Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

waterwereld , vliegende vissen

21 september 2012

1 Verrekte mongol
Ik zat in de auto met een werkgever, eentje die ik niet kende. Hij vroeg mijn om maandag avond voor een uitleg. “nee” zei ik , “dan is mijn vriendin jarig”. Toch voelde het of er aangedrongen werd. Ik zie haar en tegelijkertijd word mij duidelijk dat die baas haar stug vind. “als je haar eenmaal leert kennen valt dit wel mee”
Dan schets ik iets op papier voor die baas/werkgever , het is een soort test en wanneer ik zie dat ik het fout doe wil ik gaan gummen. Dat wilt niet echt en ik word licht driftig. Dan zegt hij dat ik niet moet gummen. “maar bij mijn vorige baas moest ik juist gummen’. “Over de zelfde lijn krassen kon echt niet, dat zag er niet uit, daar werd ik op afgekeurd” zei ik. “je overdrijft het “zei de baas. “en jij bent een verrekt mongol” zei ik daarop.


2 Vuurwerk
In de lucht zie ik een groot patroon ontstaan van lichte vuur bollen. Ik kijk beter en zie dat iemand vuurpijlen met hoog tempo aan het schieten is zodat er een patroon ontstaat binnen een aantal denkbeeldig kaders. Ik kan geen tekst herkkennen.
Ik sta op de 1e verdieping van het winkelcentrum. De 1e verdieping is een woonlaag waar vooral bejaarden 55+ers wonen. Ik zie dat een jongen van 25 a 30 jaar een stuk vuur werk naar een oude oma schiet. Ik ben het er niet mee eens en loop naar de oma toe. Dan pakt de oma een mega strijker/rotje geval en gooit deze naar mij toe.
Dan komt er een helikopter die het oudje op haalt.


3 waterworld
Ik sta voor de mediamarkt en daar zit de intertoys bij/naast, althans in mijn droom.
Ik loop naar binnen en vind geen kassa of ingang van de winkel. Ik zie een grote trap naar beneden. Deze volg ik samen met nog meer die er naar binnen gaan.

Dan kom ik in het water, in een soort zee/pretpark uit . Ik kom in een ruimte uit waar ik eigenlijk niet hoor te zijn , ik ben er alleen en achter de schermen als het ware. Daar staat een gigantische ferrarie f1 , blinkend en supergroot. Ik kijk verder en daar staat nog zo;n auto en nog een stukje verder een harley davidson speedboot. Een klassiek ding met en houten zadel . Er staat een jongen bij, een oud klasgenoot van vroeger. Die vraagt of ik er in wil . “nee, het is goed zo”, zeg ik.
Dan ben ik weer in het normale gedeelte in de zee. Ik wil naar verderop want daar lijkt ook iets te zijn. Ik vraag de jongen van zonet hoe ik daar kan komen.

Plots zie ik een klein eilandje. Het is rotsig en het waait er erg hard. Ik hoor geklapper en zie dat vissen hier wel 10 meter uit het water vliegen en in de lucht spartelen. Dan is er ook een haai die de vissen uit de lucht vangt. Ik zie en hele voedsel keten hier.
Dan sta ik beneden op het strand van het eiland en zie een jongen met en hond vlakbij de rotsen.
De hond heeft een stok beet, draait zich om en slaat de jongen knock out.
Dan zit ik samen met mijn vriendin achter in de auto op een Amerikaanse snel weg. Een ouder paar bestuurt de auto. De snelweg is wel 2 baans maar, ik zie geen midden lijn. Er word flink door gereden op de linkerbaan en al snel word het drukker en word er vlot in gehaald. Dan zie ik mijn vriendin ineens een fles champagne opentrekken en ik zie haar met witte handschoenen aan een glas inschenken. Dan word er iets gezegd , iets in de trant van ouder worden of in een sleur raken. Wat precies weet ik niet meer.

Groeten Jan

21 september 2012

1.Vroeger moest je dingen misschien wegstoppen (uitgummen), maar nu hoeft dat niet meer. Laat het er maar uit komen, je zal het toch onder ogen moeten zien om het te kunnen verwerken. Ik denk dat in deze droom je vriendin staat voor het deel van jou dat een uitweg zoekt om niet over de dingen te hoeven praten, en je autoritaire deel (werkgever) dringt er op aan dat je dat toch wel moet gaan doen.

2.Vuurwerk is volgens de Chinezen traditioneel gericht op het verjagen van boze geesten. Jij probeert met vuurwerk dat vijandige stukje in jezelf te verjagen, want de oma gedraagt zich als een vijand. Dat vijandige stukje is een deel van jezelf dat je verwerpt of niet toegeeft.

