Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

meerdere korte dromen

17 september 2012

Een aantal korte dromen

1
Ik droomde dat de afvoer van mijn keuken afzuigkap in de brandstond.
IK zag geen vlammen boven de schoorsteen maar zag enkelt grijze rook. Er waren ook andere mensen in huis. Ik voelde dat er iets mis was met die afzuig buis , ik liep naar de tuin om weer te gaan kijken naar het dak en zag af en toe wat vonken. Toen heb ik de brandweer gebelt en die heeft het geblust.
Was niet echt een super angstige droom maar wel een beetje drukkend.

2
Ik zat buiten in de tuin schuin tegen over een man aan een houten tafel. We hadden allebei 2 half recht spiegels die gebogen waren. Net zoals een kaart van een kaartspel dat je tussen 2 vingers buigt.
we waren bezig om gaatjes te branden . Net zoals je dat vroeger deed me een vergrootglas , enkeld nu met 2 spiegels.
De bedoeling was om de zon via 1 op te pikken, naar de andere spiegel te sturen en die vervolgens richten op de tafel.
Ik deed me best om niemand in de ogen of gezicht te schijnen. Ik kon het brandpunt op de tafel niet vinden , veel te moeilijk want met de andere hand kon ik ook geen zon reflecteren en ik zat volgens mij ook niet in het licht en wilde het zonlicht via de spiegel van die man pakken. Die man stuurde overgens zijn licht niet naar mij. Ik probeerde het af te tappen.
Daarna lukte het een keer om het licht te pakken en brandende direct een gat in mijn lip. Er zat daar een ronde zwarte brandplek ter grote van een sigaretten brandmerk.

3
Ik had pijn in mijn teen en keek naar mijn schoen en zag dat er een gat zat waar mijn teennagel doordrukte. Ik keek beter en zag dat het niet mijn nagel was die door de schoen heen zat , deze was kort. De schoen zelf had een nagel vanuit de zool door het leer laten groeien.

4
supermarkt en sperziebonen

Ik loop door de supermarkt en kom langs de groente afdeling, daar zie ik een vakkenvuller bij de groente. Ik zocht kennelijk sperzie bonen , daar was hij ook mee bezig . Er lagen 2 soorten een in het midden van de groente tafel, daar lagen allemaal prijs stickertjes gedraaid om de sperziebonen heen en 1 waar hij mee bezig was die zagen er beter uit. Ik vroeg waar ze vandaan kwamen, of het geen buitenlandse rommel was. “proef maar” zij hij. Ik proefde ervan en van ze wel lekker. Daarna pakte ik van beide bakken sperzie bonen en rekende het af voor de goedkoopste. IK was daar kennelijk trots op.


Groeten jan

17 september 2012

1.De keuken staat voor het deel van jezelf waar je dingen bereidt, dus ideeen, gedachten enz. ontstaan. Die afzuigkap zie ik als een uitlaatklep. Ik denk dat er (onbewust) iets bij jou naar buiten gekomen is, of is komen bovendrijven, maar dat je het alweer hebt weggestopt, genegeerd, geblust dus. Heb je misschien een ingeving gehad, en meteen gedacht, nee dat is toch niks of kan toch niet?

2.Wie met vuur speelt, kan verwachten dat hij zich brandt. Dat gezegde past hier wel bij.

3.Iets met groei, vanuit een onverwachte plek. Misschien ontwikkel je iets, een deel van jezelf, waarvan je nooit dacht dat je het in je had.

4.Heb pas ook wat winkeldromen gehad en kom niet echt op een duidelijke betekenis, dan dat de dingen die je zoekt beschikbaar zijn of dat je overvloed aan keuze hebt. Zal ze hieronder beschrijven. Jouw droom: sperziebonen zijn gezond eten, ze kunnen zielenvoedsel symboliseren. Het lijkt alsof je trots bent dat je jezelf voordeel, geluk, positiviteit kan toeschuiven. Blijkbaar had je dat niet gedacht, maar vertelt deze droom nu dat je dat wel kan. Zie een beetje overeenkomst met 3.

Mijn winkeldromen:
1.Loop in supermarkt met een pakje kaas naar de kassa, wil nog iets maar pak dat niet.
De linkerrij is erg lang, dus wil weggaan.
Ineens staat er een korte rij voor de rechterkassa waar ik gelijk bij aansluit.
Het volgende moment sta ik voorbij de kassa mijn spullen (echt van alles ineens) in te pakken.
Vier flessen shampoo wil ik direct weer ruilen.
Een man spreekt me aan en trekt aan mijn haar, blijf af zeg ik.
Hij zegt dat ik morgenavond op tv moet kijken naar hem en geeft me een kledingstuk.

