Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ontelbare spinnen / Buitenland / Haar

Liyra
25 januari 2013

Hoi,

Ik heb 2 maanden geleden al mijn haar afgeknipt/afgeschoren, omdat ik helemaal opnieuw wilde beginnen. Maar nu droom ik de laatste tijd heel vaak dat mijn haar er in mijn dromen weer aan zit, dat het dus heel snel gegroeid is en ik daar ook blij mee ben. Ik heb geen spijt dat ik het er af heb geknipt, dus ik vroeg me af wat het betekende.

Ook droom ik vaak dat ik in het buitenland zit en op (wereld)reis ben. Net zoals vannacht. Toen droomde ik er echter nog bij dat een trap op liep in een huis dat ik niet kende, en toen lagen er op de trap al spinneneitjes, maar toen ik boven kwam was bijna de hele vloer bedekt met ontelbare spinnen eitjes, met daar ergens een grote spin tussen. Ik ben niet heel bang voor spinnen, maar wel als het er heel veel zijn met eitjes en wilde ze heel graag weg hebben. Het enige wat ik kon gebruiken in de kamer was een zaklamp en een soort waterpistool die hard water spoot. En toen ik met de zaklamp scheen, verdwenen de eitjes, net als toen dat ik deed met het waterpistool. De grote spin werd toen 'boos' en kwam op mij af (hij was niet supergroot, iets kleiner dan een vogelspin) dus ik probeerde in alle macht het dood te maken met het waterpistool, en uiteindelijk lukte dat.

Ik las in het droomwoordenboek dat het doden van een spin ongeluk/pech bracht, dus ik wilde graag uitleg over deze droom.

26 januari 2013

Hoi Liyra

Eerst even naar je droom symbolen kijken en wat ze kunnen betekenen.

Droom je dat jij of iemand anders je haar knipt, dan heb je het gevoel dat je kracht verliest. Je kunt het gevoel hebben dat iemand je probeert te onderdrukken, of je je laat onderdrukken.

Deze droom kan ook betekenen dat je je denken een andere vorm geeft en een negatieve houding of negatieve gewoontes loslaat.

Droom je van het buitenland, dan is de vervulling van je liefste wens dichterbij dan je denkt. Hou vol en heb geduld.

Droom je dat je de trap omhoog loopt, dan staat dit voor een verbetering van je sociale of financiële status.

Als je droomt over je eigen huis, maar heb je daar nooit echt gewoond, dan heb je het gevoel dat je iets mist op emotioneel niveau. Kijk naar wat er gebeurde en naar de voorwerpen die je in het huis ziet om erachter te komen wat er ontbreekt.

Een droom waarin een spin voorkomt, staat voor iets in je leven waar je bang voor bent. Hoe je met de spin omgaat in je droom, geeft aan hoe je met je angst omgaat.
Eitjes in je droom is een positief symbool dat staat voor vernieuwing en heelheid.

Komt er een zaklamp in je droom voor, dan zijn er zaken die je nog niet helemaal helder hebt. Je hebt behoefte aan meer duidelijkheid.

Een droom over de dood is niet per sé een slecht teken. De dood staat namelijk voor het einde van iets en dit kan ook positief zijn.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.