Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hardlopende proffesor afwas met etensresten

7 oktober 2012

1 Hardlopende professor

Ik zat op de bank met mijn buurjongen tv te kijken. Er begon een comedy . Ik vertelde dat ik dat een leuke serie vind. Dan zapt hij opeens over naar hardlopen. Sport , iets waar ik niets aan vind.
De uitzending kwam uit een stadion ergens in het zuiden van Amerika. De hardlopers stonden op de baan op te warmen en er werd gezegd dat ze een uur hadden om zich op de baan voor te bereiden voordat dat wedstrijd zou starten

Er kwam een kooi constructie uit de lucht naar beneden vlak bij de renners, daar kwamen kinderen uit en volgens mij ook nog een paar ballen, maar dat is me niet helemaal helder meer.

De spelers begonnen nu de baan te verkennen . Er stonden hordes op de baan. De commentator of mijn buurjongen vertelde dat de zwarte rennen een professor was. Hij ergerde zich dood aan de baan hier want alles is scheef. De bocht is niet zuiver, de hordes staan scheef , etc. Een pietje precies dus. De man had ook grote wallen onder zijn ogen. Hij zag er niet uit als een professor of zo maar, wel als een intelligente man van middelbare leeftijd.De commentator vertelde dat hij een prof was , als je hem ziet dan zou je het niet weten,

De andere renners oefenden het parkoers uit door over wat hordes te springen.
De professor was argwanend de boel aan het bekijken
Er werden wat sarcastische grappen over de professor gemaakt.

Opeens zat ik op de bank met naast mijn een oude vriend en zijn vriend , mijn schoonvader, vriendin op een camping . Ik zag een caravan en een heel klein tv tje aan staan. Er werd door mijn oude vriend gespot over mijn droom, het werd totaal uit zijn verband gehaald.
Het is me niet helemaal meer helder maar mijn schoonvader greep in en zei dat hij een oordelende, vervelende commentator was of iets dergelijks.

2 Afwas met etensresten in het water

Ik was aan het afwassen bij kennisen van mijn schoonouders. Het was giga veel en ik zou het wel gaan schoonmaken. Ik werd door hun dochters en mijn vriendin geplaagd. Ik zag dat ik borden en schalen met eten en al in het water deed. Ik haalde ze zelfs weer uit het sop en vroeg of dit bewaart moest worden. De vrouw des huizes haalde het eten van de schaal en bewaarde het. In de tuin zag ik een opvallende nieuwe oranje bank.3 Ik was half bewust in mijn droom , (denk ik)


Ik zat in mijn auto en probeerde met mijn geest de auto te besturen , lukte niet maar was me wel bewust dat ik de auto in principe zou moeten besturen met mijn gedachtes.


Groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 oktober 2012 door jan123.

7 oktober 2012

1.Weer sport en ballen dus. Sporten betekent doorzettingsvermogen, geloof in jezelf, inspanning, veel oefenen. Commentator: oordeel jij teveel over jezelf? Of ben je daar geneigd toe? Want dat staat wel doorzettingsvermogen en geloof in de weg. Hardlopen wijst ook op snelheid.

2.Eten kun je niet schoonmaken, althans niet met sop. Ben je te perfectionistisch? Doe je teveel je best? Deze droom, en ook die commentator, kunnen wijzen op (zelf)kritiek.

3.Super, dat lijkt erop dat je het lucide dromen begint te leren!

Liefs Joyce

7 oktober 2012

Hoi Joyce,

Bedankt voor je antwoord,

Ik denk dat je goed in de richting zit met je antwoord. Het thema sport heb je goed verwoord, ik heb inderdaad veel doorzettings vermogen betreft het werken aan mezelf. inderdaad ,oefenen , oefenen en nog eens oefenen


Zojuist iets grappigs gedaan.

Op de bank even ogen dicht en mijn droom terug gehaald in gedachten en in gesprek gaan met de figuranten en voorwerpen. Het antwoord wat ik kreeg klopt helemaal.