3.Een kelder symboliseert je onbewuste en je intuitie. Hebben die auto en boot misschien met jouw diepe wensen of interesses te maken? Wil je graag nog een reis maken? Ze kunnen ook voor je vrijheid staan. Scheuren en varen, de wijde wereld in, je wilt graag de wereld gaan verkennen, op wat voor manier dan ook, letterlijk of figuurlijk, dromen en ambities waarmaken maar kan ook zijn als in zelfverzekerder en meer durven. Je mag de wereld positief en vol vertrouwen tegemoet zien.
De hond komt in opstand tegen zijn baasje. Misschien ben je te lang gehoorzaam geweest, aan bepaalde opvattingen of je verleden, en dat wil je niet meer. Je gaat er tegenin.
Wat je vriendin wil zeggen: geniet voor je te oud bent of houd het leuk om uit de sleur te blijven. De rit verloopt vlot en snel, ik denk dat de weg vrij is om je dromen waar te maken. Amerika doet me denken aan Route 66, die een nostalgisch symbool is voor de rol van de auto vroeger: een auto geeft vrijheid.
Ik weet niet of ik in de goede richting zit, maar het lijkt alsof deze droom jou een kijkje gunt in je onderbewuste, in je diepste verlangens. Bijzonder!

Liefs Joyce3 keer bewerkt. De laatste keer was 21 september 2012 door Joyce82.

21 september 2012

Joyce ,

Je doed me verbazen, wat een goede verwoording.

1. Is inderdaad een managende kant van mij, deze is nieuw want normaal droom ik over vervelende bazen die ik figuurlijk ken. Deze manager, de "acteur" kende ik niet . Dus vertegenwoordig hij iets nieuws in mij.
Ik ben de laatse week heel gedreven bezig met dromen . Ik merk ook dat ik mezelf daarin prima kan managen en motiveren. Zonder te ver in allerlei theorieen door te slaan. Deze keer is het anders ik stel zelf de regels op. Ik laat me zelf door mezelf leiden. Daarbij viel ik terug in het veilige patroon. Ik ging even buiten de lijntjes en pakte direct de gum. Nee zijn mijn manager. Vanuit mijn oude angstige voorzichtige ik zeg tegen hem dat hij een verrekte mongol is. Dat is een typische uitspraak van vrij laag niveau .

2 Door jouw uitleg kan ik deze nu pas snappen. Ik doe inderdaad mijn best om met "vuurwerk" het kwade te verjagen. Ik wens heel graag dat ik lucide wil worden. Ook ben ik veel bezig met neutraliseren, het visualiseren en ombuigen. Ik heb er vandaag een 3e gereedschap bij gevonden.
Ik heb in gedachten een lift bedacht , deze is heel mooi van glas met edelstenen , deze activeer ik door een groene knop te visualiseren en die in te drukken. Door er in te stappen brengt hij me veilig naar beneden. De edelstenen veranderen van blauw naar rood, zodat ik uit de bovenste chakras terug ga in de basis chakra. Ik ben van plan deze lift vaak in te zetten , zodat als ik in een droom zit waar ik vast zit op enge hoogtes dat ik hopelijk herrinner dat ik de lift kan gebruiken. Iets in mij zegt dat visualiseren heel goed is om te leren lucide dromen te besturen.

3 Jouw verklaring van de hond was ik nooit op gekomen. Dit klopt voor mijn gevoel. Gehoorzaam aan angst , aan het veilige , vertrouwde , dat mag ik best wel voorzichtig los gaan laten. De vliegende vissen zijn denk ik mijn angsten, ze komen op vanuit het onderbewuste. Daarna zie ik het jongetje met de hond. Het jongetje , ik , die gehoorzaam was aan de angsten.


Hetgeen mij nog bezig hield is dat de snelweg, er was geen middenlijn , geen scheidingslijn.

De mooie auto boeide mie niet. Hoewel het een heel indrukwekkend apparaat was. De harly speedboot trok mijn aandacht. Er zat een houten zadel op dat een heel leven had gehad, het was dan ook geen symetrisch object, hier en daar vervormt maar vol van het leven. Je zag de sporen van het gebruik de boot . Het had iets nostalgisch. Ook werd ik hier door aangetrokken omdat ik niet van strakke en wetenschappelijke zaken houd. Ik hou van boeken, mensen , films met een levendig verleden , veel wijsheid en ervaring. De absolute wetenschappelijke feiten boeien me niet. Veel te klinisch.
Misschien is dat wel mijn richtlijn , mijn richting in het leven.: Hoewel feiten prachtig zijn , is het veel belangrijker om op gevoel te varen door het leven.

Bedankt

Groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 21 september 2012 door jan123.

21 september 2012

Ben blij dat je er wat mee kan. Ben ook benieuwd naar je eerste droom waarin je die lift kan inzetten en hoe dat zal aflopen.

Misschien betekent het ontbreken van de scheidingslijn dat er geen kloof meer is tussen jou en... vul maar in.

Vind het een heel mooie interpretatie van de boot, goed bedacht. Dat zou inderdaad wel eens jouw motto kunnen zijn.

Liefs Joyce