Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

weet iemand dit?

weetgeennaam
20 juni 2013

Ik heb heel vaak, eigenlijk bijna altijd als ik iets aparts droom, dat ik heel realistisch blijf in die droom. Zo droomde ik vannacht bijvoorbeeld dat het buiten sneeuwde en toen vroeg ik: "Sneeuw in juni?"

Zo'n soort dingen. Weet iemand waar dat mee te maken heeft? Is dat ook een vorm van lucide dromen?

Groetjes

21 juni 2013

Hoi weetgeennaam

Een droom waarin sneeuw voorkomt, symboliseert de behoefte om onderdrukte emoties onder ogen te zien.

Ik denk dat het tijd wordt om je emoties los te laten, in juni dooit de sneeuw op zijn snelst.

Groeten Hans.

weetgeennaam
24 juni 2013

Hallo Hans,

Ik heb het niet over de sneeuw, ik heb het over iets algemeens. Ik bedoel namelijk dat ik zelfs in mijn dromen door heb dat er iets niet klopt en dan vraag van "hee, dat was toch anders?" (net zoals "sneeuw in juni?" of toen mijn oma die in een rolstoel zit over de straat liep dat ik vroeg: "Kunt u weer lopen?")

Daar wil ik namelijk de oorzaak van weten, wat dat nou is, waarom ik toch in mijn dromen door heb dat het niet klopt.

25 juni 2013

Hoi

Wat jij hebt is iets moois, het is niet bovennatuurlijk of iets dergelijks, maar toch wel bijzonder. Je zou het lucide dromen kunnen noemen, omdat je je zo bewust bent van het feit dat iets raar is. Het kan ook zijn dat je heel licht droomt, dus dat de grens tussen wakker zijn en slapen zo klein is dat je vreemde dingen kunt opmerken aan je dromen. Word je vaak snel wakker nadat je zo'n droom hebt gehad? Hoe dan ook, ik vind het best bijzonder. Ik heb een poosje hetzelfde gehad en toen ik me realiseerde waar ik dat allemaal wel niet voor kon gebruiken, werd ik er 's nachts zo zenuwachtig van dat ik wakker werd. Als ik jou was zou ik genieten van al het moois wat je hiermee kunt doen, deuren die je voor jezelf kunt openen en vragen die je kunt stellen aan mensen in je dromen. Probeer een beetje te oefenen of je dromen ook kunt sturen, in plaats van alleen te merken dat er iets niet klopt.

weetgeennaam
11 juli 2013

Bedankt voor je reactie, meisje! Ik weet zo even niet meer of ik snel wakker word na zo'n droom, heb zoiets ook niet iedere nacht, maar op zijn tijd. Hoe zou ik dan kunnen oefenen om meer lucide te dromen? Want soms lukt het me, maar soms ook weer niet.

Groetjes

11 juli 2013

Hoi
Allereerst graag gedaan. Als je graag verder in het lucide dromen wilt komen, is het sowieso goed als je je erin verdiept. Ik had mijn fase met veel lucide dromen nadat ik er heel veel over had gelezen en me er de hele dag mee bezig hield. Je kunt boeken lezen of op internet naar informatie zoeken. Zorg dat je jezelf er voor open stelt en onthoud dat je er veel goeds mee kunt bereiken. Dromen is prachtig!
Groeten