Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wie oh wie wilt mij helpen om uitleg te geven over mijn droom?

11 jaar geleden

Hallo Lezers,

Afgelopen nacht heb ik een droom gehad over mijn huidige vriend met wie ik reeds 2 en half jaar ben, en erg gelukkig!
Eindelijk de liefde van mijn leven mogen ontmoeten!

Mijn droom houdt mij erg bezig en zit me niet echt lekker...

Ik droomde dat mijn huidige vriend aan het tuinieren was bij mijn moeder. Maar mijn huidige vriend had het uiterlijk van mijn ex!! (met wie ik elf jaren ben geweest, en al 10jaar geleden beeindigd is)
In de droom vond ik het 'normaal' blijkbaar, tot ik wakker werd, want in mijn droom dacht ik niet van ohhh hoe kan dit nou, hij heeft opeens hetzelfde uiterlijk als mijn ex, het was gewoon mijn huidige vriend voor mij... Mijn huidige vriend heeft lichtgroene ogen en mijn ex donker bruin, dus ze lijken verre van op elkaar met alles qua uiterlijk. Ik noemde zelfs mijn huidige vriend zijn naam nog in de droom of hij wat wilde drinken. Mijn moeder reageerde wel in de droom van is dit ...?? Ik zei ja dit is mijn vriend.. Mijn moeder zei ohhh heel verbaasd en zei nou hij is precies 'je weet wel'...
ik voelde me wel Happy in de droom en reageerde op mijn moeder zo van natuurlijk is dit....( mijn huidige vriend)

Toen werd ik wakker....

Nu is mijn vraag WAAROM zie ik mijn huidige partner met het uiterlijk van mijn ex?? Mijn ex bedroog mij meerdere malen in de relatie van toen... Mijn huidige partner is voor zo ver ik weet en voel mij trouw. Is dit een aanwijzing of iets dat hij mij niet trouw zou zijn? of dat hij toch veel heeft als mijn ex? terwijl hij een totaal ander persoonlijheid heeft in de praktijk... We hebben trouwplannen en zijn bezig om zwanger te worden...

Wie oh wie wilt en kan mij uitleg geven over deze absuurte droom????

Alvast bedankt voor een ieder die mij antwoord geeft..

Groetjes Klavertje4

11 jaar geleden

Hoi Klavertje.

Als je droomt over je ex, dan doet iets uit je huidige leven je aan de situatie denken zoals die toen was met je ex. De huidige situatie haalt vergelijkbare gevoelens omhoog bij je.

Ogen
De ramen van de ziel. Psychisch inzicht

Deze droom kan een waarschuwing voor je zijn om op te letten op hetzelfde of vergelijkbaar gedrag in een huidige relatie.

De moeder in je droom kan ook de kracht in jezelf symboliseren die je voortstuwt en inspireert. Het is de intuïtie en kennis die diep in jezelf huist.

Wat kan dat betekenen voor jou, ik denk dat je nog niet helemaal vrij bent van de gevoelens die had bij je vorige man, het kan een soort angst zijn, van o als mij maar niet het zelfde over komt met deze man, ergens vertrouw je hem, maar toch blijft dat stemmetje aan wezig en dat komt in je droom tot uiting, van overkomt mij niet het zelfde met deze man?

Dus ga naar je gevoel te werk, laat je vertouwen niet in de war brengen, trouw met je nieuwe vriend en ga ervaren wat de toekomst voor jou in petto heeft, voor mijn gevoel komt het wel goed met jou en jullie.

Groeten Hans.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door Hans.

11 jaar geleden

Beste Hans,

Wat ben ik dankbaar dat je serieus op mijn bericht bent gaan reageren! Duizend maal dank hiervoor! Alles wat je uitlegt heb ik teminste wat aan en geeft me toch wel een supportende steun hoe gek dit ook miss mag klinken voor andere lezers...

"het kan een soort angst zijn, van o als mij maar niet het zelfde over komt met deze man, ergens vertrouw je hem, maar toch blijft dat stemmetje aan wezig en dat komt in je droom tot uiting, van overkomt mij niet het zelfde met deze man?

Dus ga naar je gevoel te werk, laat je vertouwen niet in de war brengen, trouw met je nieuwe vriend en ga ervaren wat de toekomst voor jou in petto heeft, voor mijn gevoel komt het wel goed met jou en jullie."

Mijn gevoel geeft een bevestiging op wat ik las zoals je mijn droom verklaart/uitlegt.. En idd het haalde mijn vertrouwen een beetje in de war, wat onterecht zou zijn na mijn vriend toe...

