Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

fragmentarische dromen

9 jaar geleden

Nogal fragmentarische dromen gehad vannacht. Allemaal flarden die zonder samenhang lijken gedroomt te zijn.

we zaten buiten met aantal personen, er naderde donkere wolken , werd dreigend. Ik keek omhoog en zag een klein sport vliegtuigje vliegen
Ik zocht een plek om te schuilen , de meeste personen waar ik mee was gingen de andere kant op.
Ik kwam bij een boot uit, een “moderne” boot uit de jaren 80. Er is een oud mannetje op die boot die zegt”oh mijn motorretje” Was een oude zemelaar. Dan zie ik een ruimte van de bood aan een spit 2 gigantische hompen vlees, leek op van dat ronde shoarma spul.

Ik ben op zoek samen met een oom van mijn naar mijn oma.


We waren met een paar jongens op straat aan het voetballen met een wc rol. Even verderop staat een agent , ik dacht oh oh mag dit wil hier? En de politie doed mee met het wc rol voetbal.
Eigenlijk mocht dit alleen met gemeente wc papier. En ik zie een aantal verschillende rollen wc papier, die worden mij getoond, en ja hoor daar zat ook simpel gemeente wc papier tussen.
De sfeer was er losje , lachen en keten. Er stond ook nog een herders hond , totaal niet agressief , terwijl ik toch dat , als die maar niet hier heen komt. Het beest keek totaal de andere kant op.


Op mijn oudewerk stond een gigantische baal hout. <heb in een hout fabriek gewerkt> Wat er mee gedaan moest weet ik niet. Er hing wel een chef voor en de sfeer was een beetje bedrukkend, het zag er uit als veel werk en daar had ik geen zin in denk ik nu. Opeens zie ik een excollega van een ander bedrijf . Hij heeft 2 bewerkte foto;s bij zich . <ken deze collega van een fotowinkel> Het is een bos zonder echte bomen, getekende, digitale bomen. Er staat een titel op “mi mug” Ik vroeg naar de betekenis maar, die kreeg ik niet te horen.
Dan ben ik in zijn appartement in de keuken, in zijn koelkast ligt een stapel pannekoeken, (stapel van 30 cm hoog)
Op de tafel ligt een kleine beschadigde koekenpan, de tefal laag is flink los gekrast . Er ligt in de pan een werk briefje met begin en eindtijden van de werkweek. 1 dag doorde weeks ontbreekt, welke weet ik niet maar het houd me aandacht wel een poosje vast. Ik trok ergens ook het vervelende verband met die giga stapel hout.

Dan ben ik weer terug in die fabriek. Het is pauze en een van de collega’s verteld dat ze mijn collega (van de fotozaak) een klokkaart hebben gegeven om mee te spelen. Als je hem snel in en uit de klok machine haalt kan je de stempel over de hele kaart door stempelen op de plaatsen waar het niet hoort dus. En ze lagen hem daar om uit. En jaar hoor daar komt ie aan met zijn stempel kaart helemaal in zijn element met een big smile.

Ik zit in die zelfde fabriek met een vroeger klas genoot boven op een verdieping. Er is geen trap naar boven of beneden . IK wil naar beneden en er hangen wel balken die als een trap zouden kunnen fungeren met een beetje geluk. Mijn klasgenoot pakt een touw en als snel hanger er 2 touwen om mee af te dalen. Nee zeg ik , dat is veel te ingewikkeld 2 touwen , doe er maar 1.
Dit gaat over hoogtes overwinnen, ik heb vaak last van hoogte verschillen in dromen. Dan durf ik niet meer verder


Groeten Jan

9 jaar geleden

Vliegtuig:
Een vliegtuig overziet het hele gebied. Misschien ben jij dat wel, die onderzoekend in jouw hoofd aan het rond kijken is. Ik zie wat overeenkomst met die droom van mij waarin ik zwaaide naar een helikopter. Jij zoekt echter dekking, er zit iets in jou wat nog liever niet naar buiten komt, iets wat je weggestopt hebt, iets wat je (nog) niet wilt/durft laten zien. Die oude man zou jouw toekomstbeeld kunnen zijn: als je niet verandert, de dingen niet verwerkt, accepteert enz. word je een oude gefrustreerde zeur.

Oma:
Hoe zou je je oma omschrijven? Misschien wil je graag een eigenschap van haar hebben, of zoek je naar dat deel van jezelf.

Wc-rol:
Verschillende wc-rollen, verschillende manieren om je te ontlasten van afvalstoffen, afvalstoffen kunnen weer staan voor schadelijke of achterhaalde overtuigingen, gedragingen, belemmeringen enz.? Afval, dus het moet eruit, je hebt er last van. De losse sfeer laat zien dat je het misschien te serieus neemt, je je te druk maakt, en je er best wat relaxter naar mag kijken. De jongens kunnen andere delen van jezelf zijn, de agent het autoritaire deel. Gemeentepapier: je kunt denken dat je het alleen op een algemeen aanvaardbare manier mag/kan oplossen, terwijl er dus meer mogelijkheden zijn. Zelfs de agent vindt dat, hij doet gewoon mee, misschien weet je wel een manier om iets op te lossen, maar ben je bang wat anderen daarvan zullen vinden, maar aangezien de agent vrolijk meedoet, het accepteert, zullen anderen jouw manier ook wel gewoon accepteren, er niet vreemd op reageren.

