Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

sms uit de ruimte + en weer een sollictitatie

25 september 2012

1 Sms uit diepe ruimte

Vriendin van mijn vriendin stuurde mijn een sms vanaf een ruimte station ergens heel diep in het centrum van de Melkweg . Zij zit daar voor een poosje .
Ik ontvang haar sms op mijn nieuwe telefoon (heb geen nieuwe telefoon in het dagelijkse leven)
De boodschap weet ik helaas niet meer , ik kan me een hele lange tekenreeks herinneren en of een bestelling van schoenen of dergelijke, helaas is dit me te vaag .
Ik zie op mijn telefoon dat ik het berichtje heb ontvangen op -0,5 ev . Nu zijn er drie standen op mijn telefoon : -3 ev -1.75ev en -0.5 ev (weet niet of dit excact de nummers waren). Deze standen zouden te maken hebben met de signaal sterkte. Ik wijzig de instelling op -3 ev, met de intentie om het signaal zo sterk mogelijk te maken en stuur een sms naar haar terug de ruimte in. De inhoud had met een fotocamera te maken , volgens mij was het een bestelling van een nieuwe camera die ze uit de ruimte mee moest nemen
Daarna belt mijn moeder en ik vertel haar dat ik een nieuwe telefoon heb. Ze reageerde verontwaardigd , wat moet jij nu met een nieuwe telefoon?

2 Weer een sollicitatie gesprek

Ik heb een sollicitatie gesprek in een plaatsje vlakbij. Ik kan met de tomtom vlakbij komen en besluit de laatste meters te lopen en de tom in de auto te laten. Maar al gauw kom ik er achter dat ik het niet kan vinden.
Ik loop terug naar de auto en rijd een paar straten verder . Dan zie ik het begin van een winkelstraat .Ik wil daar parkeren maar links van me staat het al vol. Rechts is een klein braakliggend veldje waar bouwzand ligt en er staan wat auto’s schuin op geparkeerd en daar voor liggen fietsen in het zand. Ik rij het zand op en zie allemaal elektriciteit kabels lopen. Daar parkeer ik mijn auto op. Ik stap uit en begin te zoeken naar het adres: de Citadel 1 . In gedachte zie ik de kaart van de tomtom met een rode stip waar ik moet wezen. Weer vind ik het niet. Ik spreek een oude man aan en vraag waar ik moet wezen. Hij wijst me de weg en ik hoor 2 oudjes zeggen dat ze het geweldig vinden dat er weer eens ouderen met U worden aangesproken.

Ik ben voor mijn gevoel al een paar minuten te laat, en opeens zit ik in een rommelig kantoortje. IK zit te wachten en herinner me dat ik ik geen deo gebruikt heb waardoor ik me ongemakkelijk voel. Dan zie ik dat ik een oude bedrijfsoverhemd aan heb van mijn oude baan. Ik baal hiervan en kijk of ik het bedrijfslogo kan weg vouwen maar dat lukt niet. Dan komt de baas er aan en gaat zitten. Er komt nog een jongen en die heeft een hele nieuwe foto camera die hij mij laat zien. Ik geef een compliment dat ik het ding mooi vind. Hij houd de camera beet en demontstreerd hoe snel hij er mee kan klikken, de sufferd vergeet alleen dat er geen objectief op zit en hij houd hem ook een poosje op de kop. Ik laat nu mijn camera zien. Deze is iets ouder en je ziet dat deze gebruikt is.Ook hier lijkt een gedeelte van de onderkant waar de accu zit te ontbreken. De baas zegt dat je kan zien hoe mensen zijn aan de hand van hoe ze de camera gebruikt hebben.

Dan stoot ik een bakje met naalden om die op het bureau liggen. Ze vallen op de grond en ik stap erin in.(heb geen schoenen aan op dat moment natuurlijk) . Dan pakken we alle drie een bezem . Ik sta me uit te sloven met een krakkemikkige bezem. We vegen alles op een hoop . Zijn kantoor is nu tuin geworden en daar is veel onkruid wat we ook allemaal weg harken. Het word niet nauwkeurig gedaan maar vlot. De jongen baalt dat het onkruid nu weg is , hij mist het kennelijk.

Ik sta in een kantoor en daar hangen papieren aan een touwtje. Het gaat over zijn personeel of sollicitanten . Ik een foto en daar onder een tekst iets met ali salami.

Ik sta nu in de hal en loop zie 2 jongens welke ik achter na loop. Ik kom in de slaapkamer van de jongen in zie dat alles muren met mooi blauw behang zijn. Alles ziet er prima uit in tegenstelling tot het kantoor. Ik voel de mooie energie er van en geef hem een compliment

groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 25 september 2012 door jan123.

25 september 2012

2 Waar ik aan zit te denken is dat ik het dromen en alles wat daar om heen hangt als onderneming voor mezelf zie. Ik weet alleen nog niet helemaal waar ik moet beginnen, vandaar de rommel, dat kan me uiteindelijk tegen vallen (vallende) naalden en steken in mijn basis van de ze onderneming, Ik doe mijn uiterste best daarvoor , met een afgedankte bezem . met weing tools, probeer ik toch de taak,baan, te krijgen en sucsesvol te worden in wat ik doe met mijn dromen,

In de sucsessen die ik ervaar kom ik in de slaapkamer van de innerlijke ik terrecht en daar voel ik positieve fijne energie.

25 september 2012

1.Dit zie ik als een bericht vanuit je onderbewuste. De vage tekens: zou ook om een misverstand of verwarring kunnen gaan. Dat je moeder verontwaardigd was, kan betekenen dat het iets met je jeugd te maken heeft. Misschien kom je dingen te weten, of krijg je bepaalde inzichten daarin, die zij liever niet ziet.