En wat fijn dat voor jou gevoel alles wel goed komt voor ons ;)

Mag ik nog wat vragen Hans? Ben je miss paranormaal begaafd? Dat gevoel krijg ik namelijk erbij...

Hele DANKBARE Groet
Klavertje4

11 jaar geleden

Hoi Klavertje.

Je vraag of ik paranormaal begaaft ben, ja dat ben ik, ik doe alles met hulp van mijn gids.

Blij voor jou dat je je er in vinden kon.

Groeten Hans.

11 jaar geleden

Hallo Hans,

Zou ik u prive kunnen spreken? Heb meerdere vragen, ook over een droom die ik graag prive zou willen bespreken.. Heeft u een email adres waarop ik uw kunnen spreken?

Mvg,
Klavertje4

11 jaar geleden

Beste Hans,

Aangezien u mij zoo goed heeft geholpen heb ik weer een droom gehad waar ik totaal niets mee kan..
Ik droomde vanmorgen namelijk dat ik mijn partner zag maar ik een ontzettend dik echt heeeeeel dik lichaam terwijl hij in het echt een normaal postuur heeft, niet dun, niet dik, maar een normaal wel niet verkeerd gebouwd figuur..
In de droom had ik hem eerst van de achterkant van een afstand zien lopen, en dat was hij zoals hij er in het echt ook uitziet... Later 'opeens' zat hij naast me op een stoel, (en echt Hans ik overdrijf niet) maar ik herkende hem zowat niet qua uiterlijk, maar ik 'wist' dat hij het was! Ik was 'wel' verbaasd dat hij er zooooo anders uit zag, dus echt wel 20 maten dikker, maar ondanks dat ik dat zag en zwaar overdonderd was en tegelijk dacht van wat is er met jou gebeurd, maar niet uitsprak, bleef ik aan zijn zijde staan! Ik 'wist' ook in de droom dat hij benieuwd was hoe ik zou reageren op hem om hem zo te zien! Maar omdat ik normaal deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was, 'wist' ik ook weer dat hij daardoor een opluchting had..... Ik ben wakker geworden met dit beeld hoe hij na me keek... maar wel op een goede manier wat 'hij' weer niet verwachtte ofzo...

Ik las hier dat als je een dik persoon ziet in een droom dat dat welvaart betekent... maar betekent dat dan ook voor mij of geef je hier een andere betekenis aan?

Hoor graag van je Hans, en alvast 1000x dank als je hiervoor de moeite wilt nemen om mij deze vreemde droom uit te leggen..

Warme Groet,
Klavertje4

11 jaar geleden

Hoi Klavertje4

Je schreef.

Ik las hier dat als je een dik persoon ziet in een droom dat dat welvaart betekent... maar betekent dat dan ook voor mij of geef je hier een andere betekenis aan.

Wordt iemand anders dik in je droom, dan heb je die persoon iets aangedaan waar je spijt van hebt.

Als ik zo naar dat antwoord kijk, lijkt het net of jij iets tegen hem gezegt of gedaan heeft waar hij zich erg druk of dit over maakt of zal gaan maken als zoiets gebeurd, of gebeurd is, of jij reageert, je merkt het wel, maar je zegt er niets over en daar kan hij verbaast over zijn of op die manier naar je kijken.

Kijk maar of je er wat mee kan.


Groeten Hans.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door Sheherazade.

Weetgeennaam
11 jaar geleden

Ik persoonlijk denk net als, wat Hans al zei, dat je je ex nog steeds mist. Misschien wens je juist onbewust ook wel dat je ex zo trouw en lief was als je huidige vriend.

Maar ik sluit me bij Hans aan door gewoon op je eigen gevoel af te blijven gaan. Je gevoel heeft vaak gelijk.

Groetjes

11 jaar geleden

Hallo 'weetgeennaam'

Bedankt voor uw reactie, op een ouder bericht wat ik hier geplaatst had..

Mijn ex missen doe ik niet voor zover ik bewust ben.. Die relatie is ook al 16 jaar geleden geweest, en ben dan ook niet met hem bezig.. Ik houd zielsveel van mijn huidige partner en alles aan hem is zoo schoon en vanuit een rein en schoon hart, ik zeg dan ook altijd hij is mijn geschenk uit de hemel en zo ziet hij mij ook.. Door 'boven' samen gebracht..

