Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gehandicapte kan weer lopen?

11 jaar geleden

Hey,

Ik had laatst een droom waar ik nog wel mee zit. Even een verhaaltje vooraf - er zit een jongen in mijn klas en hij zit in een rolstoel. Op zich niks zieligs aan, vind ik, maar hij is heel vaak alleen en de jongens in mijn klas die zijn vrienden behoren te zijn behandelen hem ook niet echt als een vriend: met allerlei flauwe grapjes over dat hij dik is enzo. Alsof die jongen daar wat aan kan doen. Ik heb dus medelijden met hem dus als hij soms alleen staat (of zit), kom ik wel eens bij hem staan; als hij hulp nodig heeft bied ik mezelf altijd aan, enz. Gewoon, omdat ik het rot voor hem vind, maar ook omdat ik weet hoe het voelt om belachelijk gemaakt te worden door ''vrienden''.

Oké, dan nu de echte droom. Veel was het eigenlijk niet, maar ik droomde dat de eerder genoemde jongen kon staan. De rest van de omgeving was vaag of wit, het enige wat ik zag was hem en hij stond voor me op denk 1,5 meter afstand. In mijn droom keek ik hem verwonderd aan en zei ''Hey, x, je kan staan?''. En hij zei ''Ja''. En toen liep hij een paar stapjes. Het lopen zelf was enigszins onwennig. Maar het leek erop - of althans, dat dacht ik in mijn droom - dat hij weer kon lopen, en dat hij op een dag helemaal goed kon lopen.

Wat heeft dit voor betekenis? Ik heb het geprobeerd op te zoeken, maar ik kon het hier nergens vinden. Is het misschien een onderbewuste boodschap dat ik hem wil of moet helpen?

Alvast bedankt!

11 jaar geleden

Hoi

Je schrijft zelf, omdat ik weet hoe het voelt om belachelijk gemaakt te worden door ''vrienden''.

Dat is een sterk argument wat in je droom terug komt, bv dat hij zou kunnen lopen, om van die plagerij af te zijn. Je zegt de omgeving was vaag of wit, dat kan voor hem een diepe wens zijn van jou voor hem en natuurlijk mag je hem blijven helpen.

Groeten Hans.

11 jaar geleden

Hoi Hans,

Bedankt voor je antwoord maar ik weet nog niet helemaal wat je bedoelt:
Wens ik voor hem om van zijn plagerijen af te zijn, en dan in mijn droom doormiddel van dat hij weer kan lopen? En wiens diepe wens is het - die van mij of die van hem?

En natuurlijk zal ik hem blijven helpen :)
Groeten, SweetDreams

11 jaar geleden

Hoi SweetDreams.

Van jou naar hem toe, jou hoop dat hij eens weer helemaal weer kan lopen.

Gr Hans.