2.In een andere winkeldroom kocht ik wasknijpers bij de drogist en was er een winkeldiefstal.

3.Kledingwinkel, draag een zwarte trui met prijskaartje eraan. Over mijn arm nog stapel kleding.
Zoek pashokje maar kan het niet vinden, overal loopt bewaking rond.
Zie ook potten olijven in de schappen staan, het is ook een warenhuis.
Plots loop ik een hoge brede witte trap op (ook in een kledingzaak), maar bovenaan is een muur en links een richel.

Liefs Joyce

17 september 2012

Jeetje Joyce, wat goed zeg! Heel herkenbaar, jouw interpretatie vormen een springplank voor mij zodat ik er verder mee kom .Thanx

1 Zou heel goed kunnen, alleen weet ik helaas niet wat. Probeer zoveel mogelijk alles op te pikken en te onderzoeken. Die dag ervoor ben ik wel in me hoofd met vuur bezig geweest . Zag het op tv en begon na te denken over de symboliek, vuur reingt en transformeert. VIa een andere site las ik dat brandweermannen staan voor lange vriendschap. Alleen rook is het negatiefe aspect, rook is verwarrinng. Ik zou dus kunnen stellen dat tussen de rook door een paar vlagen van transformatie zijn en dat ik de basis heb gelegd om vriendschap met een deel van mezelf te sluiten.
Ik merk ook dat ik iets meer communiceer sinds ik met dromen aktief bezig ben.

2 haha , zo zou je het kunnen zien inderdaad, ik dacht zelf dat het iets met spiegelen , weerspiegelen , reflecteren , alle pogingen om contact te maken met het onderbewust zijn , die tegenover mij aan de tafel zit. Waar alleen het verbranden op slaat weet ik niet.

3 Deze interpretatie van je vind ik heel sterk. Daar was ik nooit op gekomen. Ik dacht dat het een onzin droom was.

4 Zou heel goed kunnen. Waar ik aan zat te denken is dat ik veel vertrouw op edelstenen maar dat ik nu ook met intenties begin te werken. Ik heb letterlijk een etiket op een fles water geplakt en daar op gezet: dromen herrinneren. Ik ga/ ben overtuigd dat het onderbewustzijn hier iets mee doed.
Vandaar de pure gezonde hollands sperziebonen ,(edelsteen ) en de goedkopere met de prijs etiketjes er rondom heen.

Jouw dromen

1 Geen flauw idee

2 Wasknijpers om kleren op te laten drogen, maak jij je druk hoe je naar de buitenwereld over komt? Word je daardoor van je energie berooft?

3 Kan dit te maken hebben met hoe je op de buitenwereld over komt, en nog eigenlijk niet precies weten wat en hoe jij je wilt laten zien?
Is daar ook een stukje angst bij? (de bewakers)


Ik heb een boek gedownload, van ene Stephen Laberge. Hij zou de man zijn van het lucide dromen. De eerste oefening is om 10 dromen per nacht te kunnen herrinneren voor dat je verder kunt. Ik weet niet of jouw het wat lijkt? En uiteraard de andere mensen op het forum. Om elkaar te motiveren/ coachen om dit traject te volgen. Het lijkt mij geweldig om in je droom direct in je onderbewustzijn te kunnen helen.
Het is een beknopt boek van 95 pagina's geen gigantische studie dus. De nadruk ligt op doen.

Groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 17 september 2012 door jan123.

18 september 2012

Fijn dat je er wat mee kan.

1.Zelf dacht ik dat de weg (rij) erg lang is om ergens te komen, en dat er zich plots een kortere mogelijkheid (rij) voordoet. Maar de rest begrijp ik dus ook niet.

2 en 3 kunnen wel kloppen ja, al begrijp ik die witte trap niet. Met die wasknijpers dacht ik ook aan iets vastleggen, bevestigen.

Op zich lijkt het me wel wat, lucide dromen. Maar 10 dromen herinneren is veel zeg! Meestal weet ik er 3, hooguit 5. Is dat boek in het Engels?

Heb weer een droom over een kat gehad, zal hem zo plaatsen.

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 18 september 2012 door Joyce82.