2.Misschien keur je jezelf om te kijken hoe ver je al bent in je ontwikkeling momenteel. Je voelt je wat onzeker maar krijgt ook een compliment. Interessant van die camera, kan het alleen nog niet plaatsen. Misschien iets met herinneringen opslaan. Het onkruid weghalen staat voor het oplossen van je problemen. De slaapkamer en het blauw staan voor rust. Je komt vanuit het rommelige kantoor en gaat naar de energierijke slaapkamer.

Ja, goed bedacht om het als onderneming te zien, logisch ook.

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 september 2012 door Joyce82.

25 september 2012

Dag Joyce,

Vandaag werden aan aantal zaken me duidelijk. Jij had gelijk , ik moester verder, losser kijken. Ik maakte de laatse dagen de vergissing om mijn droom als logisch verhaal te gaan zien. Dat is natuurlijk niet zo. Dromen komen uit het onderbewuste uit het gevoel , uit de creatieve kant van de hersens, daar is geen logica, vandaar dat we ook geen klokken of teksten kunnen lezen in de droom , taal komt er ook altijd moeilijk uit. Taal is ook logica. Behalve de eigen gedachtes , de reacties op wat er gebeurt in je droom : dat wil ik niet en dat vind ik eng of dat begrijp ik niet. Deze reacties kun je dan ook uitsluiten uit de droom boodschap , de eigen reacties zijn reflecties over wat je er van denkt.

Toen drong het tot me door dat de onwillekeurige gedaches die we allemaal hebben, aangestuurd word door het onderbewuste, en als je oplet tijdens meditatie of dergelijke dan merk je dat gedachtes eigenlijk heel onsamenhangend is . je gaat vaak van de hak op de tak , en met je aandacht blijf je hier op in haken en zo ontstaat er een dialoog in je waarneming,. Toen kwam ik tot de conclusie dat deze gedachtes ergens vanuit reflekteren , ergens is een aansturing, Toen wist ik het , dat komt uit de droombeelden, en de droombeelden komen uit het onderbewuste.

Ik keek al die tijd verkeerd naar mijn dromen, ik voelde wel bepaalde zaken, maar ik combineerde het met logica, en dat werkt niet. Er is wil een denk proces wat noodzakelijk is en dit is Associëren.

Oh , ik zie dat het een veel te lange uitleg is.

Dit komt gelijk bij mijn symbool de camera,. Als ik foto's maak, moeten het mooite foto's zijn , geen kiekjes . Met de camera kun je dingen laten zien,.Ook is fotografie continu leren zien. Want je moet continu onderwerpen vanuit de juiste positie vastleggen. En dat is gelijk ook mijn mindersterke punt. Ik moet echt dingen op meerder manieren vertellen voordat ik mezelf duidelijk kan maken, dus ik moet leren om dingen kunnen laten zien aan mensen

Groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 september 2012 door jan123.

25 september 2012

Ik ga trouwens geen cursus doen heb ik besloten.

Alle kennis is voorhanden en zelf weet ik ook een heleboel en ik kan een heleboel voelen.

Wat ik nodig heb zijn de tikkende mannen op de trein . Ik heb ritme , regelmaat en een plan nodig . Ik moet mijn "kantoor gaan organiseren: Ik moet dat zelf gaan doen, het is niet mogelijk om dat altijd maar hapklaar uit een cursus te pakken.

Ik bedenk mijn eigen leerplan en deze word helemaal op maat voor mezelf gemaakt. Dat is het beste wat ik volgens mij aan mezelf kan geven.


Inderdaad kun je heel veel leren uit je dromen,

Groet Jan

25 september 2012

Een goed boek is ook De droom: uiteenlopende visies op een fascinerend verschijnsel, van Ole Vedfelt, gratis via Google Books. Ik lees vooral het hoofdstuk over Jung, omdat ik me in zijn visie het meest kan vinden. Hij gaat oa in op het associeren, de verhaallijn in een droom enz. Je moet het bijv. eerst persoonlijk associeren, wat voel jij bij een droomsymbool. Als je er niks mee hebt, ga je verder kijken, oa naar de archetypes. Ook legt hij wat dromen uit, ook van zichzelf, zoals die ene waarin hij met Freud 'vocht'. Heel interessant boek.

Mooie uitleg van de camera. Ik blijf jouw interpretaties goed vinden, en die logica is zo gek nog niet. Zoals met die camera en die stal, heel logisch eigenlijk. Soms lees ik op internet betekenissen die totaal geen link hebben met het droomsymbool, en die mijn inziens dan ook niet kunnen kloppen.

Liefs Joyce

25 september 2012

Beankt voor de tip van het boek , ga ik zeker naar kijken . Was al op zoek maar er is momenteel zeer weinig in het nederlands te vinden in de handel. Bijna alles uitsluitend engels. Hebben wij dan zo'n weinig beoefende intresse? Het maakt het ook moelijker omdat ik geen beginners boeken wil. Ik heb behoefte aan diepgaande kennis.

Klopt het dat er veel bladzijdes missen ,ik zie dat ik 54 tm 90 niet kan inzien?

Groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 september 2012 door jan123.

26 september 2012

Vreemd, misschien via de link proberen:
[books.google.nl]

De boeken van psychiater C.J. Schuurman zijn ook heel goed, gaan zowel over het leven, het (on)bewuste en over dromen. Zijn momenteel maar een paar euro bij de Slegte.

Liefs Joyce