Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen van vannacht , 1 met heel veel herrinnering , veel detail

24 september 2012

gewist2 keer bewerkt. De laatste keer was 3 oktober 2012 door jan123.

24 september 2012

2 .Ze zeggen dat ik gewoon het hek kan openen en doorrijden. Er zit een deurklink op het hek en dat kan ik open doen .<<op eigen kracht mijn blokkade oplossen>

IK begin nog te twijfelen: mag ik hier wel door met mijn auto? <twijfel ik als ik merk dat een techniek werkt? Moet ik dan vanuit een verder perspectief gaan kijken , toetsen of de techniek werkt? Kan ik niet gewoon aan nemen?>

Alleen is het geen muziek te noemen, want ze tikken er om de +- 1 seconden om en om op . Waarbij de laatste figuur 2 keer tikt met zijn stok. Wat een malloten dacht ik. < is dit het ritme wat ik nodig heb , heb ik nog meer behoefte aan systemen, patronen ?>

Ik vraag me af wie dit allemaal organiseert. Je kan toch niet zomaar gaan rijden met een trein op het spoor? <zou dit reiden in een ouden trein staan voor de manier van therapie waar ik zelf bezig ben? Dromen oeroud en nog steeds functioneel, ben ik niet continu aan het toetsen voor me zelf of ik er echt wel verder mee kom? Mede dat ik veel tijd en energie in lucide dromen stop>


Groeten Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 24 september 2012 door jan123.

24 september 2012

Vond nog een gratis online cursus [www.lucidipedia.com] , is een gedeelte in nederlands en in engels.

24 september 2012

Hoe meer je herinnert, hoe beter, maar inderdaad, het schrijfwerk he :-) Jij hebt me geleerd om in grote lijnen ernaar te kijken, dat moet je nu dus ook blijven doen, al zijn er veel details. Had vannacht ook weer 1 van de 4 dromen waarbij ik volgens mij tijdens het dromen al de boel interpreteerde, maar juist die herinner ik me niet meer. Kennelijk ben je op zo'n moment dan toch ook bewust, ga volgende keer proberen bij zo'n soort droom om mezelf wakker te laten worden en het op te schrijven.

1.Je zoekt naar een manier om op eigen kracht vooruit te komen.

2.Je zal zelf de barriere (hek) moeten doorbreken, ik denk hierbij aan het aan jezelf werken. Daar is ook maar 1 iemand voor die dat kan, jijzelf. Veranderen is altijd moeilijk, je vraagt je altijd af of je wel de goede kant op gaat. Iets niet willen aanraken vergelijk ik met iets niet willen zien. Negatieve dingen bijvoorbeeld. De temperatuur loopt op in een oven, de drang om toch die negatieve dingen onder ogen te zien wordt groter. Het begint steeds meer te broeien van binnen.

Je onderdrukte ik wordt al wat assertiever. Honden kunnen soms uit angst gaan plassen, de angst komt er nu uit.

Uit het tikken zou je misschien een getal kunnen opmaken? Of het staat voor structuur. De oude trein is je oude ik, de nieuwe trein is je nieuwe ik, en die zit er bijna bovenop. Je bent dus bijna je nieuwe ik. Een bos staat voor groei. De trap omhoog: je beklimt iets, overwint iets, maar hebt daar nog een beetje hulp bij nodig (ketting). Aan het eind van de tunnel is licht, ook na regen komt zonneschijn zeggen ze wel eens. Een giraf reikt overal bovenuit, alsof hij overzicht heeft op alles. Overzie jij nu alles beter? Okee, nu zit je in de gewone trein, dit zal je nieuwe ik zijn, maar je moet er aan wennen en denkt nog naar huis te moeten. Maar dit is je nieuwe thuis. Het toilet is waarschijnlijk vol met al jouw negatieve energie die je kwijt bent. Flossen: er zijn misschien nog wel wat restjes negatieve energie.

De rest kijk ik straks naar.

3.Jij en je nieuwe ik die een beetje los komen? Maar wel nog enige dekking nodig hebben (paraplu). Al komen ze hier wel erg los (die dekking gebruiken ze namelijk niet, want de paraplu is dicht), misschien moet je opletten dat je niet meteen doorschiet naar de andere kant. Het lijkt of er alarm geslagen wordt (waarschuwing voor dat doorschieten?), maar in onverstaanbare taal, op dit moment weet je nog niet hoe en waarin je dreigt door te schieten of overdrijven misschien.

4.Zie 1. Lijkt alsof je nog geen goede manier kunt bedenken, het is wat rommelig, er kunnen meer manieren zijn wat de keuze weer bemoeilijkt.

5.De dingen lijken misschien makkelijker dan gedacht. Hagelslag: is er iets wat je niet mag doen (in het algemeen of van jezelf) maar wat je wel doet of wilt doen? Verder gaat dit volgens mij over creativiteit. Dat er allerlei manieren zijn om iets te doen, of om je te uiten.

Die site lijkt me wel interessant.

Liefs Joyce2 keer bewerkt. De laatste keer was 24 september 2012 door Joyce82.

24 september 2012

Wat goed zeg van je van die hond, zo zag ik het niet. IK dacht meer aan lozen van negatieve energie.

Het tikken zal denk ik voor structuur staan,

Flossen, ja zeker is er nog negatieve energie.

:) je hebt gelijk ik moet niet opgeven en naar de grote lijnen kijken. Alhoewel ik beter over weg kan met korte abstracte , het liefst met alleen maar van die oer symbolen, : bunkers , bergen , meren , rivier , slang . De tartot achtige symbolen .

Het maakt het ingewikkeld als er te veel gebeurt. Ik ga er inderdaad van verder af naar kijken.

Misschien moet ik wel een methode gaan leren om dit soort lange dromen te gaan ophakken in elementen .
Zal toch ook eens naar een goed interpreteer boek gaan kijken,.

Bedankt

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 24 september 2012 door jan123.