Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

houtfabriek en rodekruis feest

22 september 2012

Op de houtfabriek waar ik vroeger gewerkt heb (was bedrijf van vader) werd ik er van beschuldigd dat ik te langzaam zou werken. Mijn vader staat achter deze beschuldigingen<deze situatie is vroeger echt gebeurd> Dat maakt me machteloos en nijdig.
We zitten (collega’s en ik) aan de kantine tafel en het meisje van kantoor zegt “vandaag is de pay day” En we moeten allemaal een euro op tafel neer leggen, hoewel we met 5 man zijn, ligt toch de hele tafel voor euro;s . Mijn euro word door een donkere collega gepikt , dat maak me nog nijdiger.
Ik probeer met de bedrijfsleider te praten <iets wat ik vroeger nooit zal doen, want ik mocht hem niet> . Dan loopt hij voor me uit zonder me aan te kijken en gaat achter een zaag machine staan.<iets wat nogal vreemd is want in het echt deed de man niets in het bedrijf> . Ik vertelde hem dat ik het belachelijk vond want ik werkte net zo hard als de rest. Enkel dat ik de zoon vd baas ben , dat is de reden dat ik alle commentaar krijg. <dit was ook zo, mijn vader ergerde zich aan het personeel maar zei nooit iets , behalve tegen mij, ik kreeg allerlei snauwen over me heen> De bedrijfsleider blijft achter de gedachte van mijn vader staan.

Dan lopen we samen door de fabriek en ik krijg advies van hem , ik zou een relax cursus moeten gaan doen en een wortel (groente) in mijn zak doen. Ik snap het niet want ik heb al tig meditatie en relax oefeningen geleerd. Ik laat hem zien dat ik een steen bij me draag om te aarden. De steen veranderd langzaam van een klein rood steentje naar een grote steen ter grote van mijn hand , de steen is roze met zwarte randen. Ze passen nauwelijks nog in mijn broekzak.
Hij zegt ook dat ik in de kantine om de 6 seconde probeer te bellen. Waar ik niets van af weet. (ben geen figuur die de hele tijd met mobiel leeft) <het zal het contact proberen te leggen met mijn vader wel betekenen>

2. Op straat zie ik een ambulance met een bed dat er achter klaar staat om in de ambu geduwd te worden. Er ligt een zwanger vrouw op. De broeder een donkere man krijgt het niet voor elkaar om het bed in de wagen te duwen,

3. Ik zie een uitnodiging liggen van een vriendin van vroeger, het is een brief van het rode kruis of dergelijk instantie. Er word gevraagd of ik morgen avond als begeleider wil helpen bij een disco avond voor verstandelijk gehandicapten
Gezien mijn huidige staat van welzijn vind ik dit nogal moeilijk, kan erg slecht tegen mensen massa’s. Toch ben ik in dilemma ik wil/kan die mensen niet teleurstellen. Ook ben ik veel te laat met afzeggen besef ik.

groet jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 22 september 2012 door jan123.

22 september 2012

1 verwerking uit mijn jeugd. De wortel snap ik niet zo, ik denk dat het met wortellen , het aarden te maken heeft

2 donkere mensen staan bij mij symbool voor de onderdrukte ik. Lichamelijk zijn ze heel sterk in mijn droom en word er vaak ook bang van. Mentaal zijn het vaak hele domme figuren. Dit was een donkere jongen die vriendelijk overkam. Alleen beetje onhandig.

3 Een jaar geleden heb ik serieus over dacht om mijn huidige baan te vervangen voor een baan in de gehandicapten zorg. Ik heb dit verder niet gedaan omdat ik het gevoel had er nog niet klaar voor te zijn, wil eerst me zelf helen.

Groet Jan

22 september 2012

Ik bedacht gisteranvond spontaan toen ik niet kon slapen en eigenlijk veel te druk in mijn hoofd was nog een ontspannings oefening.

Ik dacht opeens, wat nu als ik mijn gedachtengang eens als droom beschouw. Ik verlegde mijn aandacht in mijn lichaam, en onderdrukte niets, ik zorgde er niet voor dat de gedachtes stopten, dat is zinloos weet ik. Ik bleef bij mijn lichaam en beschouwde mijn gedachtes als een droom ik hoorde het drukke gekakel aan en bemoeide me er niet mee. Vanuit de meditatie technieken weet ik dat na-denken een automatisch proces is. Het is niet wie je echt bent. Het is een overlevings mechanisme / gereedschap, ook wel ego genoemd.

En binnen een paar tellen voelde ik meer afstand en mijn lichaam werd rustig. Het gejaagde gevoel van het snel willen denken verdween als sneeuw voor de zon.

Ik weet, in essentie is dit mediteren maar, doordat ik het als droom aspect beschouwde , werd het makkelijker voor me te begrijpen en accepteren dat ik niet hoef verder te denken , dat ik kan rusten als ik dat wil. Zonder alles uitgedacht te willen hebben.

