Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

6 dromen afgelopen nacht

30 september 2012

1 honger en zieke vogel

Ik droomde dat ik een honger situatie zat , eten was schaars en in het huis waar ik in was zat een grote zieke vogel. Het dier had het formaat van ergens tussen een reiger/ooievaar en grote meeuw in. IK herkende het soort niet. Het beest had een slechte vleugel zag er verwaarloost uit en zat hoog op een kast of deurpost , dat weet ik niet precies. Ik wilde hem weg hebben want ik was bang voor hem.

Ik pakte van zolder mijn luchtgeweer en 2 handen vol , abnormaal veel kogeltjes. Ik liep naar beneden en mijn vriendin werd boos op me. Ik mag het dier niet dood maken. Ik ga het beest met eten proberen weg te lokken maar, mijn kat heeft ook trek. Deze moet ik dus eerst de hal in zien te krijgen , dat lukt niet zo goed, pootjes zitten steeds tussen de deur en wil ze niet breken. Het eten dat ik voor de vogel had, stukjes brood, is op. Nu zie ik een pak met geraspte kaas en probeer daar de vogel mee naar buiten te lokken.

Dan is er iemand in huis , een mannelijk figuur die vraagt of de vogel nederlands spreekt. De vogel veranderd nu tijdelijk in een vrouw , zo;n amazone type , licht getint , zag er vermoeit uit. Ze antwoordde nee. En ze is weer een vogel.

De sfeer van deze droom , het gevoel wat ik overhield was sinister

2

Ik zie mijn schoonzus echt helemaal onder uit op de bank zitten hangen , totdat ze praktisch op de vloer zit. Er is een psycholoog bij die haar probeert op te beuren.

3
Ik ben met 3 of 4 andere in een kamer van een oude vrouw, ik typeer haar als een heks , psychologisch zeer wankel , en eng. Ze wilt met mijn op de foto. Er is ook een fotograag. Ik ga naast haar staan, en op het moment dat hij een foto wilt maken pakt ze me beet en trekt haar over haar rug , als in een soort vecht houding. Ik trek een afkeurend gezicht wat zij niet op de foto wilt kennelijk want ze schreeuwt dat de foto niet goed is. Ze wilt een nieuwe maar daar moet ze voor betalen en dat wilt ze niet.

We staan met zijn allen op en willen weg gaan , dan twijfel ik ergens, waarom weet ik niet. Ik zie glazen staan op de tafel en wil deze oppakken om op te ruimen. Dan geeft de heks me een houten voorwerp, een rechthoekig doosje van hout, en ze zegt dat ik deze in 61 kleuren uit elkaar moet halen en moet sorteren op kleur. Ik voel angst voor haar en wil deze gigantische taak niet aan.

Ik vlucht niet , ze heeft me op een of andere manier in haar greep. Op de muur zie ik een “mood’meter. Een apparaat dat haar geestelijk gesteldheid weergeeft , het lijkt alsof haar mood goed is maar, als ik nogmaals kijk zie ik dat de bedrading doorgeknipt is.
Ik voel dat ik in de problemen zit.

Dan zie ik 3 of 4 jongetjes ze zijn verstop in haar huis ze zitten in de kast en tussen de muren in. Ze kunnen onder de kier van de deur door kruipen om de kamer in de gaten te kunnen houden .
Een van die jongetjes weet dat de heks een touw door het huis heeft gespannen wat om mijn nek komt. Ik lig te slapen in een bed. Er wordt overlegt tussen de jongetjes en 1 staat op om mij te gaan redden, hij volgt het touw en komt bij mijn uit en hij knipt het net op tijd af.

4

Ik droom dat ik een oude autoshowroom sta als verkoper , ik ben met een klant bezig en er wacht er nog 1 op mij . Ik vertel tegen de wachtende klant dat hij naar mijn schoonzus moet gaan , die ziet achter de balie achter een computer. Ik vertel dat zij er ook alles van weet

5

Ik ben in mijn ouderlijk huis in de slaapkamer en zie dat er hier en daar vreemd ongedierte uit het buitenland zit , meegenomen van vakantie
Rest weer ik niet meer

6
Deze droom komt uit een andere tijd , rond 1800 in amerika
Ik droom dat ik met een stuk of 4 oude studenten in een kamer zit. Ze hebben wit haar en alles is van hout in de kamer. We doen deuntjes van muziek na en ik neurie iets hollands . Ze kennen het niet.

Ik zie een hele oude afbeelding van 2 vrouwen op papier , zal wel uit dezelfde tijd als droom 6 komen vermoed ik. Ik zie boven de vrouwen een licht bron , ik focus naar het licht en zie dat het licht leeft.

Heel surreële droom.


Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 september 2012 door jan123.

30 september 2012

1.Vind deze erg moeilijk. Valt me wel op dat jij dus honger hebt, maar het eten aan de vogel geeft. De honger laat zien dat je ergens behoefte aan hebt. Het schijnt vaak in angstdromen voor te komen, waarin de ziel je dan wilt waarschuwen voor psychische schade. De vogel is gewond, dit kan wijzen op een emotionele of spirituele wond bij jezelf. In een poging deze wond te negeren/verwaarlozen (want je wilt de vogel weglokken, eerst zelfs nog neerschieten, in plaats van helpen/verzorgen), verwond je iets anders (kattenpootjes). Bovendien voed je de wond ook nog eens. De transformatie laat volgens mij zien dat jij het wel in je hebt om te veranderen. Hoewel je gelijk weer terugverandert in de vogel. Misschien is er nog ergens een beperking die je eerst moet overwinnen. De transformatie kan ook bedoeld zijn om het vogelverhaal in verband te brengen met de situatie in het echte leven waar de droom betrekking op heeft.

