Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

terugkomende droom: help!!

Tanjaa
13 januari 2013

hallo

in een korte tijd heb ik 2keer bijna hetzelfde gedroomd.
ik was namelijk samen met nog andere mensen voortudurend op ge vlucht voor iets of iemand ...
van wat presies keb ik niet gezien maar het kwam er op neer dat ons leven er vanaf hing.
als we gepakt zouden zijn zou den we doodgaan .
het speelde zich allemaal af in grote gebouwen met veel trappen (ik had het gevoel dat het een heel grote school was op kantoorgebouwen).
we waren voortdurend de trappen aan het oplopen om weg te vluchten.
in de eerste droom moest ik plots naar naar het toilet maar ik vond nergenst een toilet.
maar in de droom van vandaag heeft er me voortdurend een jongen gehopen bij het weglopen en bij het tonen van het toilet.
zo heb ik in mijn 2de droom eindelijk naar het toilet kunnen gaan maar dat was op een mannentoilet.

hoe het geindigd is weet ik niet , maar het was een heel stresserende droom en omdat ik nu voor de 2de keer zo iets droom vraag ik me toch af wat het is ...

kan er mij iemand helpen want ik geloof wel degelijk dat het iets te betekenen heeft !!!alwast heel erg bedankt
tanja

17 januari 2013

Hoi Tanja.

Achtervolgd worden is een veel voorkomende droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Een typisch scenario van een achtevolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn. Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst.

Het gebouw ben je zelf en trappen zijn niveau,s in je zelf waar je problemen mee hebt, en veel mensen hebben dat, dat kan betekenen dat er mee rmensen zijn met problemen

Geen WC kunnen vinden in je droom kan getekeken dat je je problemen bij je houd niet weet hoe er mee te handelen, niet los kan laten, in je tweede droom lukt dat wel, maar met hulp van iemand anders.

Het lijkt wel of steeds je eigen problemen weg stopt voor op de vlucht gaat, terwijl je ze eigelijk aan moet pakken en gaan verwerken, los laten, en alleen lijkt dat erg moeilijk , maar daar kan je hulp bij krijgen als je dat wil, moet je wel om vragen.

Kijk maar of je er wat me kan.

Groeten Hans.