Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

baldadige jongeren , foto rolletjes in frankrijk

23 september 2012

We (ik en ander jongen en een meisje, we zijn allemaal rond de 20 jaar oud) , zitten in een auto die op een parkeerplaats staat geparkeerd. Het raam staat op een kiertje. De sfeer is relaxed. Er word mij duidelijk dat de jongen met haar vermoedelijk onveilige sex heeft gehad. Hoewel ik me er niets van herinner heb ik ook sex met haar gehad. Ik vraag me af wat de gevolgen zijn en of 1 vd 2 aids heeft.

Dan komt er nog een auto aan en opeens zitten we met zijn 5en of zo een de auto . Een moment later zit ik alleen in de auto, ik denk omdat het nu wat baldadiger wordt. Dan stappen ze uit de auto en ik volg ze. We lopen naar een muurtje waar of een trap of regenpijp hangt dat detail ben ik kwijt.
Daar komen nog meer jongeren aan. Er zitten ouderen op een trap die dingen roepen naar de jongeren , iets in de trant van de namen en we weten wat je gaat doen. De anonimiteit er uit halen dus.
We klimmen dat muurtje op via de trap of regenpijp. Dan ben ik in een de hal van een overdekt winkel centrum en hoor muziek die de jongeren maken, wat voor muziek kan ik niet meer herinneren, de sfeer ervan was redelijk fel. De jongeren renden door de hal heen, ik ook er achterna. Ik deed me best om sprintjes te trekken, ik ging redelijk hard , voelde aardig explosief behalve dat het voor mij nog wel wat harder kon. Zoals veel in dromen werd ik enigszins vastgehouden. Dan zie ik linksonder mij een supermarkt. Ik ben ongeveer een halve verdieping hoger en wil de supermarkt in springen, ik twijfel omdat er ook nogal wat fruit groeten en borden met aanbiedingen staan. Dan ben ik op zoek naar een punt om te springen en uiteindelijk ga ik via de ingang naar binnen

2
Ik ben met mijn vriendin samen in Frankrijk (denk ik). We staan in de buurt van een smal pad dat omhoog leidt naar een supermark -achtig iets. Daar is de rij van de kassa. Ik zie een ouder echtpaar dat vlak voor het pad nog iets aan het doen zijn. Ik wil ze niet inhalen of voordringen dus wacht netjes. Dat duurt best wel lang en besluit toch om hoog te gaan. Als ze vlak achter me zitten kan ik ze alsnog voor laten dacht ik zo.
Boven aangekomen staat er toch een paar andere klanten met karretjes in de rij voor de kassa. Daar komen ook de oudjes aan en ik wil ze voor laten. Na wat overleg met ze gunnen ze mij voorrang.
Dus ik ga in de rij. Ik leg een vol foto rolletje op de lopende band en leg daar het “volgende klant” plankje neer. Dan zie ik dat de klant achter mij ook een rolletje neerlegt en dat mijn rolletje op de een of andere manier bij die van hem kwam en die van hem bij mijn geheugen kaartje wat er opeens ligt. Dan ben ik direct aan de beurt en probeer tegen de kassiere te zeggen dat de rolletjes verwisseld zijn . Ik zei iets van “excuse me woman” en ze begreep mij niet. (fransen zijn te stug om engels te gebruiken) . Dan stopt de vrouw de rolletjes in een soort xray apparaat en ik zie de plaatjes verschijnen. Alleen zie ik ze niet want het is een heel kort fragment. Ik denk ach, ik wissel de foto;s later wel om me die andere klant.

Groet Jan

1 lijkt wel een beetje iets op haren, hoewel ik geen sloperijen of plunderingen zie hangt er wel een sfeertje wat daar dicht bij in de buurt komt.

2 (nog) geen flauw idee)

23 september 2012

1.
Het komt op mij over alsof je je eens lekker wilt uitleven. Niet in de zin van plunderen, maar gewoon beetje rondrennen, wat baldadig zijn. Maar dat je je ook geremd voelt (vastgehouden zoals je zelf al zegt), bang voor de consequenties (ziek worden, een naam krijgen). Het kan een onbewuste reactie zijn op die rellen in Haren. Uiteindelijk spring je, ook al twijfel je, en dat lijkt mij een positief punt. Dat je uiteindelijk in het echte leven toch wel meer durft te gaan doen, meer naar buiten treedt.

2.
Interessant. Kunnen die oudjes je ouders voorstellen en dat je dmv de foto's je jeugdherinneringen teruggeeft? In de zin van, ik heb dingen verwerkt, ik zit er niet meer mee, hier heb je ze terug? Die berg kan staan voor een lange moeizame klim om zover te komen dat je dingen verwerkt hebt. Verwerken gaat ook lang en moeizaam. Er wordt niet voor niets gezegd: als je iets meemaakt moet je weer uit het dal omhoog kruipen. En dat je de oudjes steeds voor wil laten gaan, kan betekenen dat je je ouders niet voor het hoofd wil stoten, wat dus wel de verwerking/de klim bemoeilijkt terwijl je toch kritisch naar ze zal moeten kijken om dingen te verwerken, om de werkelijkheid onder ogen te zien.

Liefs Joyce

23 september 2012

1 vd week zat ik te denken , wat als ik lucide zou zijn, het zou zo lekker zijn om een flink los te kunnen gaan.

2 Dit is interresant. Ik ervaar dat hun, mijn ouders, mijn jeugd herrinneringen weg genomen hebben.Als ik nu terug kijk in een fotoboek dan zie ik een grote poppenkast, een facade. Ik kom letterlijk uit een grote leugen en dat moet ik los laten. Mischien beelden die rolletjes dat uit. Ik zie wel of ik er wat voor terug krijg. Misschien zegt het digitale foto kaartje wel dat ik nu zelf mijn toekomst en verleden kan her-fotograferen. Dmv visualisatie en lucide

Ik wil mijn moeder inderdaad niet voor het hoofd stoten, ik weet dat ze op hun manier hun best hebben gedaan. Alhoewel het voor mij heel verkeerd uit pakte. Ik neem ze dan ook tot zekere hoogte niets kwalijks. DIt is karma wat ik moet uitwerken. Waarschijnlijk heb ik voor deze ervaring op aarde gekozen voordat ik dit leven in stapte.

Heel erg bedankt! Ik ga hier nog even op doorbroeden . Ik weet zeker dat ik er iets mee kan

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 23 september 2012 door jan123.

23 september 2012

Heb daar ook over gelezen, dat je je leven al van tevoren schijnt uit te kiezen, en bepaalde dingen juist meemaakt omdat je nog bepaalde vaardigheden en kennis moet opdoen, om je zo weer verder te ontwikkelen, van leven naar leven.

Liefs Joyce