Deze drie houden een verband met elkaar zoals ik het zie:

Hout:
De foto's: iets in je leven is misschien anders dan het lijkt, het is niet echt, niet puur, niet de waarheid of realiteit. Van de letters kun je 'gummi' spellen: probeer je iets uit te wissen, iets weg te stoppen? De pan is beschadigd, je kunt iets dus niet bereiden, bedenken, oplossen, in gang zetten. Ontbreekt het je aan creativiteit of initiatief op je werk? Aan energie om iets te overwinnen?

Klokkaart:
Jij zou die collega kunnen zijn. Dat jij iets heel makkelijk, maar eigenlijk oneerlijk, denkt te kunnen oplossen. Je wilt ergens onderuit komen.

Verdieping:
Kunnen de hoogtes staan voor moeilijke dingen in je leven die je wel wilt overwinnen (moet zelfs, aangezien het in deze droom de enige manier is om van die verdieping af te komen) maar niet durft? Ook hier weer: je ziet ergens tegenop, je durft iets niet goed, en wat doen de meeste mensen dan: proberen eronder uit te komen. Misschien laten de foto's wel zien dat jij eigenlijk een heel vertekend beeld hebt van de werkelijkheid, dat je de situatie verkeerd inschat, dat het in werkelijkheid misschien helemaal niet zo erg of vervelend is of dat het in ieder geval wel te overwinnen is. Als er iets op je werk is waar je tegenop ziet of je niet lekker bij voelt, kijk er dan nog eens heel goed naar. Is dat echt de werkelijkheid, of is het jouw werkelijkheid? Een tip: beschrijf de situatie objectief, dus zonder gekleurde woorden. Vraag jezelf vervolgens af: hoe wil ik dit zien? En dan: hoe zie ik dit?

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door Joyce82.

9 jaar geleden

Ja ik ben die jongen met die stempel. Toen ik 16 en nog baldadig en opstandig was haalde ik ook ongein uit met die stempel klok.
Over dat gummen is heel interresant, knap gevonden .Ik wil mijn verleden loslaten, ook wil ik het doorgronden, zodra ik me rot voel door de patronen waar ik in verstikt zit dan wil ik het volledig loslaten en door gaan. Wissen zou een prachtige optie zijn. Ik weet, het werkt zo niet.

Ik zit met behoorlijk heftige problemen ,patronen reacties van fobische krachten. Ik ben laatst bij een medium geweest en deze heeft naar haar zeggen mijn lichtlichaam weer goed gevormd. Nu zou mij angsten weg moeten zijn. (ik moet dit nog testen want krijg meestal last als ik naar verjaardagen en visites moet) , Ik vind het dan ook vervelend te melden dat ik problemen heb want ik moet ze ombuigen in plaats van vasthouden.

Ik denk dat ik met lucide,helende dromen dan ook een slag kan maken. Zou geweldig zijn om in een droom zaken te kunnen ombuigen.
Ik denk dan ook dat ik mijn droomsignaal weet. Context, Ik haal alles door elkaar in mijn dromen , collega's, mensen , werk omgeving, werk produkten, werkelijk haal ik heel veel door elkaar heen. (zegt misschien ook heel veel over de werking van mijn geest)

O ja , ik stel mezelf doelstellingen om iedere nacht meer te onthouden en te kunnen schrijven, pak alsjeblieft alleen er uit waar je een klik mee hebt en laat de rest zitten, kost veel te veel tijd. Waarschijnlijk herrinner ik me ook alle onzin , de kleine dingetjes die ik meegemaakt heb. Maar onder het kader van zoveel mogelijk herrinneren probeer ik we alles te noteren.

In eerste instantie moet ik mezelf leren verklaren , vreemd genoeg kan ik jouw dromen en die van andere beter verklaren. Daar mag ik denk ik verandering in brengen voor mezelf. Toch vind ik het heel fijn dat jij er je licht op werpt! Dank je wel daarvoor!

Groet Jan


Bedankt en groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door jan123.

9 jaar geleden

Hoogzitten , betekend denk ik niet meer in mijn gevoel durf te zijn . Ik zit voornamelijk in mijn hoofd. Dat is het

9 jaar geleden

Wat de oefening betreft: ben er nog mee bezig, en merk al wel dat ik vaak toeschouwer ben. En soms zie ik dingen waar ik niks mee doe. Oa een schip dat ik zie liggen, maar niet op ga, of ik doe iets, maar maak het niet af.

Ja, ik noteer ook alles tot in detail, gewoon om later nog eens iets op te zoeken mocht het nodig zijn. Kun je soms toch weer ineens een ingeving krijgen, of overlap zien met een andere droom. Ook ik heb er minder moeite mee om jouw dromen te verklaren dan die van mezelf, ik zoek automatisch een herkenningspunt met iets uit mijn leven en haak bij het interpreteren daarop in, maar dan ga je juist de verkeerde kant op volgens mij.

Liefs Joyce

9 jaar geleden

Ik was ook bang voor het inhaken en dan je gedachtes daarbij plaatsen. Weetje wat het is , we willen geen fouten maken. DIe andere droom van mij met die baas over het uitgummen? Die baas is mijn nieuwe enthousaste kant, de managende kant van mijn de wil leren dromen, en verklaren.
Ik zie een figuur op papier en wijk daar expres vanaf met het intekenen. Dan ga ik twijfelen en ga gummen, de manager in mij zegt "stommeling ga door , gum niet" Met andere worden durf te zeggen wat je voel en ga er niet door je twijfels iets anders , iets veiligs , van maken. Dat werd mij duidelijk vandaag

Groet Jan

9 jaar geleden

Mooi inzicht!

Liefs Joyce