfin, de kat... Ik denk dat die gewoon aanwezig was in mijn droom als deel van de familie. Het was mijn eigen kat, niet zomaar een kat. Ik ben namelijk helemaal juist niet gehecht aan materiele zaken en investeer de afgelopen 2 jaar juist heel erg in vriendschappen met een diepere laag omdat oppervlakkigheid en mensen die teveel bezig zijn met imago en ego mij teveel energie kosten.

Toch bedankt voor die toelichting!

Groetjes,

LolaPaloma

8 jaar geleden

Ik ben net begonnen met dromen analyseren. Bij veel symbolen zijn meerdere opties. De steekwoorden in mijn verhaal leveren wel reacties op. Iets om over na denken. Het is voor mij nog een kunst om de positieve of negatieve kant naar voren te halen. Van fouten kan ik leren.