2.De psycholoog als raadgever probeert je advies te geven. Misschien vanwege de wond uit droom 1?

3.De heks is een vrouwelijk archetype. Een heks krijgt alles voor elkaar, soms op slechtere wijze. En dat doet ze hier ook, ze neemt je in de vechtgreep en schreeuwt om een goede foto. Heb je misschien iets positiefs in je, dat negatieve dingen voor elkaar krijgt? Heb zelf bijvoorbeeld enkele positieve eigenschappen waarvan ik ontdekt heb dat ik ze enkel voor negatieve zaken inzet.
Glazen zijn ook bekers, die staan in de tarot voor illusies. Er zijn verschillende kaarten, oa bekers zeven. En de getallen in deze droom vormen ieder samen 7. Misschien ga ik erg ver interpreteren nu hoor, maar kwam er ineens op. Een (lege?) drinkbeker kan ook gewoon staan voor een leeg hoofd, arm zijn aan gedachten. De taak is een test die je moet afleggen. Verder kom ik niet, het is een bijzondere maar ingewikkelde droom met veel details, die volgens mij een belangrijke boodschap bevat.

4.Moeilijk, het lijkt zo 'gewoon', alsof het uit het echte leven komt, geen bijzondere droomsymbolen enzo. Misschien is dat wel de boodschap, dat alles weer gewoon wordt. De rust en gewoonte van alledag.

5.Je bent in een omgeving van rust en ontspanning, de slaapkamer. Maar er is nog wat ongedierte. Dit kunnen de resten zijn van de wonden uit droom 1, overgebleven na je persoonlijke ontwikkelingsreis.

6.Alweer hout. De hele kamer bestaat eruit, het lijkt alsof je nu een solide basis hebt om op voort te bouwen. Je wilt een boodschap overbrengen met neurien, maar die komt niet goed over.

Dat licht klinkt bijzonder. Licht symboliseert de geestelijke energie die loskomt, je ziet nu alles duidelijk en helder. Je hebt het licht gezien, er komt een nieuw begin aan.

Het lijkt alsof deze reeks dromen een ontwikkeling aangeeft, van probleem uit nr 1 naar de oplossing in nr 6, ook omdat ze steeds positiever worden, en je van vakantie terugkomt en ineens letterlijk het licht ziet.

Liefs Joyce

1 oktober 2012

Ik vind zelf deze dromen nogal lastig te interpretern.

6 het hout was niet hout voor groei denk ik maar, meer om het decor te maken zodat het echt van een eeuw geleden was.

4 nieuw symbool is schoonzus , daar droom ik nooit over

3 Daar kan je wel eens gelijk in hebben

Ik denk dat deze dromen een te diepe betekenis hebben die ik nog niet zie. Vooral 1 . Ik laat dit verder los.
Als het echt belangrijk is dan droom ik de boodschap vast nogmaals in een andere setting.
Merk dat veel droom boodschappen terugkeren.

Bedankt voor het kijken

Groet Jan

1 oktober 2012

Inderdaad, de boodschap zal vast nog wel gaan terugkeren, erg interessant.

Liefs Joyce

1 oktober 2012

Had net een ingeving.

Het valt me op dat ik veel met mannelijke/verstandelijke energie aan het vechten ben met vrouwelijk energie. Dieren boze vriendin etc

Ik denk dat ik veel te veel met mijn verstand wil werken aan mijn gevoel. Dat is water met vuur bestrijden dat gaat niet. Ik weet nog niet precies hoe maar, het zou beter zijn om met subtielere zachtere technieken te werken,

Ik denk dat alles loslaten het beste is. Dat is mijn doel. Niet meer vechten tegen mezelf.

Het is af en toe net een net waar je in verstrikt raakt, Je ziet niet dat je alleen maar vaster komt te zitten als je jezelf eruit probeert te halen / verzetten. Het beste wat ik kan doen is gewoon in het net blijven liggen en niets doen en erop vertrouwen dat mijn echte ik , mijn gevoel / onderbewuste , whatever het net loslaat. En de valstrik zit hem in het vertrouwen, want van vertrouwen zit je zo weer aan het denken , hoe gaat mijn gevoel dit oplossen.... Wat nu... Het werkt niet... Dat is dus nog een net wat ik er over heen span. Oplossing is zo simpel maar toch ook weer zo ingewikkeld als je er bij na gaat denken.


Groet Jan

1 oktober 2012

Goed gezien, dat je met je verstand te hard probeert je gevoel te veranderen. Als je het loslaat zal je vanzelf zien wat je moet doen, ik hoop dat dat je gaat lukken. Je dromen zullen vast nog vele antwoorden en aanwijzingen hiervoor geven.

Liefs Joyce

1 oktober 2012

Yep ,

Mijn gedachtes zijn net die radio die hard staat te schreeuwen tegen mijn gevoel. Ik kan deze niet uit zetten, niemand kan gedachtes stil zetten. Wat ik wel kan is een andere zender opzetten en meer swingen. Dus gedachtes afleiden en ergens ander mee bezig zijn. Afleiden.

Groet Jan