Ik weet niet hoe of waarom , ik kan het niet onder woorden vatten maar, ik voel dat dit ook een soort van droom-detectie oefening is, volgens mij voel ik dat dit een bewustzijn bevorderd dat in dromen actief kan zijn.

ben beniewd hoe jij dit ziet.

Een andere gedachte waar ik mee speel is: Vaak lees je in boeken of dergelijke dat we overdag dromen, en snachts thuis zijn. Dat wat wij noemen dromen , eigenlijk een terug keer naar huis is en we daar nieuwe energie opdoen en zaken uittesten , situties testen en verwerken. De werkelijkheid die wij echt noemen is de grote Illusie.
Klinkt nogal vaag ik weet het maar, er word zoveel over geschreven. Ik weet ook niet hoeveel jij van spirualiteit/esoterie weet.
Het voelt voor mij als een hulpmiddel om uit mijn denken te stappen.

Groeten Jan3 keer bewerkt. De laatste keer was 22 september 2012 door jan123.

22 september 2012

Alvast de eerste:

1.Apart dat je de situatie echt hebt meegemaakt. Ik denk dat je onderbewuste een oude herinnering gebruikt om jou iets duidelijk te maken, misschien ter verwerking? Heb zelf wel eens over een waargebeurde situatie gedroomd die in de droom heel anders verliep (confrontatie, vluchten, overwinnen). Zal hem straks eens opschrijven hier.

Jouw inzet (werken, euro) wordt negatief beloond. Het lijkt of ze jaloers zijn omdat je toevallig de zoon van de baas bent. Terwijl je niks verkeerd doet. Pas op met jaloezie, want zo kan je eigenwaarde aardig omlaag kelderen. Jaloezie zegt iets over de persoon die het uit, en nooit over jou. Dat is ook zo met andere negatieve reacties.

Zoals je in je laatste bericht al schrijft, te druk in je hoofd zijn. Je moet ontspannen en even de dingen loslaten, even met beide benen op de grond staan (wortels in de aarde) en weer tot de werkelijkheid komen. En dat heb je met die oefening volgens mij al heel goed gedaan. Houd dat vast, want een opgejaagd gevoel brengt je juist waar je niet wezen moet.

Ook mogelijk: het probleem bij de wortel aanpakken.

Ik denk dat wat je schrijft, zeker mogelijk is. Heb er zelf geen ervaring mee, mediteren lukt mij nooit. Je hebt allemaal zo je eigen methodes. Was zelf ook altijd opgejaagd, voelde me door van alles en nog wat gedwongen om zus en zo te denken en te doen. Door boeken lezen, oefeningen maken, veel nadenken en opschrijven wat in me opkwam, heb ik wel wat meer inzichten gekregen waarom ik dingen zo deed. Het schijnt ook dat je je leven kunt indelen in cyclussen van zeven jaar, dat het dan steeds verandert in bepaalde opzichten. En echt waar, het klopte nog ook toen ik dat eens ging opschrijven.

De werkelijkheid is altijd de werkelijkheid zoals jij die ziet. De een ziet een drukke winkel en denkt: gezellig, en een ander zal denken: wat chaotisch. Je ziet dus eigenlijk niet de objectieve werkelijkheid, maar een werkelijkheid die doordrenkt is met jouw opvattingen en emoties. Ben sinds kort dus wel veel aan het lezen, over het leven, dromen, persoonlijkheid enz. maar nog wel een beginneling.

De kleuren zul je moeten zoeken in de chakra's. Kijk ook naar de betekenis van het getal (ben nog bezig een goede site te vinden over numerologie).

En dan de andere dromen:

2.Die zwangere vrouw zou kunnen staan voor een nieuw deel van jou, of iets nieuws dat je aan het doen bent. Je onderdrukte Ik heeft daar misschien moeite mee, moet er nog even aan wennen.

3.Misschien moet je nog eens overnieuw nadenken over die baan, het kan een ambitie zijn die nog steeds op de achtergrond aanwezig is.

Liefs Joyce2 keer bewerkt. De laatste keer was 22 september 2012 door Joyce82.

23 september 2012

1 Ik denk dat je gelijk hebt, het zijn oude wonden die nog kennelijk open liggen. Ik heb vandaag de hele situatie opnieuw bekeken en flink omgebogen ,
In visualisatie heb ik alle collega's een pot geld gegeven en de hele fabriek laten oplossen , en ter nagedachtenis van mijn vader, die inmiddels 10 jaar overleden is, heb ik een prachtige grote boom op de plaats waar de fabriek stond geplant, de rest is nu een mooi park waar ik heen kan gaan om energie te halen.

2 Zoiets dergelijks dacht ik ook , behalve dat de onderdrukte ik eraan moes wennen

3 Ga ik zeker doen, zodra ik weer helemaal fit ben. Ik kan de laatste maand echt zeggen dat ik een stap gemaakt heb, ik hoop dat dit doorzet., even gummen, dit gaat doorzetten!

Groet Jan

23 september 2012

Mooi he hoe dromen je zulke wijze lessen kunnen leren!

Liefs Joyce