Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bliksem slaat in in kerk, kerk brand af

KD1
1 februari 2013

Goedemiddag,

Ik had vannacht zo'n rare droom dat ik er achter probeer te komen wat deze betekend.

Ik was in het bos met mijn moeder en 2 van onze honden (we hebben er 3), en 2 mannen en toen begon het opeens te bliksemen en besloten mijn moeder en ik onze honden te nemen en terug te gaan naar het dorp om naar huis te gaan (we wonen in een stad).

Eenmaal in het dorp aan gekomen staat de kerk, die een hele hoge toren heeft, in brand en heeft de bliksem daar ingeslagen. Een tijdje later is de kerk volledig uitgefikt maar hij staat nog wel, alleen zwart geblakend, zonder ruiten etc. Dan komt er een vrouwelijke fotograaf die op ouderwetse wijze een foto van de uitgebrande kerk gaat maken. Ik vroeg of ze een natteplaat (collodium) foto ging maken (zoals de 1e foto's gemaakt werden), en ze zei dat ze een gewone coronet had (met een rolletje dus.)

Los van mijn droom zit ik op de kunst academie en heb ik vorig jaar een natte plaat foto gemaakt. Ik heb thuis ook een coronet-camera, maar ik ben hier niet bewust mee bezig. Wat me vooral bezig houd is die bliksem die in slaat in de kerk en de kerk doet afbranden.

Is iemand die me daarbij kan helpen?

Groetjes,

Kim

1 februari 2013

Beste KD1,

Deze droom kan 2 betekenissen hebben. De eerste is dat je je meer moet gaan verdiepen in de coronet en met de collodium camera.

Een tweede optie is dat je je huis gaat verlaten, of dat je iets kwijtraakt wat je ooit hebt beschermd. De kerk staat namelijk voor een huis, maar hij staat ook voor bescherming. De brand geeft je gevoel weer. Dit kan betekenen dat je een sterke drang hebt om ergens anders heen te gaan, maar dit kan ook betekenen dat je ergens kwaad op bent. De brand geeft meestal namelijk een beeld van de donkere kant van jezelf. Meestal betekent een brand ook wel woede, kwaadheid en overmacht. Maar soms kan een brand ook betekenen dat je een verlangen hebt naar een bepaalde plek. Jij zegt dat je kunstacademie zit, dus het kan zijn dat je naar de top wilt komen. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.

Patros Fibros