Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

raam, steeds terugkerende droom

11 jaar geleden

Hallo iedereen,

door de jaren heen heb ik regelmatig dromen waarin het volgende gebeurt (wel steeds in andere situaties/omgevingen): er is een raam of deur die niet goed sluit/niet volledig dicht is (door vreemde openingen enz.) en ik sta dan binnen, en probeer helemaal angstvallig het raam/deur te sluiten (wat natuurlijk niet lukt) want anders lopen de katten naar buiten toe en dat wil ik niet.

Heel af en toe was er ook een dezelfde soort droom maar dan zonder katten. Pas had ik ook een droom waar ik door het raam naar buiten keek, en ik was verbaasd/verontwaardigd dat ik de katten buiten zag lopen.

Ik lees op internet en in boeken maar kan er niet uit komen wat dit betekent...

Alvast bedankt!

Liefs Joyce

11 jaar geleden

Hoi Joyce

Droom je van een gesloten raam of een slecht sluitent raam , dan probeer jij je af te sluiten voor je omgeving, kijk dan eens aan welke kant van het raam je je bevindt. Ben je binnengesloten staat vaak voor problemen die je zelf hebt veroorzaakt.

Katten staan voor kracht, vrijheid en je dierlijke kant, met name voor vrouwen.

Ik denk dat deze droom over je zelf gaat, dat je erg gesloten bent en geluk en wat je verder nog nodig hebt
je daarvan buiten sluit of niet toe kan laten en soms ervaar je wel geluk en wat je verder hebt en nodig en dan ben je verbaast als je het wel ervaart, dat betekent dat jij ook genieten mag .

Groeten Hans.

11 jaar geleden

Hoi Hans,

bedankt voor je uitleg. Ik kan me er wel enigszins in vinden, maar ik werk juist al een tijdje aan mezelf en had/heb het idee dat het juist de goede kant op gaat. Blijkbaar zit er toch nog wat ergens verstopt, daar ga ik zeker eens naar kijken.

Liefs Joyce