1
De bank vertelde dat deze staat voor mijn passieve houding. Mijn buurjongen staat voor mijn dominante kant. De zwarte hardloper is de kant van mij die onderdrukt is en te kritisch en te analyserend is . De vrouwelijke renner is het gevoel wat er verplicht maar achter aan rent, zij vind het niet leuk om te rennen vertelde ze me. Het stadion , de vloer is het spanningsveld wat ik opbouw waar ik door heen wil rennen. Het thema hardlopen staat voor te gehaast willen zijn als ik met spanning te maken heb. De televisie verteld mij dat deze een venster van het denken is, dus een grote projectie , niet de werkelijkheid.
De commentator die de sarcastische grappen maakt verteld me dat de zwarte prof, zichzelf voor gek zet. Hij gaat totaal op in de illusie dat alles scheef is en verkeerd is.Met deze uitleg kan ik aardig wat mee. Ik heb het gevoel dat dit te trainen valt en dat er nog veel meer uit te halen valt
Ik vind het de moeite waard om voortaan met al mijn dromen zo in gesprek te gaan.

Ik ben benieuwd wat droom 2 me gaat vertellen/

Groet Jan

7 oktober 2012

Klinkt super, hoe doe je dat dan, dat je antwoord krijgt van ze?

Liefs Joyce

7 oktober 2012

Het is eigenlijk te simpel om uit te leggen

Het is gewoon een kwestie van doen . En vertrouwen dat het werkt

Ogendicht , ontspannen , droom in tegenwoordigetijd voor de geest halen , en gewoon gaan vragen

Het belangrijkste is dat je niets wilt. Dat je ontspannen bent en je hoofd leeg hebt. Als ik ga ontspannen met de intentie om mijn dromen te doen lukt het me al niet omdat ik iets dan verwacht.
NIets forceren is dus belangrijk , je kunt het niet afdwingen. Gewoon voorzichtig en rustig te werk gaan.

Ik las zojuist ook over een "topdog"en "underdog" methode. Daarbij zoek je de rivaliserende elementen in je droom op en vraagt en beide waarom ze zich zo gedragen.

Volgens het boek wat ik aan het lezen ben ga je vanzelf dit "live" tijdens het dromen doen zodra je heel bedreven bent in deze techniek.

Er werd met klemtoon benadrukt dat je altijd je dromen moet opschrijven en bewerken in je geest in de tegenwoordige tijd , alsof het nu afspeelt.Vandaag lag ik op de bank en kreeg spontaan het idee om de droom te onderzoeken, deze techniek had ik een boek gelezen.
Eigenlijk is het niet eens een techniek te noemen ,het is gewoon een kwestie van de beelden weer voor de geest halen en dan gewoon vragen.
Je kan aan alles en iederen vragen in je droom , dus ook levensloze voorwerpen.
Als je relaxed bent beginnen de antwoorden gewoon te komen. In de vorm van gedachtes. En het is het eerste wat in je opkomt is het juiste antwoord. Zodra je gaat twijfelen aan het antwoord vraag je gewoon een andere vraag, de twijfel is een probleem want dan gaat je analyserende geest weer aktieg worden. Schenk daar dus geen aandacht aan maar vraag gewoon iets anders of vraag aan een ander persoon.
Als het antwoord klopt voel je dit.

Bij de 2e droom lukte me dit niet. Het zal dus ook wel niet altijd lukken, maar naar een poosje voel je gewoon dat je er iets mee kan doen of niet.
De visualisaties en dergelijke oefeningen dienen zich spontaan aan . Ik haak er dan op in als het ware. Zodra ik er bewust mee bezig ga forceer ik.
Belangrijk is dus om absoluut niet te forceren

Ben benieuwd of het jouw ook lukt

Ik merkte bij droom 1 dat er ineens giga veel info naar voren kwam , terwijl ik de hele dag niet verder kwam dan de donker prof. die voor mijn onderdrukte over onderzoekende kant stond

Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 8 oktober 2012 door jan123.

8 oktober 2012

Ik heb mijn uitleg vandaag nog bijgewerkt

Groeten Jan

8 oktober 2012

Dank je wel voor je uitleg. Zodra ik rustig de tijd heb, ga ik het zeker proberen. Lijkt me super als het zou lukken...

Liefs Joyce