Mvg,
Klavertje4

10 jaar geleden

Afgelopen nacht heb ik weer eens levensecht gedroomd.
Een droom die ik al vaker hebt gedroomd.
Het begint met dat ik een soldaat ben.
Dat ik een rots beklim en dat ik mijn pick houweel vast haak aan de top van de rots.
Langzaam voel ik dat de houweel weg glijdt en dat ik het wel goed vindt.
Ik laat me vallen zonder er nog een strijd van te maken om te overleven.
Als ik dan in die droom weer wakker wordt, lig ik in een ziekenhuis of zoiets dat erop lijkt en voel dat me voortanden los zitten en eigenlijk 1 voor 1 er zo uit kan halen.
Het volgende wat ik dan droom is dat ik volledig ben gerehabiliteerd van mijn wonden en dat ik samen met nog een andere man naar een belangrijke bijeenkomst mag gaan om iemand te mogen ontmoeten.
Voordat ik daar heen ga en nog in het ziekenbed lig, kijk ik uit het raam en zie deftige mensen buigent in een rij staan naast elkaar in de tuin van waar ik aanwezig ben.
We lopen vervolgens samen met het personeel naar buiten en worden zwaar beschermd door hun, alsof wij heel belangrijk zijn.
Voordat we vertrekken zie en hoor ik bommen vallen, maar niet op ons, een stukje verder waardoor we nog voorzichtiger moeten zijn om te vertrekken.
Als we dan vertrekken uit dat ziekenhuis herrinner ik me dat de auto is omgeslagen en dat wij, de andere man en ik, buiten de auto op de grond liggen en dat personen/artsen met ons bezig zijn.
Zonder ons te bedenken snijden wij de kelen door van de personen/artsen zodat zij zich niet meer kunnen verweren.
Vervolgens lopen/rennen wij hard weg en daar stopt de droom en wordt ik wakker.........

Ik heb nooit in militaire dienst gezeten ofzo iets......

Wat kan dit toch betekenen want dit is niet de eerste keer dat ik dit heb gedroomd.
De eerste keer was een paar jaar geleden.

10 jaar geleden

Hoi j.t


Was je zelf soldaat in je droom, dan bereid je je voor om te strijden voor je waarden en overtuigingen.

Beklim je een steile rots, dan staat dit voor een moeilijke periode in je leven die je aan het overwinnen bent.

Elke keer dat je boven bent, je problemen hebt over wonnen glij je weer terug en je vind het wel goed, je vecht niet meer.

Droom je over een ziekenhuis, dan maak je je zorgen omdat je het gevoel hebt dat je niet grondig genoeg hebt gewerkt aan een huidig project.

Een droom over een losse tand staat voor je gevoel dat je een vriend niet volledig kunt vertrouwen.
Als je droomt dat je je tanden verliest, dan staat dit voor je gevoel dat je machteloos bent in een situatie in je echte leven.

Wanneer je droomt dat je op een bijeenkomst bent of naar toe gaat, heb je een redelijk succes. Iets wordt niet zo geweldig als je gehoopt had.

Als je door een raam kijkt, dan staat dit voor inzichten en je houding in het leven. Wat je ziet (of het positief of negatief is), geeft weer hoe optimistisch of pessimistisch je in het algemeen bent.
Buigende mensen, dat is toch wel positief dacht ik.

Wanneer je droomt over een bom of hoort vallen, dan sta je in je dagelijks leven onder een heleboel spanning. Het is heel belangrijk om je innerlijke angsten nu los te laten.

Aan het einde van je droom, blijkt dat jij en die andere, dat is je tweede ik jullie redders vermoorden, wat kan betekenen, dat geboden hulp aan jullie steeds weer wordt geweigerd.

Deze tweede droom laat jou zien dat het tijd wordt voor hulp van buiten af en dat jij weer de gelegenheid krijgt om je problemen te verwerken en los kan gaan laten.

En laat je nu niet van de top af glijden, maar blijf door vechten tot je en plaatsje op die rots verworven hebt, je problemen hele maal de baas bent en niet anders om, dat de problemen met jou op de loop gaan.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

10 jaar geleden

Hans

Ik zit idd in een moeilijke periode, ben sinds 2 maanden gestopt met het gebruik van diverse soorten drugs/
De eerste maand had ik hele zware droombuien(vivid dreams) waar ik alles kon voelen, ruiken, proeven en horen.
De 2de maand had ik dat gelukkig niet meer zo heftig tot afgelopen zondag dus weer.
Ik voel van mezelf dat ik er klaar voor ben om te zorgen dat de drugs niet weer de over hand neemt met mij.
Ik heb ook sinds kort, 1 maand geleden, hulp gezocht bij de Brijderstichting waar ik wel positief tegen aankijk maar helaas duurt het zo lang voordat ik echt geholpen kan worden.....

Bedankt voor de uitleg, ik heb er zeker wat aan en snap mijn droom nu beter :)